Ny rekord i Fremad: Superligaspillere gæstede Give Stadion og 136 fodboldskolebørn

Traditionen tro er Give Fremad værter for DBUs Fodboldskole i den første uge af sommerferien. I år var rekordantal tilmeldte, idet hele 136 børn stillede klar til kamp mandag morgen i uge 26. Her stod 17 trænere klar til at coache de håbefulde unge boldglade børn gennem en uge i fodboldens tegn.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FODBOLDSKOLE: Dette års udgave af DBUs Fodboldskole i regi af Give Fremad slog rekorden for flest tilmeldte spillere. Hele 136 børn og unge havde tilmeldt sig de fem dages fodboldtræning- og hygge i uge 26, og til at løfte denne ganske store opgave, stod der 16 trænere klar med assistance fra fodboldskoleleder, Marinus Kristensen.

Børnene var fra 6 til 14 år, og de blev delt op i 8 faste træningshold, som de var i ugen igennem. Piger og drenge blev blandet sammen i de respektive grupper, og det fungerede fint.

- Det er første gang, at vi har så mange deltagere, og vi har faktisk været nødt til at oprettet et ekstra hold pga. den store tilmelding. Derudover er der stadig 12 på venteliste, så vi må da sige, at fodboldskolen her i Give er populær, lyder det fra fodboldskoleleder 23-årige Marinus Kristensen og hans wingman Magnus Rasmussen.

Ugens trænerstab med de to VB'ere Denis Kolinger og Vladimir Arsic. Foto: Jim Hoff

Tiltrækker børn fra andre større byer

Sidstnævnte er også træner på fodboldskolen, da det netop grundet det store pres var nødvendigt at ”trylle” yderligere en træner frem i ugen op til afviklingen af fodboldskolen.

- Det er fedt med så mange spillere, og fedt at vi her i klubben kan løfte så stor en fodboldskole. Det bliver man da lidt stolt af, konstaterer de to herlige fodboldentusiaster med dertil hørende brede smil.

Langt de fleste af børnene er i forvejen bidt af en gal fodbold, mens enkelte af børnene ikke har spillet fodbold før. Fodboldskolen har gennem tiden, siden fodboldskolen startede for over 25 år siden, også været brugt som en billig pasningsordning, mens forældrene var på arbejde og børnene har ferie.

- Vi har i år måske et par stykker, der ikke kender så meget til fodbold og som nok heller ikke selv har valgt det her, men langt de fleste er vilde med det. Vi har en del lokale børn fra Give Fremad og lokalområdet her, men der er også børn fra for eksempel Brande, Grindsted, Ejstrupholm og en enkelt fra Sjælland, der er på ferie her i Give hos farmor og farfar, fortæller Marinus og Magnus.

Perfekt timing: Pandebrasken på bolden, spændte nakkemuskler og et godt forspænd i overkroppen - eneste lille minus de lukkede øjne. Foto: Jim Hoff

 Startede som og med lyn og torden

Kigger vi på selve deltagergruppen, viser der sig et ret klart billede af, at gruppen 8-12 år er klart i overtal, mens den ældste gruppe ikke er så voluminøst besat.

Trænerstaben består af 16 trænere, en flok unge fodboldglade aktive fodboldspillere helt ned til 14 år, der har valgt at hive en uge ud af feriekalenderen for at tage en tørn for klubben og fodboldskolen. Der er to trænere tilknyttet hver gruppe, og så svæver Martinus lidt over vandene og hjælper til, hvis der er brug for det. Derudover er det ham med det forkromede overblik, og her han har rigtig god assistance af Magnus.

Mandagen startede på alle måder som lyn og torden, idet spillerne måtte evakueres i 1-2 timer grundet det massive regnvejr – og ikke mindst på grund af tordenvejret med den tilhørende lynfestival.

- Da det for alvor gik løs, røg vi alle 153 mand ned i de fire omklædningsrum – og det var både megatæt og virkeligt lummert. Men hellere det end at risikere noget, lyder det snusfornuftigt fra de to unge herrer.

Stod fast på holddannelsen

De oplevede i dagene op til fodboldskolen og så selve startdagen, at nogle forældre ville have flyttet deres børn over i andre grupper, men den glidebane hoppede de ikke op på. Og respekt for det!

- Nu var grupperne lavet ud fra alder osv., og begynder vi først at lave om, så kan det jo ende i det rene bytte-rundt-kaos. Så her stod vi fast og kørte videre med de oprindelige grupper. Og det er gået fint, alle er faldet fint til i deres grupper hen over ugen. Mandag fik de alle de fine røde trøjer på, og så var vi ligesom i gang med ugens program, fortæller Marinus og Magnus.

Det er hårdt at være fodboldskoletræner i fem dage i træk, så der skal lige pustes lidt ud engang imellem. Foto: Jim Hoff

Det duftede af superliga på Waldstadion

Torsdag blev der sendt stjernedrys ud over Give Stadion, ikke kun på grund af tilstedeværelsen af de herlige 136 unge fodbold Duracell-kaniner, men også fordi fodboldskolen fik besøg af to fodboldspillere fra VB’s superligatrup.

Det var den fra sit lejeophold i den rumænske klub Cluj tilbagevendte Denis Kolinger og Vladimir Arsic, der klokken 14.30 dukkede op på stadion, hvor de gav autografer til samtlige 136 fodboldskolebørn. Børnene kom til gruppevis og de to VB’ere klarede opgaven med både brede smil og bravour og stillede også op til individuelle fotosessions med de børn, der måtte ønske det.

Også stort skulderklap til de 136 børn og deres trænere for afviklingen af denne session. Det gik uden problemer og lydefrit, og det er godt skuldret, for at holde 136 børn fokuserede både før og under sådan en autograf-session. er en stor og svær logistikopgave. Godt gået, alle sammen!

Efter autograf-eventen var der fællesfoto af med alle børn, trænere og de to VB’ere på Give Fremads tribune. Et smukt syn at se den flotte tribune med de mange børn iklædt helt i rødt.

Her har vi så hele flokken samlet på tribunen på Give Stadion. Foto: Jim Hoff

Minigolf og vandkamp

Fredag er den store afslutningsdag, hvor der vanker børnene nogle lidt anderledes oplevelser – og sjove oplevelser.

- Vi tager børnene ned i mi grupper og spiller minigolf om formiddagen, og over middag er der den store kamp på stadion, hvor vi spiller børn mod trænerne. Her er der som et ekstra sjovt krydderi også en vandkamp mellem børnene og trænerne, og det er noget både vi og børnene glæder os rigtig meget til, lyder det med store smil fra  Marinus og Magnus.  

Og så må Magnus afsted. Man har modtaget en sms fra Kolinger og Arciz, der holder ude ved stadion i Givskud og ”ikke kan finde fodboldspillerne”. De to vildfarne VB’ere må derfor lige guides i den rigtige retning, og de når da også at komme til tiden.

Måske de to gutter skulle have et årskort til Give Stadion, så de kan lære vejen at kende, smiley.

Cliffhanger og clickbait: Flere medlemmer af Give Fremads bestyrelse blev for øvrigt set i tæt dialog med Denis Kollinger, så med en lille kæk tabloid journalistisk stramning kunne man godt anledes til at formode, at den benhårde stopper måske ryger på leje til Give Fremad her i efteråret?

Du kan se en hel masse herlige billeder fra fodboldskolen på Vores LokalAvis Facebook HER