Pigeraketten blev i den grad tanket op med positiv fodboldenergi i Give 

DBUs fodboldglade Pigeraket landede elegant og yndefuldt på bane 3 og 4 på Waldstadion i Give. Med om bord var Ditte fra DBU, en topmotiveret og energisk ung dame, som styrede de 35 fremmødte piger gennem fodboldgalaksen sammen med 8 lokale astronauter. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

PIGEFODBOLD: Det kan ellers nok være der var dømt fodboldsjov med hestehaler og brede smil en søndag formiddag i juni på Waldstadion i Give. Her ankom fra den alleryderste fodboldgalakse Ditte med DBUs Pigeraket, som faktisk var nødlandet i Give, fordi den var løbet tær for energi. 

Heldigvis stod 35 fodboldglade piger i alderen 5-11 år klar til at samle energikugler ind til den skrantende raket, så den igen kunne komme videre i galaksen med den friske fodboldglade pilot. 

Til at hjælpe sig med at få de friske små fodboldpiger til at samle energikugler ind til rakettens store fodboldmotor havde Ditte fra DBU allieret sig med 8 af Give Fremads U14-piger, der havde fået udleveret en planet hver, som de små piger skulle besøge for at lave en række sjove legebetonede fodboldrelaterede øvelser - og efter hver omgang blev fodboldpigerne belønnet med en stak energikugler, som Ditte samlede i en stor vasketøjskurv. 

Lokale fodboldkometer gav den som assistenttrænere

Det var de friske co-piloter Vanessa, Jessica, Freja, Caroline, Naija, Freja, Lærke og Emma, der sammen med deres træner, Søren Skriver, med allerstørste fornøjelse havde stillet sig til rådighed for klubbens Pigeraket-event. De store piger var mindst lige så spændte på alle de fine opgaver, der skulle løses på de godt 2 timer eventen varede plus en halvtimes pause.  

Der blev virkelig leget igennem og spillet fodbold til den store guldmedalje; en fornøjelse at overvære denne umiddelbare glæde ved bolden og legen. Det klubbens hensigt, at dette tiltag kan få endnu flere piger i gang med at spille fodbold, og manden, der tog initiativ til at bede Pigeraketten om at nødlande i Give, var pigetræner Kenneth Bigum Hansen. 

8 af Give Fremads U14-piger gav den som topmotiverede assistenttrænere - og de hjalp deres små fodboldkammerater flot gennem solsystemet. Foto: Jim Hoff

Energipatroner fra Dan Cake

-Hvor er det godt at se, at i alt 35 piger er dukket op til Pigeraketten, Flot opbakning, og det er jo bare herligt at se, hvordan de hygger sig og har det sjovt sammen med at spille fodbold. Jeg håber da virkelig, at det her tiltag kan give nogle flere piger lyst til at spille fodbold her i Give Fremad, lød det fra en ganske begejstret Kenneth. 

Der var indlagt en lille halv times pause i løjerne, hvor der blev tanket en anden form for energi, nemlig sodavand og energipatroner fra Dan Cake. Den øvelse gik også rent ind hos både deltagerne og deres forældre, der på dagen også bakkede flot op om eventen. 

De herlige fodboldpiger var i alderen 5-11 år, og her ser vi en af de yngste af pigerne i fuld fart hen over grønsværen. Foto: Jim Hoff

Stabil fremgang på pigefronten i Give Fremad

Martin Skjøt fra Give Fremads bestyrelsen var da også rigtig godt tilfreds med dagens fremmøde.  

-Flot, flot opbakning. Det er dejligt, når man sætter sådan noget her i søen, at der også kommer en masse piger og er med. Vi er faktisk ret godt med på pigesiden her i klubben, idet vi har et serie 1 kvindehold, et hold U14 piger, U13 piger, og U10 piger. Det er gået stabilt fremad de sidste par år på pigesiden, og måske det her tiltag med Pigeraketten kan tiltrække endnu flere piger til fodbolden, siger Martin.  

Efter pausen går turen videre til de 8 planeter Mars, Venus, Saturn, Jorden, Pluto, Merkur, Neptun og Uranus – og sandelig om ikke det lykkes for de 35 piger og deres 8 dygtige astronauter at skaffe så meget energi til Pigeraketten, at den igen kan komme i luften og sprede en masse fodboldglæde ud over andre destinationer her i landet. 

Og husk så lige: Vi holder ikke op med at lege, fordi vi bliver gamle. Vi bliver gamle fordi vi holder op med at lege! 

 Du kan se masser af fotos på Vores LokalAvis' Facebookside fra Pigeraketten i Give hvis du klikker HER

 

 

 

 

 

 

Billeder