Over 200 ville sige farvel til Jette og goddag til Maja 

Lørdag den 27. april blev der afholdt goddag-farvel reception hos Garnkæret-Garniture på Torvet i Give. Det blev noget af et tilløbsstykke, hvor folk myldrede ind fra klokken 13.00 og flere timer frem. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

DET GODE BUTIKSLIV: Det har uden tvivl været en dag hvor hele følelsesregistret var i spil for de to hovedpersoner, da Jette Sønderholm og Maja Bank Harrestrup lørdag inviterede til reception i Gives nye garnbutik, Garniture, som tidligere lød navnet Garnkæret.  

Det var en klassisk goddag-og farvel seance, hvor Garnkærets indehaver, Jette Sønderholm, sagde farvel til Give og kunderne efter 14 år i Give som butiksindehaver. Samtidig var det også et officiel goddag til butikkens nye ejer, Maja Bank Harrestrup, der åbnede byens nye garnbutik, Garniture, den 23. april.  

Fra Give til Taiwan 

Jette ser ind i en ny og spændende tilværelse i Taiwan, hvor hendes mand har fået job. Parret har fundet en lækker lejlighed, og Jette har flere gange været østpå for at sondere terrænet - og også fundet nogle spændende garnbutikker, så hun ikke helt mister tråden til sin store livshobby, strikkeriet.  

Maja har siden hun fik nøglen til butikken sammen med sin mand Lars og hendes far Hans Jørn været i gang med at renovere, male og nyindrette butikken, der nu som sagt lyder navnet Garniture – og dermed passer til Majas knaldrøde firmabil. 

 

Allerede lidt før klokken 13.00 ankom de første receptionsgæster, og herefter myldrede det ind med folk. Foto: Jim Hoff

Over 200 gæster kiggede forbi 

Receptionen var rammesat til at starte klokken 13.00, og folk myldrede lifligt ind ad døren både for at sige farvel til Jette efter 14 gode år i Give og for at hilse byens nye garnpige hjerteligt velkommen. Gavebordene blev hurtigt fyldt op, og Majas mand, Lars, der er filialdirektør i Vestjysk Bank i Give, havde rigeligt at se til som venlig udskænker i baren. 

Og tilstrømningen af folk var rigtig flot, og da dagen var omme, kunne Lars berette om over 200 gæster i butikken, så man kan nok regne ud, at der var trængsel i de smukt nyindrettede lokaler.  

Godt for byen og butikslivet 

-Fantastisk opbakning, det var jo helt vildt og rigtig dejligt med så mange folk, siger Maja, mens Jette nu med ro i sinde kan se frem til sit asiatiske eventyr med en god viden om, at hendes butik og livsværk i Give kører videre i gode og kompetente hænder. 

Rigtig mange af dagens gæster, hvoraf 90 procent var strikkeglade piger i alle aldre, var fremme med rosende ord til Maja for hendes nye butik og den nye flotte indretning, mens det mandlige publikum roste Lars for hans flotte arbejde med pensel og maling. 

Det blev med andre ord en rigtig god dag både for Jette og Maja, og for butikslivet i Give en klar lettelse, at man stadig kan tilbyde kunderne en specialbutik med garn af den fineste slags.  

 

Majas mand Lars klarede tjansen som bartender og løste opgaven til et rent 12-talo. Foto:Jim Hoff