På med handskerne piger: Give Atlet Klub støtter Kvindernes Kampidrætsdag

Dansk Idræts Forbund og Dansk Amatør Bokse Union kører i årets 1. kvartal en kampagne for at få flere piger til kampsport. Her er der opbakning fra den lokale bokseklub i Give, der 26. februar kl. 17:30 til 18:30 arrangerer en introaften med titlen ”Boksning som selvforsvar” målrettet piger imellem 12-30 år. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk 

FORENINGSLIV: Dansk Amatør Bokse Union (DABU) vil meget gerne have flere piger/kvinder ind i deres rækker. I 2022 var blot 8,5% af unionens konkurrencebokserne piger/kvinder, og i kampidrætten er kun ca. 30% af medlemmerne piger/kvinder. 

Den tendens har DABU og FIF (Dansk Idræts Forbund) nu tænkt sig at gøre noget aktivt ved via tiltaget “Kvindernes Kampidrætsdag”.  

Her kan piger og kvinder prøve kræfter med en lang række stilarter inden for kampsport og kampkunst, når de to forbund frem imod 8. marts sætter fokus på piger og kvinder i kampidræt. Der er arrangementer på både Sjælland, Fyn og i Jylland. Her vil der landsdækkende blive inviteret ind til prøvetræninger i bl.a. Aikido, jiu jitsu, thaiboxing, karate, taekwondo og fægtning Og naturligvis er den lokale bokseklub, Give Atlet Klub, også på banen i forhold til ‘Kvindernes Kampdag’. 

Tema: Boksning som selvforsvar 

Bokseklubbens formand Peter Vilstrup Tomsen kan her afsløre, at det bliver den 26. februar, og at overskriften for denne aften bliver ‘Introduktion til Boksning som selvforsvar’. 

-Deltag denne aften og oplev en introduktion til boksning, ”The noble art of self-defense”. 

Du er velkommen uanset dit erfaringsniveau, da øvelserne vi laver tilpasses, så der er udfordringer for alle. Så hvad enten du aldrig har dyrket sport, eller du dyrker eliteidræt, bare mød op! Du vil ikke fortryde det, lyder opfordringen fra Peter. 

Han oplyser, at selve træningen begynder med let opvarmning, hvor man også lærer helt grundlæggende bokseteknik. Herefter vil der blive fokus på boksning på sandsæk, og der vil også blive trænet i teknik med plethandsker. 

Aften med læring, sved og fællesskab 

-Klubbens 3 piger som bokser vil være med og klar til at hjælpe. Pt. har Danmark 2 piger som er i verdenseliten. Så boksning er bestemt også for piger! Vi synes virkelig, at man skal møde op denne aften og være med til en god aften med læring, sved og fællesskab. Vi glæder os til at se dig og din skolekammerat, din veninde, din kollega osv. til en spændende og lærerig session, siger bokseformanden.  

Det kræver ingen tilmelding at være med, man møder bare op. Aldersgruppen er 12-30 år, og man skal blot møde op med almindeligt træningstøj og en drikkedunk. Det foregår i aktivitetslokalet ved Ikærhallen i Give 17.30-18.30. 

Bokseklubben stiller som sagt selv med 2 af klubbens pigeboksere og boksetræner Margit Weber Larsen samt yderligere en boksetræner denne aften. 

Her præsenterer de tre piger lige sig selv:  

Emilie: Jeg er 13 år og bor i Give. Jeg går i 6. klasse på Firkløverskolens Ikærafdeling og går til boksning i min fritid. Noget jeg godt kan lide ved boksning er, at det er en åben sport, hvor alle kan være med, og at det er et sted, hvor man kan udfordre sine styrker fysisk. I min fritid kan jeg godt lide at være kreativ både med musik og at male/tegne.  

Laura: Leg er 18 år og bor i Riis. Jeg har før gået til Moo Duk Kwan Tang Soo Do, hvor jeg først blev introduceret til ideen om kampsport. Nu er jeg begyndt til kampboksning, fordi jeg synes, det er fedt at kunne bruge det, man lærer i en rigtig kamp. Desuden er det et fedt miljø, hvis man vil presse sig selv til sit yderste. Med masser af træning og selvdisciplin glæder jeg mig til en dag at kunne vinde min første kamp.  

Margit Weber Larsen: Margit er træner på Juniorholdet i boksning her i klubben. Margit er tidligere håndbold- og fodboldspiller, men er faldet pladask for boksning  

 

Tidligere landstræner for pigelandsholdet i trænerstaben 

-Derudover stiller vi denne aften med klubben cheftræner for bokserne, Henning Wirenfeld Sørensen, der over flere år var landstræner for det danske pigelandshold i boksning, og som i den egenskab opnåede en europamester og flere nordiske mesterskaber med sine kvindelige boksere.  

- I 2013 havde vi 2 piger fra Give Atlet Klub, Louise og Celina, som vandt henholdsvis guld og sølv ved de jyske begyndermesterskaber Så vi vil gerne have flere piger til boksning, vi skal nok sørge for de bedste rammer og dygtige trænere, understreger Peter Vilstrup Tomsen.  

Hvis du vil vide mere om den lokale bokseklub i Give finder du klubbens Facebookside her