Nu skal foreningslivet hyldes: Give Handel & Erhverv afholder Foreningernes Dag

Fredag den 1. september er der en potentiel mulighed for at bymidten i Give kommer til at summe af heftig aktivitet. Denne dag afholder Give Handel & Erhverv ”Foreningernes Dag”, som en hyldest til byens og områdets aktive foreningsliv.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FORENINGSLIV: Det meste af landet synger snart på sidste vers af sommerferien, og når alle mand er tilbage igen, vil områdets mange foreninger igen blusse op med en masse gode aktiviteter og tiltag for såvel børn, unge, voksne og ældre

Foreningerne er den lim, der binder folk sammen i lokalområderne, og som sørger for liv og galde dage, aktivitet om muligheder for både motion, sjove oplevelser og socialt samvær for alle aldersgrupper.

Og det er netop set ud fra den vinkel, at Give Handel & Erhverv (GHE) nu vil hylde foreningsfolket her i området.

- Nu vil vi give alle foreninger her i byen og området mulighed for at profilere deres forening, og det gør vi ved at afholde ”Foreningernes dag” med Give Handel & Erhverv som tovholder og arrangør. Eventen vil foregå i midtbyen fredag den 1. september i tidsrummet 16-19, og vi forestiller os, at alle har mulighed for at stille op med en stand, hvor de respektive foreninger kan fortælle om netop deres forening, oplyser Hanne Lund, der er formand for Give Handel & Erhverv.

Meget gerne med aktive stande

Hun pointerer, at for at skabe ekstra liv i byen og gøre det mere attraktivt at besøge de forskellige foreninger, ville det være superfint, hvis foreningerne gør deres stande aktive.

- Det kan eksempelvis være skud på håndboldmål eller fodboldmål, enten med fartmåler, eller mod en virkelig god målmand. Det kan være en opstillet air-track, hvor de flotte gymnastikspring kan vises.  Det kan være idræt for ældre, der viser nogle af de mange aktiviteter de har, det kan være skydning, boksekamp, sang, fortælling om jeres forening - og meget, meget mere – kun jeres fantasi sætter rammerne, siger Hanne Lund.

GHE har sendt indbydelser ud til en række foreninger i Giveområdet, men der er selvfølgelig en risiko for, at vi har glemt nogle.

- Hvis man har kendskab til nogle foreninger, der ikke er blevet kontaktet, så meld gerne tilbage til os eller sig det videre til andre, der kunne være interesseret. Vi sørger for god musik på Torvet, så dagen kan slutte festligt af for os alle sammen, siger Hanne Lund.

GHE håber foreningerne vil tage muligheden op. De første foreninger har allerede meldt sig under fanerne – også med besked om, at der kommer til at foregå noget aktivt i bymidten.

- For at vi kan planlægge, hvilke tiltag der vil være i byen denne dag, vil vi bede jer om at komme med en tilbagemelding til mig på mail: lundegeskov@gmail.com, eller på telefon 20456422, lyder opfordringen fra formanden for GHE.