Revyquiz og fællessang: Herlig høstfest med Oswald Helmuth, “Meyer” og Helge Kjerulff Schmidt på bagsmækken

Ældreforeningerne i gamle Give Kommune har en stærk fast tradition, hvor de hvert år mødes til høstfest i Ikærhallens kantine. Her er der fællessang, underholdning og kaffe, boller og lagkage. I år stod Stig Nørregaard for underholdningen – og det sad bare lige i revyskabet.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

HØSTFEST: Godt selskab, en masse god snak, kaffe og lagkage og rigtig god underholdning. Det var menuen, da en række ældreforeninger fra Giveegnen mødtes mandag eftermiddag til høstfest i Ikærhallens kantine.  

Det var 20. gang, at det voksne segment fra gl. Give kommune mødtes for at fejre, at høsten er kommet sikkert i hus, og i år var der 100 pensionister og efterlønnere, der havde takket ja til det fine tilbud.  

Her kommer folk til tiden - så godt og vel 

Det blev sunget fint med på de gammelkendte revyviser når Stig Nørregaard tryllede de velkendte toner frem på klaveret. Foto: Jim Hoff

Poul Mikkelsen, der var dagens konferencier og til daglig formand for Aktive Ældre i Give, kunne fortælle, at en flok gode frivillige var mødt op klokken 10.00 for at dække borde og gøre klar til høstfesten.  

- Efter vi var færdige med bordopdækning, smøre boller osv., fik vi lige en kop kaffe og en hyggesnak, og allerede klokken 13.00 begyndte de første gæster at ankomme. Jovist, folk kommer i god tid her på egnen, lyder det med et smil på læben fra Poul med hentydning til, at selve arrangementet startede klokken 14.00.  

Måske sidste gang i Ikærhallens kantine? 

Poul Mikkelsen var lidt inde på, at de kunne være sidste gang, at de ældre på egnen kunne holde høstfest i Ikærhallens kantine, da SFO’en som bekendt jo rykker ind på skolen en gang i 2024 – og her er kantinen udset som et af de lokaler, som SFO’en kan råde over.  

- Vi ved ikke rigtigt, hvor vi står med hensyn til de her lokaler, men vi håber da, at vi kan fortsætte her, for det er gode lokaler, de er lette at komme til, og det virker bare rigtig godt, siger Poul Mikkelsen.  

Det var entertainer og musiker Stig Nørregaard, der stod for underholdningen, og det var i en klasse for sig selv. Stig har 25 års erfaring som musiker og entertainer, og han leverede et rigtig godt, hyggeligt og underholdende show.  

Revy-quiz – og det fungerede supergodt 

Det overordnede tema var revyviser og kendte danske sangere/revyskuespillere. Deltagerne blev delt op i 2 hold, drengene mod pigerne, og så var der dømt quiz-tid. Revyquiz. Stig Nørregaard spillede en melodistump, og så skulle deltagerne gætte melodien og sangeren – og når det var klaret, blev hele visen spillet, og her sang publikum så med efter bedste beskub og gehør. 

Det fungerede drøngodt, publikum var meget optagede af quizzerne, de sang godt med (hver fugl med sit næb, smiley), og hele dette fine setup var med til at skabe en rigtig god stemning i lokalet.  Vi var på besøg i Cirkusrevyen anno 1936, hvor vi fik en tur i “den mellemste køje” med Oswald Helmuth. Vi kiggede forbi hos “Huset på Christianshavn og Matador, hvor den kendte skuespiller Arthur Jensen (Meyer og hr. Schwann), forklarede os om alle de ting “han ikke måtte for sin moaar”. 
Så fandt Stig rumsterstangen frem, den musikalske, og så fik vi med Helge Kjerulf Schmidt (overlærer Andersen fra Matador) at vide, at vi simpelthen alle sammen “er i samme båd”.

En frisk herre fra publikum blev bedt om at holde Stig Nørregaards rumsterstang - og den var han med på. Foto: Jim Hoff

Det blev en god høst 

Alt i alt et genialt koncept af Stig Nørregaard til dette publikum – det fungerede perfekt. Og han gjorde det virkelig godt. Godt set af Poul Mikkelsen at hyre Nørregaard ind til høstfesten her i Give. 

Så var der pause – og her blev der også hygget igennem på den helt store skala med kaffe og boller samt “caféchef” Mette Vestergaards pragtfulde hjemmelavede lagkager.  
Efter denne mentale – og fysiske – overskudsoptankning var Stig Nørregaard klar med 2. halvleg af sit top musikalske show, og her må man bare sige, at det alt i alt blev en rigtig fin eftermiddag for egnens voksne publikum.  

En fantastisk tur ned gennem de musikalske minders allé i godt selskab –og når det nu var en høstfest, så lad os bare konstatere, at alle fik en “god avl af brede smil, fine viser og godt humør” med sig hjem i laden.