Ny taktik gjorde forskellen: Mathias triumferede til Viking Box Cup

Give Atlet Klub var afsted i weekenden med to boksere til Viking Box Cup i Lindholm Bokseklub, og endnu engang kom den lokale bokseklub hjem med pokaler og guldmedaljer til klubben efter to benhårde kampe.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

BOKSNING: Den lokale bokseklub fra Give, Give Atlet Klub, havde pakket kufferterne og de store madpakker, da de i weekenden var afsted nordenfjords med to boksere til Viking Box Cup. Stævnet blev afholdt af Lindholm Bokseklub i Skansen i Nørre Sundby, og GAK stillede med Thomas Møller, der skulle bokse sin første kamp, og Mathias Holdt, der har været i ringen en del gange efterhånden. 

Knaldhård ilddåb til Thomas Møller 

De to fightere havde deres to trænere Margit Weber og Henning Wirenfeld med ved ringside, og her kan sidstnævnte berette om en benhård debut for Thomas Møller.  

-Thomas var ude i sin første kamp nogensinde i klassen 84 kilo. Han mødte Jakob Welling fra BK Limfjorden Skive, og han var virkelig god. Welling har bokset tre kampe med 3 sejre til følge, og her kan vi bare konstatere, at overmagten var for stor for Thomas.  

Han havde en hård tørn fra første sekund og blev stoppet allerede i 1. omgang. Virkelig noget af en ilddåb, men Thomas har stadig mod på det, så han skal nok komme efter det, vurderer Henning.  

Mathias røg i gulvet men kom stærkt tilbage 

Så var det Mathias Holdt, der skulle i ringen i 78-kilo klassen i mellemvægt. Han skulle up mod Matin Sadiqi, og det blev ifølge Henning Wirenfeld noget af en herrefight – og en kamp med to forskellige ansigter. 

-Matin Sadiqi kom ud som lyn og torden, meget aggressiv og offensiv. Det vidste vi godt, han ville, så vi havde aftalt, at Mathias skulle bokse afventende og vente på det rigtige moment til at slå kontra. Men Matin fik sat et godt højre hook ind og sendte Mathias til tælling i 1. runde. Han så både måne og stjerner, men han kom på benene igen, heldigvis.  

-I pausen mellem 1. og 2. omgang aftalte vi en ny taktik. Mathias skulle gå til angreb og hele tiden køre på sin modstander. Og den plan gik rent hjem. Mathias kørte Matin træt og mør. Ja han moste ham faktisk mere eller mindre og havde ham til tælling i 3. runde. Det endte med en flot 5-0 sejr til Mathias efter en virkelig hård boksekamp, fortæller den stolte boksetræner.  

 Træner Henning Wirenfeld med Mathias Holdt (tv.) og Thomas Møller. Foto: GAK

Stolte trænere 

Og stolte det var såvel Mathias som hans to trænere Margit og Henning, der nærmest ikke kunne få armene ned på vej hjem til det midtjyske i bilen hjem fra Aalborg. 

-Dejligt at se hvor meget Mathias har udviklet sig siden han startede i klubben for nogle år siden. Dert var hans 3. sejr i rap - godt gået. Både Thomas og Mathias lærte noget i den her weekend, og stor ros til Mathias for at være i stand til at følge den nye taktik til punkt og prikke. God knægt, der gør det man siger til ham, lyder det anerkendende fra Henning.  

En triumferende Mathias Holdt efter et brag af enboksekamp mod Matin Sadiqi. Foto: GAK