Portvin og spiritus for alle: 125 gode grunde til at besøge Kælder-vins store smagsaften

Fredag den 25. august venter der en helt unik smagsoplevelse på gæsterne hos Kælder-vin. Her kan man smage på hele 125 forskellige slags spiritus/portvin og samtidig også tilkøbe andre helt unikke smagsoplevelser, som man ellers ikke vil få mulighed for.

Af Jim Hoff -  jimhoff@voreslokalavis.dk

GIVE: I uge 34 fejrer Pia og Johnny Mortensen fra Kælder-vin i Give 25-års jubilæum som selvstændige erhvervsdrivende. I den anledning søsætter de en række eksklusive smagninger, og fredag aften klokken 18.30 den 25. august er der 125 gode grunde plus det løse til at kigge forbi i det store festtelt hos Kældervin på Rådhusbakken.

Her afholdes der nemlig Spiritus- og Portvinsfestival, hvor der er hele 125 forskellige slags spiritus/portvin på smagskortet.

- Vi afholder jo Gives største festival gennem tiderne, en 4-dages festival, hvor vi lancerer forskellige smagninger. Fredag er der fokus på spiritus og portvin, hvor man for 125 kroner køber 5 poletter, som så giver adgang til 5 gange spiritus eller portvin helt efter eget valg. Det vil naturligvis også være muligt at tilkøbe flere poletter, så man kan få endnu flere spændende smagsoplevelser, fortæller Johnny Mortensen.

Også mulighed for at smage virkelig eksklusive ting

Det vil også denne aften være muligt at smage meget dyrere og ganske unik spiritus. Man kan tilkøbe flere poletter eller bruge 2-3 stykker på én enkelt smagsprøve af spiritus, som man normalt ikke kommer i nærheden af, både grundet prisen og eksklusiviteten.

- Her er der tale om rom, whisky, gin, portvin, cognac og likør plus det løse, alt sammen fra den øverste hylde. Her giver man kun 25 kroner for en eksklusiv oplevelse, hvor man får chancen for at smage både kendte og ukendte mærker, siger Johnny.

Han pointerer, at fadølsanlægget denne aften også vil være åbent, så man kan også forkæle smagsløgene i den retning.

Der vil være masser af spændende smagsprøver på programmet når Johnny Mortensen, her med sin søn Malthe, der er startet i butikken, inviterer til Spiritus og Portvinsfestival. Foto: Jim Hoff

Få gode fortællinger med i købet

- Jeg kan se på tilmeldingerne, at folk meget melder sig til i grupper. Og det er oplagt, for så kan man jo sidde og have sin egen lille private smagning. Der vil på aftenen også blive leveret en masse fortællinger og anekdoter om de forskellige spiritus- og portvinsprøver. Alt sammen fortalt af vores kompetente og alvidende leverandør, der vil være til stede denne aften, oplyser Johnny, der kan berette om rigtig fin opbakning til de fire forskellige smagninger hen over jubilæumsugen, der kulminerer med den store receptionsfest lørdag den 26. august.

- Det bliver en stor dag, og jeg tænker da, at det vil være oplagt, at vi senere på aftenen i flok drager ned til anlægsfesten for at tilslutte os Give Festivals 40-års jubilæumsfestival. Mon ikke godt vi kan sætte yderligere kulør på festen, når vi kommer direkte fra festteltet, lyder det fra Mortensen med et stort smil.  

Man tilmelder sig Spiritus og Portvinsfestivalen på mail info@kaelder-vin.dk, man kan ringe på 23 24 44 12 eller gå ind i butikken og tilmelde sig.