Nu med nye vindtæpper fra Vestjysk Bank:  Thyregod Tennisklub er klar til sæsonstart 

Onsdag var der heftig aktivitet på og omkring tennisbanen i Thyregod, hvor 4 friske herrer var i fuld gang med at gøre tennisanlægget klar til den forestående sæson. Der blev luget ukrudt, der blev renset net, kunstgræsbanen blev gjort ren og selvfølgelig blev der også snakket tennis – og grillet lækre grillpølser.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

THYREGOD: Siden den 28. september 1930 er der blevet spillet tennis i Thyregod, og det bliver der stadigvæk. Banen ligger i dag placeret tæt ved fodboldbanerne i en lille lomme indrammet af træer, men da det hele startede tilbage i 30’erne, lå banen der, hvor skolen ligger nu. 

-Banen blev flyttet herom i 1973, og dengang blev den anlagt som en asfaltbane. Det var ikke specielt rart at spille på, for det var hårdt ved knæene. Hytten her, vores lille klubhus, blev også bygget ved den lejlighed af Viggo Emborg, der daværende tennisformand, fortæller Leif Børresen, der er formand i klubben, og Bjarne Andersen, der er kasserer.  

Kan spille året rundt 

De er en del den stærke kvartet, der denne onsdag har smøget ærmerne op og er i gang med at gøre banen og omgivelserne klar til sæson 2024. De to andre herrer er Knud Buch og John ........, og de er godt i gang med de praktiske sysler, da Vores LokalAvis’ udsendte dukker op til en snak om tennisklubben.  

-Det er egentlig så robust og god en bane, at der kan spilles på den året rundt, undtaget hvis det regner rigtig meget, selv om banen er godt drænet. Normal opstart er her i april, men jeg har da selv spillet på banen her mellem jul og nytår, fortæller Leif Børresen.  

Ren motionsklub med plads til 3. halvleg 

Han kan ydermere fortælle, at klubben i skrivende stund har lidt under 20 medlemmer, så der er som Leif siger, fin plads til flere medlemmer. Nu er der næppe den store hemmelighed, at det er et par dage siden, at Leif, Bjarne, Knud og John er blevet konfirmeret, og de er meget repræsentative for den aldersgruppe, der er med i tennisklubben. Det er det grå, men meget aktive guld, der her slår sig løs med tennisketcheren – og de hygger sig med både at spille en god gang tennis - og den obligatoriske 3. halvleg bagefter. 

-Vi er en ren motionsklub, og vi har et fint samarbejde med skolen, hvor vi tilbyder at give eleverne lektioner. I år har vi således aftale med 2 klasser, der skal have lektioner i idrætstimerne i en periode over 3 uger, hvor de kommer i god mesterlære her. Det kunne jo være, at vi den vej rundt kunne kapre nye og yngre folk til klubben – det ville da være dejligt, konstaterer Leif, mens Bjarne og John pusler med at grille lækre grillpølser og lune brød - dagens herreret på center court Thyregod. 

Løbende opgradering af anlægget 

Det hyggelige selskab kan fortælle, at tennisanlægget er blevet opgraderet med nyt net og streger. De nye streger er blevet finansieret af Thyregod Fællesantenne, der i forbindelse med salget af anlægget til Stofa har lavet en støttefond, hvor de forskellige gode formål og foreninger i byen kan søge midler.  

-Noget af det vi rigtig gerne vil have tilbage her, er muligheden for at få indlagt vand. Det har vi ikke haft i 25 år nu, så det er noget vi arbejder målrettet på, fortæller Bjarne, mens John med rund hånd deler ud af den danske nationalspise med det hele.  

I forbindelse med sæsonstarten har Vestjysk Banks filialleder i Give, Lars Bodholdt, været forbi med et par vindtæpper til anlægget. Tidligere havde med klubben boldvæg med Den Jyske Sparekasses logo, så her trængte den lokale bank lige til en opgradering.  

Leif Børresen fra tennisklubben takker her Lars Bodholdt fra Vestjysk Bank i Give for de to nye vindtæpper, der dæmper vindsusene fra nord mod tennisbanen. Foto: Jim Hoff

-Vi sætter en ære i at støtte lokalt 

Lars Bodholdt noterede sig for et stykke tid siden på sin tur rundt i foreningslivet i Give-området, at der skulle opgraderes med skiltningen ved tennisklubben i Thyregod, så han kontaktede Leif Børresen. Det endte med et nyt sponsorat, hvor Vestjysk Bank leverede de to vindtæpper til anlægger, og de giver godt læ fra nordenvinden på banen.  

-Vi sætter en stor ære i her i Vestjysk Bank at støtte det lokale foreningsliv, både små og store tiltag og sponsorater, og man kan gå ind på vores hjemmeside hvor man kan finde mere information om, hvordan man søger midler hos os, fortæller Lars Bodholdt.  

Man kan selvfølgelig også tage en indledende snak med Lars, der gerne guider folk i deres jagt på sponsorater og midler til gode formål i lokalområdet. 

Gratis prøvetræning og skolesamarbejde 

Thyregod Tennisklub vil som sagt gerne have flere nye medlemmer, og på den konto lægger klubben ud med flere tiltag. Man tilbyder en gratis prøvetræning i klubben, hvor man helt uforpligtende kan låne ketchere og bolde af klubben. Ender man ud med et prøvemedlemskab, så er det med en fin rabat både for juniorer og seniorer, og er man interesseret i en gang prøvetræning, skal man blot kontakte Leif Børresen på pomphole5@g.mail.com.  

Da klubben jo er en ren motionsklub, finder der ikke organiseret træning sted i klubregi. Klubben fungerer derfor med faste spilletider for klubbens medlemmer.  

-Som klub er vi gerne behjælpelig med at sætte folk i forbindelse med andre spillere for spilleaftaler; her taler vi primært doubler, men singler er også muligt. Som udgangspunkt har hver spiller mulighed fort at reservere en time fast, så doublespillere kan for eksempel spille 2 x 2 timer. Medlemmerne kan frit spille udenfor de reserverede tider, hvis banen er ledig, og i den forbindelse udarbejdes der en spilleplan, der sendes ud til medlemmerne via mail, fortæller Leif. 

Tilbyder introkurser 

I forhold til samarbejdet med den lokale skole, hvor både Leif og Knud i mange år har slået deres kompetente pædagogiske folder, så tilbyder tennisklubben, at banen må bruges i idrætstimerne, hvis den ikke er optaget af klubbens medlemmer. 

-Vi tilbyder at stille instruktør til rådighed i enkelte idrætstimer, og vi kan for eksempel tilbyde at lave introkurser for hold med 4-8 i en dobbeltlektion, eventuelt 3-4 uger i træk, fortæller Leif.  

Når man er medlem, får man en kode tilsendt til låsen til banen, og så er man eller klar til at springe ud som den næste Wozniacki eller Holger Rune. Eller man kan også bare vælge at få god motion, slå nogle fede slag og så hygge sig med gode anekdoter hen over nettet, når den rygende baghånd lige skal have en pause.  

Du finder mere info om Thyregod Tennisklub her på klubbens hjemmeside