Nytårsraketter skal hjælpe det lokale foreningsliv til at skaffe midler til det nye idrætscenter

Dele af foreningslivet i Give sælger i disse dage nytårskrudt og nytårspynt fra et stort salgstelt på Diagonalvejen på pladsen foran Stark. Pengene fra salget går til inventar og indretning af det nye idrætscenter ved Søndermarkskolen. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk 

GIVE: For 3. år i træk sælger foreningslivet med GISK som koordinator nytårskrudt og nytårspynt fra salgsteltet på pladsen foran Stark på Diagonalvejen i Give. Traditionen tro er det en række frivillige fra forskellige af byens foreninger, der stiller op og passer og faciliteter teltet.  

Formanden for GISK, Christian Christiansen, forklarer, at man i år har indledt et samarbejde med LD Udlejning fra Sdr. Omme. 

- LD Udlejning kommer med alle former for nødvendige godkendelser i forbindelse med salg af nytårskrudt, og vi bliver så afregnet for at stille med bemanding til salgsteltet. Det er så også op til os at promovere salget lokalt. Som udgangspunkt stiller hver forening med bemanding til én dag. Dertil kommer, at folk fra GISK også kigger forbi og hjælper til. Og det er gået fint med at få bemandet teltet. Folk synes, det er sjovt at stå hernede, og nogle af de frivillige har deres børn med, som så kan more sig i hoppeborgen og med popcorn og slush ice, fortælle Christian, der også kan fortælle, at man i år har skiftet leverandør, så det nu er "Krudtteltet", er leverer. 

- De har et rigtig godt udvalg med et meget bredt sortiment, og så er det lidt billigere her, end hos vores tidligere leverandør, forklarer Christian. 

“Krudtteltet” er åbent fra 27.12 til og med den 31.12. Normale åbningstider er 10.00-19.00, men den 31.12 er der åbent fra 9.00-15.00.

Det er frivillige fra foreningslivet, der bemander boderne i salgsteltet. Man skal være over 18 år, der hvor selve fyrværkeriet sælges, men slush ice, hot dogs og popcorn må godt sælges af unge under 18 år. Fotos: Jim Hoff

Gode penge i lokalt krudtsalg 

De fem dage med godt frivilligt arbejde er ganske lønsomme for foreningslivet og GISK, idet Christian kan oplyse, at man i 2022 hentede 80.000 kroner til det nye idrætscenter ved salg af fyrværkeri osv.  

- Det er bestemt med til at gøre en forskel, og det er rigtig dejligt med denne her store lokale opbakning. Vi kan mærke, at folk er bevidste om, at de ved at købe deres nytårskrudt her er med til at støtte det nye idrætscenter. Og det er bare så hyggeligt her i teltet. Folk hygger sig, børnene hygger sig i hoppeborgen, der er franske hot dogs, kaffe, øl og vand osv., så det minder næsten om en lille anlægsfest hernede, konstaterer Christian med et smil. 

Han kan berette om en fin start på salget, og det er håbet, at opbakningen varer ved hen over samtlige 5 dage, teltet er åbent.  

- Faktisk måtte vi have igangsat salget allerede den 15. december, men det har vi bevidst undladt. Vi ved fra statistikkerne, at 80 procent af det krudt, der bliver købet før jul, bliver fyret af før jul og nytår, og det synes vi ikke, vi vil være en del af ved at åbne for tidligt salg. Der må første skydes nytårskrudt af fra den 27.12, så hver ting til sin tid. Det handler jo også om ordentlighed, pointerer GISK-formanden. 

Der er et bredt sortiment af nytårsfyrværkeri og nytårspynt på hylderne i GISKs salgstelt på Diagonalvejen. Fotos: Jim Hoff

Både nytårskrudt og nytårspynt 

Der er et bredt sortiment i det store telt, ikke mindst er der et stort og bredt børnesortiment af nytårskrudt, ligesom der udover de klassiske nytårskrudtvarer også er et stort sortiment af nytårspynt.  

- Man behøver kun handle ét sted i forhold til nytårspynt og nytårskrudt, og det er her. Vi har rigtig meget på hylderne her, som sagt både for børn og voksne, lyder den flot komponerede salgstale fra den friske formand.  

GISK overtog nytårskrudt-entreprisen fra Brugsen for 3 år siden, netop for at kunne generere indtægter til det nye idrætscenter. 

- Vi er glade for, at Brugsen var klar til at give stafetten videre til os, og der skal også lyde en stor tak til Stark, for at vi må låne deres plads her og i nogle dage stjæle udsigten til deres forretning. Derudover en stor tak til vognmand Flemming Thisgaard, der hjalp os med at få tøjlet teltet, da stormen Pia var ved at sende det hele i kredsløb, siger Christian.