Reptiler og ansigtsmaling – og John og Ole vender stærkt tilbage 

I forbindelse med Kunst & Skulpturdagen i Give vil der være en masse aktiviteter og tiltag, som du kan læse mere om her i avisen. Udover det omtale vil der også være reptiler i byen, ansigtsmaling, seje biler, mad og drikke, samt ikke mindst musik i gaden. Og der er to gamle kendinge, der sørger for de musikalske løjer. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

BYLIV: Uden mad og drikke duer helten ikke, heller ikke til byfesten i Give den 31. Maj, hvor Torvecaféen er kar med helstegt pattegris og en børnemenu, restaurant Yang laver buffet i Østergade, Lindberg Dining laver mad, og Chicken og Burger i bunden af Vestergade er også klar med menukortet. 

Biler og børneaktiviteter

Ejnar Rosenhøj, bedre kendt som Dæk Ejnar, vil være på plads med en udstilling af gamle biler og knallerter i bunden af Østergade, så mon ikke der vil dukke en enkelt Opel Kadett eller to op, hvis vi kender den gode Dæk Ejnar? 

I den anden ende af byen vil der være en hoppeborg klar til børnene, og apropos børn så er der også en stand med ansigtsmaling. Her kan børnene blive malet og pyntet, lige som de næsten lyster det - så måske bymidten kommer til at vrimle med tigere, løver og andre farlige tobenede charmerende rovdyr.  

Flere foreninger har også meldt deres ankomst til bymidten i dagens anledning: Lions, Rotary, Inner Wheel, Give Lystanlæg, Give Festival, Crea Give, Toves Pileflet ligesom Museum Give også vil være at finde i byen. Muligvis vil flere dukke op; de her nævnte foreninger er dem, der i skrivende stund har meldt tilbage. 

Bange for slanger?

Så kommer vi til det mere eksotiske, for igen i år vil der være en stand med reptiler (det er det vi på jysk kalder kryb) på Frederik den 7’s. plads i krydset mellem Vestergade og Rådhusbakken. Her stiller reptilholdet med dette interessante udvalg: Kongepython, kongeboa, blåtunget skink, leopardgekkoer, vandagame, kamæleon, panserstålorm, fugleedderkop, hvæse-kakkerlakker og forskellige insekter - så værsågod, mine damer og herrer, lidt for enhver smag, må man sige. 

Breaking: John & Ole er tilbage

Musik i gaden, det skal der til, og i år har arrangørerne gjort et sandt scoop. Det er nemlig lykkedes at genaktivere den legendariske lokale musikalske humørbombeduo, John & Ole. Vi kender de to herrer særdeles godt både fra Frandsens Festorkester, Gives svar på Ørkenens Sønner, samt fra Give Revyen, hvor de leverer musikken samt diverse sjove indslag.  

Nu er de to friske knægte tilbage, og det er de med fuldt drøn. De to festlige herrer spiller i Østergade fra 16.30 til 17.30, i Vestergade fra 17.30 til 18.30 og så igen på Torvet fra klokken 18.30 til 19.30. Altså tre timer i rap - så lad os håbe de får mulighed for at finde et sted, hvor væskebalancen kan opretholdes. 

Hovsa, vi har helt glemt at fortælle, at butikkerne denne dag selvfølgelig bugner af gode tilbud, og hvis vejret tillader det, rykker de ud på gaderne - så kom og gør en god handel!   

 

Den musikalske humørbombe af en musikduo, John og Ole er tilbage - og de giver den gas i bymidten til Kunst & Skulpturby og Open By NIght. Foto: Jim Hoff