Rapport fra Mallorca: Benhård træningslejr med sociale holdepunkter

Ingen tvivl om at det er hårdt at være i træningslejr som seriøs og ambitiøs cykelrytter. Her skal der trædes nogle watt og klatres en hel del opad. Men når man nu som Team Give Elementer har valgt at flytte alle de fysiske anstrengelser til den smukke ferieø Mallorca, så er der vel nok tale om ‘formildende omstændigheder’.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

CYKELSPORT: De 14 ryttere på Team Give Elementer 2024 ser ind i en spændende cykelsæson, hvor der skal følges positivt op på en fremragende 2023-sæson, hvor holdet for alvor fik sat TGE på danmarkskortet med en række flotte og iøjnefaldende præstationer - og podiepladser. 

Nu er det nye hold til sæson 2024 sat, og hvordan holdet er skruet sammen i år, kommer I læsere til at høre meget mere om, når TGE har afholdt deres rytterpræsentation på Elementfabrikken søndag den 24. marts.

 Pausetid i den dejlige spanske forårssol - det kan altså også noget. Foto: Team Give Elementer

I alt 25 mand afsted 

Vores LokalAvis har modtaget en rapport fra TGE’s sportsdirektør, Henrik Nielsen, fra den spanske ferieø 

- Her en lille hilsen fra Mallorca, hvor Team Give Elementer i øjeblikket befinder sig for at finpudse formen op mod sæsonstarten den 29. marts. 2024. Alle Teamets 14 ryttere er med på turen ligesom der også er nogle af teamets sponsorer med. Et par medlemmer af Give Cykelklub har også fundet tid til nogle hyggelige dage sammen med Team Give Elementer. Så alt i alt er vi 25 mand af sted på tur, fortæller Henrik Nielsen.  

Han kan fortælle, at flokken her lidt over halvvejs på turen har været godt rundt på øen for at besøge nogle af de velkendte bakker, som enhver cykelentusiast må besøge, når man er på Mallorca. 

Rytterne viser rigtig gode takter 

- Blandt andet den berømte stigning fra havnen i Sa Calobra og turen op til klosteret på Sant Salvador er besøgt. Vi bruger også turen til at blive rystet godt sammen og lige få testet hinanden af både fysisk og mentalt, siger Henrik og uddyber:  

- Der er jo ikke meget alenetid på sådan en tur, så det kan også være en prøvelse at gå op og ned ad hinanden i 10 dage, hvor alt drejer sig om at cykle, spise og sove.  

Sportsdirektøren kan oplyse, at det ind til videre er gået rigtigt godt, og rytterne viser rigtig gode takter. 

- Vores nye cykler kører næsten af sig selv, så det lover godt for de kommende måneders cykelløb, lyder det forventningsfuld fra vores mand på Mallorca.

 Så gøres der klar til dagens første etape - og de mallorcanske bjerge venter længselsfuldt forude efter de danske cykelryttere. Foto: Team Give Elementer

 Rytterpræsentation den 24. marts på “Elementen” 

Der er som sagt rytterpræsentation på Give Elementer søndag den 24. marts i tidsrummet 14.00 til 17.00, hvor man udover at se det nye hold også kan høre lidt om sportsdirektørens bud på 2024, man kan se holdets nye lækre cykler, ligesom man også kan høre mere om TGE’s øvrige planer. 

Efterfølgende er der lidt godt til ganen og mulighed for nogle gode snakke på kryds og tværs af netværk. 

Man kan tilmelde sig eventen på Facebook Team Give Elementer eller på mail: joheppe@youmail.dk - dette skal ske senest den 19. marts.