Oplagt samarbejde: Surdejskokken flytter ind hos Kældervin - og omvendt

Der er et interessant nyt samarbejde på trapperne i Gives butiksliv. Det handler i bund og grund og brød og vin, for Surdejskokken i Østergade holder snart flyttedag, idet han medio juni rykker ind på 1. salen hos Kældervin på Rådhusbakken i Give. Hvad det samarbejde går ud på, og hvornår det sker, kan du læse meget mere om her.

 Tekst og foto Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

BUTIKSLIVET: Der er tale om to initiativrige og driftige herrer, der har fundet hinanden i et nyt spændende samarbejde i butikslivet i Give. Den ene er specialist i vin og delikatesser, den anden er specialist i brød – og delikatesser.

Der er tale om Johnny Mortensen, indehaver af Kældervin på Rådhusbakken i Give, og Jens Høy Møller-Christensen, der er indehaver af SurdejsKokken i Jelling. De to herrer rykker nu ind i hinandens lokaler for både at styrke hinandens butikker.

SurdejsKokken åbner hos Kældervin fredag den 9. juni og Johnny Mortensen er klar med sit koncept i Jelling medio juni.

Mangler personale i butikken

Johnny Mortensen har, som mange ved, holdt til på Rådhusbakken i en årrække med sin specialbutik ’Kældervin, mens Jens Høy Møller-Christensen er noget mere ny i butiksbilledet i Give. Han rykkede ind i Østergade hos Fruerne K. med sin butik i starten af marts måned, men allerede nu søger han nye butiksgræsgange.

 - Det handlede om at finde en butikslokation med bedre placering og bedre parkeringsforhold. Jeg henvendte mig så til Johnny Mortensen hos Kældervin om at få noget plads i Kældervins selvbetjente gaveshop. Og det blev vi hurtigt enige om. Om fredagen og om lørdagen, vil der så være ekstra meget friskbagt brød på hylderne, Det er de dage, vi normalt havde åbent i Give før, og det tilsigter vi også at have her i det nye koncept. Lige nu mangler vi dog folk til at stå i butikken, så er der en lokal person eller to, der er interesseret, skal man endelig bare henvende sig til mig, lyder opfordringen fra SurdejsKokken.

Lækkert brød på hylderne næsten døgnet rundt

Når det falder på plads med bemandingen, er det aftalt med Johnny, at der i disse perioder vil være fri adgang til Kældervins gaveshop,

Det ligger også i det nye butikssamarbejdskoncept, at man så vidt muligt vil have mulighed for at købe SurdejsKokkens produkter som brød og pizzadej  i åbningstiden, hvor der også vil være frosne surdejstykker, surdejsbrød og surdejsbaguette i gaveshoppen i tidsrummet 6.00 til 22.00 hver dag – året rundt.

 - Nu skal vi så lige i gang her med det nye koncept, og så vil vi føle os frem i forhold til kundernes behov både i forhold til bemanding, åbningstider osv. Men vi glæder os til det her nye koncept, for jeg synes de to butikker passer rigtig godt sammen og kan gøre hinanden endnu bedre, konstaterer Jens Høy Møller-Christensen, vil annoncere sine tilbud og nye tiltag med brød, kager osv. via sin Facebookside Surdejskokken.

 - Her skal man akkurat som i gaveshoppen logge ind via MitId. Samtidig får Kældervin også plads hos SurdejsKokken i Jelling på hjørnet af Mølvangvej og Gormsgade i Jelling, hvor der er åbent fra onsdag til lørdag. Det giver os en fin mulighed for at udbrede kendskabet til Kældervin også i Jelling-området, siger Johnny Mortensen.

 

Det bliver et vaskeægte gourmethjørne

SurdejsKokken producerer og sælger en lang række produkter som brød og kager, som kardemommesnurrer, cookies, romkugler, sandwiches og pizzadej lavet af økologisk dansk mel.

I Kældervins gaveshop kan man købe kvalitetsgaver indenfor vin, øl, spiritus samt delikatesser og konfekture fra Kælder-Vin, ligesom man også kan købe blomster fra Ravns Flora.  Som noget nyt og ganske forfriskende her i sommervarmen har Johnny Mortensen også taget lækker is ind fra Mammis Gelato.

 - En rigtig lækker is, der er kendetegnet ved mindre fedt og med mindre luft end normal is. Her får man altså mere for pengene. Man kan købe ispinde, iskager, istapas og glas med lækker is, så alt i alt får vi her med de nye gode produkter et vaskeægte gourmethjørne med vin, brød, delikatesser, is og blomster, pointerer Johnny Mortensen.

Han pointerer også, at man meget gerne må komme ind i Kældervins åbningstid torsdag, fredag og lørdag for at få et lynkursus i, hvordan man skaffer sig adgang til den selvbetjente gaveshop. 

- Det service yder vi gerne overfor kunderne, så de kan føle sig trygge og sikre, når de skal logge ind første gang, siger Johnny Mortensen.