Omvendt Givskud Zoo: Denne gang var det dyrene der kom til børnehaven

I sidste uge blev der afholdt sommerfest hos Søndermarkens Børnehus, og det blev en farverig og ”dyr” en af slagsen. Årets tema var nemlig ”zoologisk have”.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

DET GODE BØRNELIV: Dette års sommerfest i Søndermarkens Børnehus havd det fantastiskek tema ”zoologisk have”, og det betød, at det denne gang var dyrene fra zoologisk have, der kom ind i børnehaven og ikke omvendt, som det ellers plejer at være.

Der myldrede med festligt og farverigt udklædte børn, som man kan se på billederne, og det var alt sammen med til at skabe en rigtig hyggelig stemning og en masse fine aktiviteter.

Som børneinstitution, eller koncertarrangør i fri luft, ønsker man sig naturligvis brændende, at det hele kan foregå i høj solskin med en masse glade børn i sommertøj. Og det ønske gik rent hjem i år.

Varmt at være dyr i sommervarmen

Ja ok, den med sommertøjet smuttede så lige denne gang, for her var børnene altså iklædt dyredragter – og hvor meget sommertøj, der lige er over det, kan man vel godt diskutere, smiley.

Forberedelserne op til sommerfesten var i år noget mere håndterlige, fordi det ikke var nødvendigt med en plan B, idet vejrguderne havde lovet solskin flere dage frem. Og regn, det var der i hvert fald langt fra udsigt til, beklager kære landmænd og havefolk.

Inden selve sommerfesten havde børnene og de voksne fra institutionen været ude at holde generalprøve på zoo-sangen, og legepladsen var også blevet testet godt af i med en masse glade børn i sommertøj – og her går bulletinerne på, at børnene syntes, det var fedt, rigtig fedt.

Op til selve sommerfesten havde børnene i hele institutionen arbejdet med temaet ”zoologisk have” på forskellige vis, så de var på alle måder ”klædt godt på” til den store sommerfest dag.

Masser af fine aktiviteter

Varme er godt og rart, medmindre man er en ballon. Så kan det godt medføre nogle ikke-planlagte sprængninger. Så lige denne del af pynten var i risikogruppen denne fine dag, hvor børn blev til dyr – eller var det omvendt?

Nuvel, dagen bød på en masse fine aktiviteter som : Elefant walk, ram snablen, fodre aben, inde krokodillerne i skover, løvefodring osv.

Ved ledelsen, Zebraerne, kunne man få et tur kort med spørgsmål, og ved at komme rundt til alle aktiviteterne kunne man svare på de relevant spørgsmål og gøre sig fortjent til en lille is. En god og tiltrængt forfriskning i sommervarmen.

Afslutningsvist blev der spist i de respektive børnegrupper – og uanset om man var planteæder eller kødæder, så skal vi hilse at sige, at der blev spist op denne fine sommerdag, hvor det var dyrene der besøgte børnehaven.