Planter og kræmmere: Kristi Himmelfartshygge i Kollemorten

Købmand Jørgen Mikkelsen i Kollemorten har oparbejdet en god fast tradition med afvikling af blomstermarked Kristi Himmelfartsdag. Såvel kræmmere som kunder møder hvert år trofast op.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

Kollemorten: Når kalenderen vipper over på Kristi Himmelfartsdag er der ikke kun tradition for pokalfinalen i fodbold og stribevis af konfirmationer. Hos købmand Jørgen Mikkelsen i Kollemorten står den også denne dag på blomster- og kræmmermarked.

Det er blevet et fast koncept hos butikken, og i år var det 6. gang, at pladsen foran og bagved butikken blev pyntet op med blomster og markedsboder.

Palle-Peter

Vores LokalAvis er på besøg midt formiddag, og her løber avisens udsendte ind i en lokal berømthed, Palle-Peter.

- For nogle år siden spurgte Jørgen mig, om jeg ikke kunne hjælpe ham med at finde nogle kræmmere, for han ville gerne i gang med at holde blomstermarked og have nogle folk med, der kunne møde op med nogle forskellige boder. Jeg kender jo rigtig mange indenfor kræmmerbranchen, så det fandt vi ud af, og nu hjælper jeg fast med den her markedsdag - og det er rigtig hyggeligt. Vi kender jo hinanden på kryds og tværs, for mange af kræmmerne her i dag kommer jo hvert år, fortæller Palle-Peter.

Kort efter kommer en lokal mand, som skal have anvist en stadeplads, og den fikser den lokale kræmmerekspert lynhurtigt.

Der var også børneboder. hvor de unge mennesker kunne sælge deres brugte legetøj. Foto: Jim Hoff

Blevet en fast tradition

Jørgen Mikkelsen har rygende travlt inde i butikken, hvor der er godt med kunder denne formiddag. Han står selv i butikken frem til klokken 11.00, hvor der kommer forstærkninger, så den gode købmand også kan komme ud på markedspladsen og snakke med folk.

- Vi haft fint held med denne her blomstermarkedsdag i butikken. Der har de andre år været godt med folk forbi. Det er naturligvis overvejende lokale folk, der kommer og handler og får en god snak her på Kristi Himmelfartsdag. I dag er der så konfirmation I Vonge Kirke, så det kan måske godt påvirke besøgstallet en anelse, konstaterer Jørgen Mikkelsen.

På plads er også Kollemorten Borger- og Ungdomsforening. De er klar med en skarpladt grill, hvorfra de sælger pølser, og den vej rundt tjener lidt ind til foreningskassen.

Palle-Peter har alle årene med blomstermarked i Kollemorten været købmand Jørgen Mikkelsen behjælpelig med at skaffe kræmmere til markedet. Foto: Jim Hoff

Nye byggegrunde på vej i Kollemorten og Vonge

Og så lidt breaking news fra købmanden, der som bekendt også sidder i Vejle byråd for Venstre.

- Nu ser det ud til, at der endelig er nye byggegrunde på vej til både Kollemorten og Vonge. Der sker snart noget, for kommunen er nu i gang med de indledende manøvrer, hvilket blandt andet for Vonges vedkommende handler om ny lokalplan. Dejligt at der nu endelig arbejdes konstruktivt for sagen. Det giver da grobund for en vis optimisme i forhold til at gang i nye byggegrunde her ude, konstaterer Mikkelsen.

Men så kalder den daglige dont den gode byrådspolitiker væk fra den politiske dagsorden. Der er igen kunder i butikken – og det er ikke det værste, for det er jo i bund og grund det han – og Kollemorten - skal leve af.