Renovering af forsamlingshus og ny legeplads: Tilflyttere vil være med til at sikre Givskuds fremtid

Hen over pinsen er der blevet arbejdet energisk i forsamlingshuset i Givskud, hvor en række frivillige under guidning af en tømrer har fået udskiftet en række vinduer og døre. Næstformand i Givskud Forsamlingshus og Borgerforening tog selv et par fridage for at give et nap med.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

GIVSKUD: Der er blevet knoklet igennem i forsamlingshuset pinselørdag, hvor en række frivillige samt en tilkøbt tømrer har fået skiftet en række døre og vinduer ud. Det oplyser Kim Breinbjerg, der er næstformand i Givskud Borgerforening og Forsamlingshus.

- Vi er nu gået i gang med en renovering af forsamlingshuset, hvor vi har fået skiftet alle vinduerne i salen, i køkkenet og på badeværelset. Der er også blevet skiftet et par døre. Og det var tiltrængt, for hverken døre og vinduer havde det for godt, siger Kim Breinbjerg.

Som med så meget andet i mindre bysamfund er det de frivillige, der står på mål, når den slags opgaver skal løses. Her var det Kim selv, den lejede tømrer samt et par pensionister, der tog godt fra.

Med hensyn til økonomien i projektet er det sådan, at cirka 50 procent af udgifterne er i hus via fonde samt lidt tilskud fra kommunen.

- Vi har en række ansøgninger ude ved andre fonde, og vi håber da, at finansieringen kommer helt i hus Men vi var nødt til at reagere på tingene nu og få skiftet de vinduer og døre, for det var virkelig tiltrængt. Vi kan jo ikke have at folk sidder i forsamlingshuset og vi risikerer, at vinduerne falder ud eller er så utætte, at det piver ind af dem, konstaterer Kim Breinbjerg.

Om et års tid er det meningen, at forsamlingshuset også skal have en masse indvendig kærlighed, for også her trænger det gamle lokale mødested til en opgradering.

Borgermøde om byens fremtid

Kim Breinbjerg og hans kone Stella, der også sidder i bestyrelsen hos Givskud Borgerforening og Forsamlingshus, er ret nye i byen, og de kommer med nogle nye ideer og tanker i forhold til byens fremtid.

- Vi vil jo gerne tiltrække flere børnefamilier til byen, så vi kan fastholde skolen og købmandsbutikken. Og vi har da også en plan. Efter sommerferien afholder vi et borgermøde sammen med ejendomsmægler Maiken Nørtoft, vores foreninger samt folk fra Vejle Kommune, hvor vi konkret skal drøfte byens fremtid.

- Her handler det om at samle byen og få nogle nye ideer og tiltag på bordet. Vi er også i dialog med Richard Østerballe fra Givskud Zoo, for det at vi råder over Danmarks mest populære turistattraktion, er jo en styrke, vi skal udnytte – også i forhold til at styrke byen. Det handler grundlæggende om at tænke mere end to år frem og at få lagt en god udviklingsplan for denne dejlige by, siger Kim Breinbjerg.

Det næste store fokusområde bliver byens legeplads i anlægget i Givskud.

- Den trænger virkelig også til en opgradering, så her skal vi i gang snart. Det bliver til stor glæde for byens børnefamilier, dagplejerne osv. Og netop en opgradering af legepladsen sender jo et godt signal om, at vi rigtig gerne vil gøre noget for børnefamilierne, pointerer Kim Breinbjerg.