Over 400 i kø fra morgenen af: Rekordstor tilslutning til loppemarkedet i Gadbjerg 

Lørdag formiddag mindede Gadbjerg downtown om New York City under rush hour. Der var biler overalt, nogle parkerede, andre på panisk jagt efter en plads, og vejen fra Gadbjerghallen og ned forbi skolen ned mod byen var tætpakket af mennesker. De skulle til loppemarked. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

GADBJERG: Det flotte forårsvejr viste sig fra sin bedste side, da FDF i Gadbjerg lørdag den 6. april inviterede folk og fæ til loppemarked i Gadbjerghallen. Og det var et ‘loppesultent’ publikum, der mødte op denne fine forårslørdag, for allerede en halv time før portene blev slået op til Gadbjerghallen, stod der godt 400 mennesker fra hallen og et pænt stykke ned ad Langgade. 

-Det er klart vores opfattelse, at der var en del flere gæster, end der plejer at være. For det første var der den lange kø ved indgangen, og for det andet så blev der ved med at være godt fyldt op i hallen. Her oplever vi normalt, at det tynder lidt ud efter de første par timer og hen over dagen, men her blev der ved med at ære masser af folk inde, fortæller Dorte Duch fra FDFs loppemarkedsudvalg. 

Så er det al besværet værd 

Hun vurderer, at de mange folk kan skyldes to faktorer. 

-For det første er vi kun to store loppemarkeder tilbage her på egnen, efter at Give og Grønbjerg har lukket ned. Det gør os endnu mere attraktive, og for det andet så er loppemarkeder jo noget folk mere og mere går efter, hele genbrugstanken vinder mere og mere frem, så det tænker jeg også kan være en faktor.  

-Men uanset hvorfor, der var så mange, så er det dejligt med så flot en opbakning til vores loppemarked. Det gør jo, at det er al besværet værd og at de mange frivillige timer der lægges i det her store projekt, virkelig kan betale sig.  

 

Der var godt gang i tombolaen lige fra første minut og hen over dagen.Foto: Jim Hoff

Publikum skiftede karakter hen over dagen 

De første, der rykkede ind i hallen, var typisk de mere professionelle ‘krejlere’ der ved lige nøjagtigt hvad de går efter, samt de lokale bysbørn fra Gadbjerg, der selvfølgelig var nysgerrige, og som gerne ville være med fra starten af. 

-Efter auktionen, der blev styret flot af Bent Ivan Pedersen fra Grønbjerg, og som var headhuntet til at være auktionarius, skiftede publikum karakter. Her var det mere udenlandske gæster, folk an enden etnisk herkomst, der dukkede op for at gøre en god handel, fortæller Dorte.  

Omsætningsrekord 

Hun kan også oplyse, at der her i 2024 blev sat omsætningsrekord, idet omsætningen lød på fornemme 136.000 kroner. Så de mange folk lagde altså også en del penge i FDF’ernes foreningskasse denne dag. Overskuddet går ubeskåret til FDF, der selv styrer, hvordan de gode penge skal bruges.  

-Pengene går generelt til børnearbejdet i FDF Gadbjerg. Nu skal vi for eksempel til Østrig på en vandretur til sommer, og her kan vi nu sende lederne med og sørge for, at børnene kommer med til en virkelig favorabel pris takket være de her gode penge fra loppemarkedet, så det er virkelig godt, vi har vores loppemarked. Superdejligt, når det går så godt, og derfor kan vi da også allerede nu melde ud, at vi er klar igen med et nyt loppemarked i 2025. Det bliver den 5. april, kan vi melde ud nu, oplyser Dorte.  

 

Bent Ivan Pedersen gav den som veloplagt auktionarius, og han var med til at auktionere 15.000 kroner ind til loppemarkedet. FOto: Jim Hoff

878 frivillige leverede i snit hver to dages arbejde 

I forhold til at skaffe frivillige hænder er det gået problemfrit. I alt 87 gode folk gav et nap med ved loppemarkedet, og de leverede ifølge Dorte i snit hver to dages arbejde.  

-Det er en fornøjelse, når så mange byder ind, og her oplever vi faktisk, at mange tidligere FDF’ere, der er rejst fra byen kommer tilbage og giver en hjælpende hånd med, ligesom vi også har haft god og gratis hjælp fra FDF i Klovborg. En rigtig god blanding af hjælpere, unge og ældre, og generelt så kan man roligt sige, at det var en rigtig byfeststemning her til vores loppemarked, og det er jo herligt.  

Det var som sagt den rutinerede auktionarius Bent Ivan Pedersen, der styrede auktionen, og det var også en succes. 

-Selve auktionen indbragte i alt 15.000 kroner, og her var det et stort Legosæt, der toppede skalaen og gik til hele 4.000 kroner, mens næstbedste pris var en sofa til 2700 kroner. Bent Ivan gør det jo rigtig godt som auktionarius, og han er godt til at få folk med, så fint at han lige sprang til her, siger Dorte. 

Frivilligforeninger med til at rydde op 

Nu er det jo ikke alt, der ryger til sådan et loppemarked, så da markedet var forbi, rykkede diverse foreninger og velgørende instanser ind og fik de ting med sig, der kunne bruge, heriblandt Viggo Nørtoft, der som bekendt samle ind til de nødstedte og krigsramte ukrainere.  

-Og så til sidst er der jo noget, der ikke bliver brugt. De ting bliver så kørt på genbrugspladsen, og vi havde også tre containere med affald, som skulle køres væk. Dem sørger Jelling Vognmandsfirma at få transporteret væk til en meget fin pris, fortæller Dorte.  

Hun kan også oplyse, at de udfordringerne med den ledermangel, vi skrev om her i avisen op til jul, dem har man nu fået styr på, så man er fuldt bemandet på ledersiden. Flere unge /yngre har meldt sig under fanerne, så nu er man mere end klar til at modtage endnu flere børn og unge hos FDF i Gadbjerg.  

 

Der var også godt gang i kjole og smykkeafdelingen, hvor man virkelig kunne gøre et kup. FOto: Jim Hoff

 Du kan se flere fotos fra loppemarkedet i Gadbjerg HER