Rekord- og jubilæumsår for fodboldskolen i Give ikke uden udfordringer 

I uge 27 myldrede det ind med fodboldglade børn til fodboldskolen i regi af Give Fremad. 156 børn, ny rekord, var tilmeldt i 30-året for den første fodboldskole i Give. Dermed var alle ingredienser på plads til en fantastisk fodbolduge. Det blev det også, men der var også lidt hår i fodboldsuppen. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

BØRN OG BOLD: DBU’s fodboldskole er og har altid været et hit i Give. Udover at lokke lokale ungdomsspillere til stadion i Give, kommer der også en del spillere fra de omkringliggende byer, når Give Fremad og DBU byder op til fem dage med en masse fodbold på menuen. 

I år var der tilmeldt 156 børn fra lokalområde Give, Brande, Grindsted, Ejstrupholm, Vinding, Vejle, Ikast, FB Fodbold, ØNIF, Filskov og København/Sundby. Det fortæller Magnus Rasmussen og Anders Hauge, der var henholdsvis fodboldskoleleder og fodboldskolelederassistent. 

Handler om de gode oplevelser 

De er begge “af egen avl” i Give Fremad og har begge spillet på højt ungdomsniveau i VB, inden de vendte hjem til barndomsklubben for at spille på klubbens jyllandsseriehold.  

De har sammen med 16 trænere rykket en uge ud af deres sommerferie for at hellige sig fodboldskolen i Give Fremad – fordi de gerne vil være med til at give børnene på fodboldskolen en god oplevelse med fodbold, og fordi de selv har været med som aktive på fodboldskolen i mange år og på den konto gerne vil give noget tilbage både til klubben og konceptet.  

156 spillere fordelt på 8 hold 

Som indledningsvist antydet, blev det en fodbolduge med masser af gode oplevelser, men der var også nogle udfordringer, Anders og Magnus gerne havde været foruden. 

-Det er en stor mundfuld lige at skulle håndtere 156 ungdomsspillere. Også fordi vi ikke har flere hold, end vi plejer. Vi har stadigvæk kun 8 hold, selvom vi godt kunne have brugt et par hold mere at dele spillerne ud på. Men det handler om plads her på stadion, og til dels også om, at det er virkelig svært at rekruttere trænere. Det betyder så, at de er omkring 20 spillere pr. gruppe til to trænere, og det er faktisk gået fint med det. 

 

Magnus Rasmussen (tv.) og Anders Hauge stod som ansvarlige for fodboldskolen i Give i uge 27, hvor man satte rekord med 156 børn og samtidig også kunne fejre 30-åts jubilæum. Foto: Jim Hoff

Tæppebombet af sure forældre 

-Men i forbindelse med holddannelsen har vi godt nok haft en del bøvl med sure og vrede forældre, der har insisteret hårdt på, at vi skulle flytte deres børn over på andre hold, fordi det ikke lige passede forældrene/børnene med de hold, de var sat på. Mandag, altså første dag med fodboldskolen, blev vi tæppebombet af utilfredse forældre, der ville have flyttet deres barn over på et andet hold, og efter vi havde sendt børnene hjem klokken 15.00, havde vi et sted mellem 30-35 telefoniske henvendelser fra forældre, der var sure, fordi deres barn var kommet hjem og var ked af, at det ikke var på hold med en kammerat osv.  

Det var godt nok en benhård omgang at skulle igennem, og hårdt at konstatere, at nogle forældre ikke har forstået, at det her ikke kun handler om, at de skal se og nurse deres eget barns behov – men også tænke på helheden. 

Pas på med at skræmme trænerne væk 

-Vi stiller altså op her sammen med trænerne helt frivilligt for at give børnene en god oplevelse, vi rykker en uge ud af vores sommerferie, og så er det altså ikke rart at blive udsat for så meget skældud, utilfredshed og verbale eftertacklinger, når der er nok at se til i forvejen. 

- Man skal virkelig passe på, at man ikke skræmmer trænerne (som generelt er ganske unge mennesker med et stort hjerte for fodbold, red.) væk, for det er svært nok i forvejen at finde frivillige trænere, pointerer Magnus og Anders. 

Der var i alt 16 trænere, der stod klar til at give de 156 børn en rigtig god fodbolduge, da Give Fremad inviterede til fodboldskole på Waldstadion i Give. Foto: Jim Hoff

Har været en superfin uge med både sol og regn 

De understreger dog også, at de her trælse oplevelser ikke har fået lov til at overskygge, at det handler om, at de som ledere sammen med trænerne skal sørge for, at det er fedt for børnene at være på fodboldskole.  

-Børnene skal have det sjovt, de skal have nogle gode timer, og de skal spille en masse fodbold – og sådan har det også været. Det har været en god ude, hvor børnene har hygget sig i deres respektive gruppe. DBU har sendte fem trænerhæfter med til hver gruppe, og vores overordnede fokus har handlet om, at børnene skulle have det sjovt hele ugen - også selv om det har været en blandet landhandel med både solskin og massive regnbyger. 

Godt samarbejde med Cholys diner 

110 af de 156 børn havde koblet sig på en frokostordning med Cholys Diner i cafeteriet ved campingpladsen, og det var et stort hit for eksempel at kunne smutte ned til en gang kartoffelmos med frikadeller efter formiddagens anstrengelser på græsset. 

Hans og Ulla havde også åben i kiosken på opvisningsbanen ugen igennem, så de unge energihungrige fodboldkrigere kunne tanke op med lidt slik og snacks i den store middagspause – og avisens udsendte spottede da også et par af de unge trænere, der med brede smil og lys i øjnene lige kom forbi til en fransk hotdog i pausen.  

-Det har været et supergodt samarbejde med Choly og Jesper i restauranten, det har fungeret fremragende og børnene var vilde med maden. Også fedt at Hans lige åbner kiosken, og giver den som fodboldskolens slikfatter, lyder det fra Magnus og Anders med store smil.  

Der blev spist igennem, når den stod på varm middagsmad hos Cholys Diner i restauranten ved campingpladsen. Foto: Jim Hoff

Blev officielt hædret af DBU for 30 år med fodboldskole 

Onsdag over middag var der så dømt “surpise-party”, for her dukkede Jens Skov op som ambassadør for DBU for at hædre klubben i forbindelse med 30-året for fodboldskolens start i Give. 

Her blev alle spillerne og trænerne samlet på den store tribune til en officiel event, hvor Jens Skov, som mange vil kende fra Firehøje IF og FB Fodbold, laverede en fin lille tale og overrakte en stor flot ‘erindringsplakat’ fra DBU i anledning af de 30 år med fodboldskole.  

-Det er da fedt at være en del af en fodboldskole, der både sætter rekord med 156 deltagere, og som også bliver fejret af DBU pga. et 30-års jubilæum. Vi var garanteret begge to med som spillere, da klubben havde 20- og 25-års jubilæum, lyder det med begejstring i stemmerne fra de to unge fodbold- og klubildsjæle.  

Jens Skov var på plads på stadion onsdag eftermiddag, hvor han på vegne af DBU overrakte denne fine erindringsplakat til fodboldskolens leder, Magnus Rasmussen. Foto: Anders Hauge

Respekt for det arbejde trænerne og lederne udfører 

Lad os lette på hatten i respekt for de mange unge mennesker, der har doneret en uge af deres sommerferie i uge 27 for at stille op til fodboldskolen og for at give de 156 fodboldglade børn en rigtig god uge.  

En del af trænerne kom fra Give Fremad, men via ihærdigt netværksarbejde af de lokale trænere og fodboldskoleansvarlige er det også lykkes at rekruttere trænere fra Vejleklubber og fra Grindsted GIF.  

Det er godt og vigtigt arbejde, der her leveres, og det skal vi allesammen påskønne! 

 Du kan se masser af fotos fra fodboldskolen i Give HER