Rock'n Roll is back: Legendarisk lokalt band genopstår til Give Festival

Er du vokset op på Give-egnen i slutningen af 70’erne og begyndelsen af 80’erne, så kan du sikkert huske Heavy Cargo. Rockbandet fra Give var ikke bare lokale musikhelte – de kørte også landevejene tynde og spillede over det ganske land i de år, orkesteret eksisterede. Nu samles bandet igen efter 45 år   

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

GIVE FESTIVAL: Nu gendannes det legendariske band for en aften, når Give Festival har 40-års jubilæum lørdag den 26. august. Her spiller Heavy Cargo i den originale besætning fra ca. 1978-1982 med Jens Erik Jensen på guitar og vokal, Bo Feierskov på guitar og vokal, Sten Rosenhøj på guitar, Søren Lindbjerg på trommer samt Søren Ærø på bas. 

En hyldest til Give Festival 

Sidstnævnte er med i stedet for Bent Søgaard, som døde i 2003. Søren Ærø har spillet med Heavy Cargo som stand-in for Bent Søgaard, så bandet er så originalt, som det kan blive anno 2023. 

- Vi gør selvfølgelig mest det her, fordi vi synes, det kunne være sjovt og hyggeligt at genoplive det gamle orkester. Men det er i høj grad også en cadeau til Give Festival og alle de frivillige, der har holdt liv i et lokalt kulturprojekt i fire årtier. Det er ganske enkelt imponerende, siger Søren Lindbjerg, der bor i Sødover mellem Give og Bredsten. 

Heavy Cargo is back in business og stiller i stærkeste opstilling til Give Festival i august.: Jens Erik Jensen, vokal og guitar, Bo Fejrskov, guitar og vokal, Sten Rosenhøj, guitar, Søren Lindbjerg trommer og Søren Ærø på bas. Privatfoto

Alle stadig aktive musikere 

De fire musikere har allerede været i gang med at udvælge numre til sætlisten og finde øvedatoer – og en enkelt øvesession er det endda blevet til. På trods af, at orkesteret ikke har spillet sammen i denne konstellation i næsten 45 år, gik det over al forventning. 

- Vi spiller alle stadig, enten professionelt eller på amatørbasis, og selvfølgelig var der noget rust, der lige skulle bankes af efter så mange år, hvor vi ikke har spillet sammen, siger guitarist Sten Rosenhøj, der stadig bor i Give, hvor han også spiller med bandet Plan D. 

Han bakkes op af Bo Feierskov. Han har siden 1990 boet i København, men følger stadig med i, hvad der sker i fødebyen Give. Bo Feierskov, der blandt andet er sanger i stadig aktive Nice Little Penguins, glæder sig over, at det har kunnet lade sig gøre at få det gamle orkester samlet til denne særlige lejlighed. 

Gamle gutter fyrer den af 

Jens Erik Jensen var med til at starte Give Festival, som han desuden var formand for i tre år. Han har spillet på den lille, hyggelige festival de første 30 år i træk, og for ham er det altid noget ganske særligt. 

- Men denne gang bliver det ekstra sjovt, fordi vi er nogle gamle gutter, der skal mødes og spille sammen igen. Vi glæder os alle fem helt vildt til at fyre noget god gammel rockmusik af, og forhåbentlig vil publikum også få en fed, nostalgisk oplevelse, siger Jens Erik Jensen. 

Heavy Cargo er programsat til Give Festivals store scene den 26. august kl. 21.40. Allerede fra kl. 14.00 vil man kunne opleve lokale og udenbys bands og solister udfolde sig i det smukke Give Lystanlæg, og som altid er der gratis entré. 

Heavy Cargo gennem tiderne. Private fotos

Heavy Cargos besætning gennem tiderne 

Heavy Cargo blev dannet i 1977 og bestod dengang af Bent Søgaard, Bo Feierskov, Sten Rosenhøj og Jean Darly. Da sidstnævnte forlod Heavy Cargo, kom Søren Lindbjerg med på trommer. Han blev senere afløst af Kenneth Leth. 

Da Bo Feierskov forlod gruppen i 1982, skabtes en ny konstellation med Jens Erik Jensen som den drivende kraft i mange år frem. Bassist Bent Søgaards helbred blev ulykkeligvis gradvist forværret som følge af sklerose, og Heavy Cargo måtte på nogle jobs have en afløser med – heriblandt Bo Feierskov, Anders Arkil og Søren Ærø. 

Bent Søgaard blev til sidst erstattet af Bo Overmark Nielsen. I 1990 tog Heavy Cargo navneforandring til T-Birds og skiftede stil til mere rendyrket amerikansk rock’n’roll, hvilket de havde stor succes med. Bandet blev opløst i 1998 efter en æra på ca. 20 år.