Ny gyser i Ikærhulen: Taktisk genistreg og individuel topklasse sikrer Givesejr i sidste minut

Torsdag aften havde Give HKs 2. divisionsmandskab besøg af ‘turboholdet’ fra AGF. Give underpræsterede rent defensivt i 50 minutter mod de fodrappe århusianere, men så vendte lykken for hjemmeholdet i de sidste 10 minutter, da Give op i et meget offensivt forsvarsspil, samtidig med at Madsen og Molbech fandt et par verdensklassescoringer frem.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

Give HK 2. division – AGF, Aarhus 33-32 (16-17)

HÅNDBOLD: Et kig på tabellen i 2. division herrer pulje 2 afslører at Give HK nu ligger på 3. pladsen i rækken. En plads klubben ‘tyvstjal’ fra aftenens modstander fra AGF, der inden torsdagsopgøret netop lå nr. 3 i rækken.

Tyvstjal fordi det i 50 minutter lignede en ret klar AGF-sejr, idet gæsterne denne aften i Ikærhulen virkelig fik vist, hvorfor de sæsonen igennem har ligget lunt omkring top 3. Et teknisk godt hold, der serverer lækkert hurtigt angrebsspil, der fordrer, at modstanderholdet virkelig er oppe på lakridserne i det defensive arbejde.

Give, der på mirakuløs vis kunne stille med samme hold som i sejren over Rækker Mølle, fik en god start og førte 7-5 efter 10 minutter, men efter små 20 minutters spil fik gæsterne overtaget, fordi Give ikke håndterede AGFernes bevægelige og insisterende angrebsspil med det rette fysiske modsvar. Der manglede parathed i duellerne.

Og dermed serverede de petroleumsblå kampen på et sølvfad for de taknemmelige gæster, der i den grad “spiste op” og scorede en række lette mål, hvilket betød, at AGF kunne gå til pause med en 17-16 føring ikke mindst anført af en virkelig formidabel Mathias Hejsel, der i momenter holdt legestue med Gives forsvar. Også fordi han fik lov til det.

Simon Madsen spillede igen en flot kamp og er helt tilbage efter en hård periode med sygdom. Fremragende! Foto: Jim Hoff

Efter 50 minutter vendte kampen på hovedet

Ingen tvivl om at Giveknægtene fik læst og påskrevet i pausen af coach Erik Flak, men det var det samme billede, vi så efter pausen. AGF i forrygende angrebshumør, Give nede på flade passive hæle i forsvaret, dog ros til Give for et ok angrebsspil, hvilket betød, at Give kunne hænge på. Men efter godt 40 minutters spil, så det kritisk ud på måltavlen, Give var nede med 3 mål - og lignede ikke et hold, der var i nærheden af et sensationelt comeback.

Men så foretog Erik Flak en taktisk genistreg omkring det 50. Minut. Han gik over i en offensiv 4: opdækning og sendte et par soldater frem for at forstyrre AGFernes ‘legestue’' i de hvides angrebsspil. Modigt mod det fodrappe gæstehold, men også klogt, for det greb ændrede totalt kampen i Gives favør.

AGFs Mathias Hejsel voldte Giveforsvaret mange kvaler kampen igennem med sit hurtige og meget pågående spil. Foto: Jim Hoff

Så blev drenge endelig til mænd

Dette tilsat nogle eminente klassescoringer af Simon Madsen og Mikkel Molbech, der virkelig viste karakter i denne hektiske og gyseragtige slutfase, betød at Give indhentede AGFs forspring i det 55. minut, hvor måltavlen viste 28:28.

Det var helt lige frem til det 59. minut, hvor Give gik i teten 32-31, og da en velspillende Frederik Lindeman i Givemålet lige hev en Landin-redning ud af ærmet 30 sekunder før tid ved stillingen 32-32, kunne hans kolleger ude på banen sætte den afgørende scoring i nettet – og så væltede Ikærhallen i et jubelbrøl, man skal til Boxen i Herning for at finde noget tilsvarende.

Kort sagt: Drenge blev til mænd i de sidste 10 minutter, og tak for det, de herrer!

Frederik Lindeman hiver her en topklasseredning ud af ærmet, og på det efterfølgende angreb bringer Give sig foran 31-30. Afgørende aktion af Give-keeperen. Foto: Jim Hoff

Flak: Alt for passive i forsvaret i 50 minutter

Gives træner Erik Flak var en både lettet, glad men også totalt mør mand efter det vanvittige opgør, der via sejren leverede 2 særdeles sæsondefinerende points til hans mandskab.

-I store dele af kampen gør vi ikke tingene færdigt i forsvaret. Vi mangler at støtte op og at komme ud og markere hårdt på AGF’erne. Her forsømte vi at tage fat og vise, at det her, det er altså vores territorium. Det er os, der sætter dagsordenen. Det forsømte vi, og det koster mod et effektivt og godt spillende AGF-hold.

-Det blev ikke bedre efter pausen, hvor vi kommer skidt ud til 2. halvleg, men efter de her cirka 50 minutter stepper vi så endelig op. Forsvaret agerer meget mere aggressivt, spillerne kommer frem og tager ansvar, vi får sat nogle fine kontrastød ind, og i de sidste 10 minutter sætter vi AGF skakmat - også fordi vi med den nye aggressive tilgang virkelig fik hallen med, og når det sker, er det som at få en ekstra spiller på banen, konstaterer Erik Flak.

Tæt på at indløse billet til ny sæson i 2. division

Han kunne for 2. kamp i træk stille med samme hold, hvilket stort set ikke er sket gennem en skadeplaget sæson. Og det betyder meget for holdets rytme.

-I dag ser vi, at holdet virkelig har noget substans. Da det så sværest ud, rejser spillerne sig og går ind og vender kampen på hovedet. Vi ser i dag også mål fra vores fløje, vi scorer på alle vores straffekast, hvilket også er vigtig ti så tæt en kamp. En meget vigtig sejr, der nu betyder, at vi ligger på 3.pladsen og er meget tæt på at indløse billet til endnu en sæson i 2. division efter en svær sæson med en smal og skadesplaget trup.

Give har fire kampe tilbage mod Sønderborg (u), Fredericia (hj.) SUS Nyborg (hj.) og Kolding IF (u). Næste kamp er lørdag den 9. marts på udebane mod rækkens bundprop fra Sønderborg.

Magnus Taulbjerg blev Gives Man of The Match efter en kanonkamp med 8 scoringer. Foto: Jim Hoff

Topklasse af Taulbjerg

Gives Man of the Match blev en virkelig velspillende Magnus Taulbjerg, som hamrede 8 kasser ind, og som for alvor er ved at komme tilbage i topform efter en lang periode, hvor han har kæmpet med skinnebensbetændelse. En helt afgørende figur på Giveholdet både i angrebet og forsvaret.

Kampens detalje: Midt i 1. halvleg stiger Mikkel Molbech op over AGF-forsvaret og lægger an til at hopskud hen over paraderne på den hvide mur. Men i stedet trækker han armen ned i hoftehøjde og smadrer bolden op i trekanten med et underhåndhopskud bag en totalt chanceløs AGF-keeper. En detalje i Gidsel-klassen.

Mål for Give: Magnus Taulbjerg 8, Mikkel Molbech 6, Simon Madsen 6, Jonas Bilbjerg 5, Adam Hansen 3, Simon Søgård 2, Bastian Stræde 2 og Casper Møller 1.