Ny mekaniker i Kollemorten: Det har været et fantastisk godt år

1.januar 2023 overtog den dengang 25-årige Jonas Overby fra Grejs Kollemorten Auto efter Erik og Hanne Thomsen. Et stort og modigt spring ud i det åbne hav som selvstændig og et farvel til en sikker stilling hos Formula i Vejle. Men her et år efter kan Jonas med stor glæde konstatere, at springet fra bymekaniker til landmekaniker var det helt rigtige.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

KOLLEMORTEN: Det var en spændt, men ikke nervøs, 25-årig ung mand, der tilbage i januar 2023 skrev under på købspapirerne til Kollemorten Auto. Sælgerne var Erik og Hanne Thomsen, der havde kørt værkstedet siden 1983, og som efterfølgende gik på pension og flyttede til Give.  

-Jo, jeg var meget spændt på det hele da jeg havde købt værkstedet her i Kollemorten. Det er jo et noget andet setup ned hos Formula i Vejle, hvor vi arbejde med Ferrari, Masserati osv. Den slags biler kører der jo ikke så mange rundt af her på egnen, men jeg havde også en god mavefornemmelse og var aldrig nervøs ved det her projekt, fortæller Jonas her godt et års tid efter overtagelsen.  

At balancere mellem det nye og det eksisterende 

Han skulle naturligvis formå at manøvrere i både at køre stedet videre i Erik Thomsens ånd og med respekt for det kundegrundlag, Erik havde etableret over 40 år, og så også finde plads til sine egne ideer og tanker med stedet.  

-For mig var det vigtigt at køre ret meget videre i Eriks ånd. Han har været her i 40 år og det betyder, at hans måde at gøre tingene på er rigtig. Heldigvis har vi far dag et fået en positiv modtagelse her i Kollemorten, hvor borgerne på egnen har været glade for, at det lokale værksted har kørt videre efter at Hanen og Erik har sagt farvel. Også på Trustpilot får vi rigtig gode anmeldelser, så det har virkelig været et rigtig godt 2023 og et år, hvor mine håb og ambitioner er blevet opfyldt, siger Jonas. 

Nu med lærling 

Han overtog den rutinerede mekanikersvend Jan Mortensen fra Erik Thomsen og har fra dag et haft et håb om at kunne ansætte en lærling. Og dette ønske gik i opfyldelse tilbage i august måned, hvor Magnus Mølgaard fra Brande blev en del af teamet.  

-Vi havde mere end rigeligt at rive i, Jan og mig, så det var simpelthen nødvendigt at få ansat en lærling. Og dejligt, at det lykkedes, konstaterer Jonas. 

Derudover er der også ansat en fejedreng, og på sigt håber Jonas at kunne ansætte yderligere en medarbejder. Og det er der en helt speciel grund til. 

-Det er min drøm at kunne ansætte en mand mere. Det handler om at få mere gang i bilsalget, hvor vi md en ekstra medarbejder måske kan udlicitere nogle af mine opgaver på værkstedet, så jeg får mere tid til at koncentrere mig om bilsalget. Det første år her har vi solgt 20 biler, og det tal vil jeg gerne have sat en del op. I det hele taget kan jeg godt lide at iværksætte nye tiltag og ideer. Nogle gange får jeg nogle skøre ideer, men man skal jo også prøve tingene af for at udvikle forretningen endnu mere, pointere den unge værkstedsindehaver.  

Team Kollemorten fik i august måned tilgang af lærlingen Magnus Mølgaard (tv.) Her sammen med indehaver Jonas Overby i midten og den rutinerede mekanikersvend Jan Mortensen. Foto: Jim Hoff

Beboelsen ved værkstedet er nu lejet ud 

Apropos nyheder, så har Jonas erhvervet sig yderligere 2 lånebiler. Så Kollemorten Auto nu råder over i alt 3 lånebiler til kunderne. Derudover er han ved at spare op til varevogn, som erhvervskunderne kan låne, når de har deres køretøjer på værksted.  

Jonas og hans kæreste Katrine bor i Grejs, så Jonas kører hver dag de to gange små 25 kilometer til og fra arbejde. 

-Det fungerer fint, Ok, lige her i dag var det problematisk (onsdag den 3. januar hvor snestormen rasede, red.). Men det tager 20 minutter, så er jeg her, så det er fint. Vi har også fået lejet beboelsen til værkstedet ud, hvilket er rigtig godt. Det betyder, at der er lys i vinduerne og at der er folk her på stedet om natten, hvilket gør det mere betryggende for os mht. opsyn med værkstedet og bilerne osv., siger Jonas. 

Så kom der lige to Ferrarier og en Porsche forbi 

Nu har han jo en mekanikerfaglig svaghed for de her spiller biler fra Porsche Masserati, Ferrari osv., og det var da også en del af Jonas’ ambition/drøm, at han lejlighedsvis kunne komme til at reparere den slags biler på værkstedet i Kollemorten.   

-Det er faktisk gået helt fint med det også. Jeg har haft 2 Ferrarier, 1 Porsche og 1 Mercedes-AMG inde på værkstedet her i Kollemorten. Det er megasjovt, og det vækker virkelig håndværkeren og det mekanikerfaglige aspekt i ens arbejde. Den slags biler er jo også min egen store interesse, men indrømmet, det er blot 1 ud af 100 biler, vi får ind, der er af denne her type, siger Jonas. 

Jonas servicerer også dyre specialbiler som denne her Ferrari - noget han har taget med fra sit tidligere job hos Formula i Vejle. Privatfoto

Servicerer nu også el- og hybridbiler 

Værkstedet i Kollemorten er hen over 2023 blevet klar til at service el- og hybridbiler, Såvel Jan som Jonas har været afsted på en række kurser, ligesom der er købt det nødvendige udstyr (og det er hundedyrt) ind til værkstedet.  

-Nu kan vi servicere og reparere el- og hybridbiler både indenfor og udenfor fabriksgaranti. Det er naturligvis en vigtig del af vores samlede servicepakke, idet vi jo ser flere og flere el- og hybridbiler på vejene. Og apropos servicepakke kan vi også via Bilpartner nu lave en serviceaftale med vores kunder. Her betaler man et fast månedligt beløb, og vi kan skræddersy aftalen, så den passer nøjagtigt til kundens behov. Her er man blandt andet dækket alle serviceeftersyn, olieskift, sprinklervæske mellem service – man kan også for en ekstra ydelse lave aftale om skift af sommer/vinterdæk, dækopbevaring, erstatningsbil ved service osv. Det handler jo helt grundlæggende om at give kunde n en god fornemmelse af de faste udgifter til bilen, forklarer Jonas. 

Scorer højt på Trust Pilot 

Han er som indledningsvist skitseret ikke i tvivl om, at han er landet det rigtige sted.  

-Det var en god beslutning at overtage værkstedet her i Kollemorten. Jeg var ikke garanteret en løn fra start. Nogle dage er det lange dage fra 6.00 til 20.00, og jeg er ikke ret god til at sige nej til opgaver. Men det er gået fint, og det udvikler sig hele tiden i den rigtige retning, siger Jonas og fortsætter:  

- Min kæreste Katrine er virksomhedens SoMe-koordinator og pr-ansvarlige, plus hun hjælper lidt med regnskaberne. Jeg vil rigtig gerne her sige en stor tak for den flotte modtagelse af kunderne og lokalbefolkninger – og samtidig ytre stor stolthed over at vi her på værkstedet scorer 4.8 ud af 5 mulige i snit på 102 anmeldelser på Trust Pilot. Og glade og tilfredse kunder, det er nu engang noget af det allerbedste, lyder det med et stort smil fra Jonas.