PA Brød er gået konkurs – Hvad betyder det for Brugsens bagerafdeling?

Mandag morgen blev det bekendtgjort i en pressemeddelelse, at virksomheden Bager P.A. Andersen & Sønner, der har hovedsæde i Vejle er gået konkurs efter 124 år. Udover at have egne bageriudsalg leverer P.A Brød også til Brugsens bagerafdeling i Give – og hvad betyder denne konkurs så for Brugsen i Give? 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

BUTIKSLIV: Det er eftervirkninger fra coronaen og se stigende energipriser, der er hovedårsagen til at P.A. Andersen & Sønnen nu drejer nøglen om. I dag indleverede virksomheden en konkursbegæring til skifteretten, og dermed indstille driften af virksomheden, som har været i gang i hele 124 år.  

Og hvilke konsekvenser har denne konkurs så for Brugsens bagerafdeling i Give? Butikken får en del af sit brød fra P.A Brød i Vejle, og med den nyeste udvikling in mente, kunne det godt se problematisk ud.  

Uddeler: Der er brød nok til de næste dage

Vores LokalAvis har talt med uddeler Claus Villumsen, der naturligvis sammen med sit personale i og omkring bagerafdelingen er påvirket af sagen.  

-Vi er rigtig trætte af det her. Det gav da lige et nøk af krisestemning, da vi fik meddelelsen om konkursbegæringen. Heldigvis har vi brød nok til de næste dage og i dag har vi fået leveret større mængder, så vi skal nok komme igennem de næste dage, så vi kan betjene vores kunder på bedste vis, som vi plejer, siger Villumsen.  

Han forklarer, at man får en del brød fra det nu konkursramte firma, men at man også får en del rådej andre steder fra. Så der bliver under ingen omstændigheder tale om en decideret lukning af bagerafdelingen i Brugsen.  

Lukker ikke bagerafdelingen

-Vi lukker ikke bagerafdelingen, og der arbejdes nu på livet løs på at finde løsninger på det her akut opståede problem. Vi håber på, at kunne præsentere en løsning de nærmeste dage, så vi atter kan forsyne med vores kunder med brød, kager osv. På vanligt niveau, siger Claus Villumsen.  

Af pressemeddelelsen fra P.A: Andersem & Sønner fremgår det, at “man igennem længere tid forsøgt at finde løsninger til en fortsat drift. Dette arbejde fortsættes i håbet om, at der kan findes en konstellation for en fremtidig drift af P.A. Andersen”. 

PA Brød er gået konkurs, og de leverer en del brød til Brugsens bagerafdeling i Give. Men bagerafdelingen i Brugsen i Give lukker ikke, fortæller uddeler Claus Villumsen til Vores LokalAvis.Foto: Jim Hoff