Så åbnede vi: 10 års målrettet kamp for nyt idrætscenter belønnet med fænomenal opbakning

Forårssolen var bestilt, menneskelig flagallé var på plads og det væltede ind med folk, da GISK lørdag eftermiddag inviterede ind til The Grand Opening af det nye idrætscenter. En smukkere åbningsfest kan man næppe forestille sig, og et perfekt skulderklap til alle de gode folk, der gennem 10 år har kæmpet en brav kamp for at samle idrætslivet i Give. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

ÅBNINGSFEST: Alt stemte, da GISK lørdag over middag inviterede til åbningsfest i forbindelse med den officielle indvielse af det nye idrætscenter i Give. Den længe savnede forårssol kastede sit velsignende og varme lys over det nye center, børn og voksne fra forskellige grene af det lokale foreningsliv dannede en festlig menneskelig flagallé, som bød de i bundter tilstrømmende gæster velkommen til den for byen så store festdag. 

Mange gode folk har gennem 10 år kæmpet en brav og ikke altid lige nem kamp for at få det nye idrætscenter op på den hylde som byens stærke foreningsliv i den grad fortjener. Vejen til målstregen har været snoet, ujævn men hele tiden har inkarnerede og dygtige kampberedte folk formået at “holde køretøjet på sporet”.  

Funderet på hjerteblod og medejerskab 

Denne sejhed betyder, at man i dag står med et flot nyt idrætscenter, der i den grad er funderet på medejerskab og masser af lokalt hjerteblod. Og disse byggematerialer er mindst lige så vigtige som beton, glas, stål og træ. 

Den officielle seance var sat med kickoff klokken 13.30, men grundet den overvældende tilstrømning af mennesker, måtte det hele udskydes små 20 minutter, inden formanden for GISK, Christian Christiansen, med glade sommerfugle i maven og overvældet over det bastante fremmøde i den tætpakkede nye Vestjysk Bank Arena, kunne byde folket velkommen.  

Byens aktivitetshjerte 

Antallet af gæster denne dag overskred 1000, så de fyldte godt op i den flotte hal med det blå gulv. Selv viceborgmester Dan Arnløv (K) måtte erkende, at han var imponeret, og der skal ellers en hel del at imponere den rutinerede lokalpolitiker.  

-Sikken en fantastisk opbakning. Og det er jo både hele byen og landbruget her på egnen, der står bag det her flotte projekt. Et projekt der er båret af stor frivillighed, og et projekt som ikke kun er et idrætscenter, men også et nyt fællesskabsområde. Og det følger også visionen om at skabe et ‘aktivitetshjerte’.  

-Også vigtigt, at man har formået at binde skole, hal og idræt sammen med dette projekt, Det ser jeg som en stor styrke. Og når der nu møder så mange mennesker frem her id ag, må det være på sin plads at forfremme Martin Schmidt fra centerleder til haldirektør - dog uden deraf følgende lønstigning, lød det med vanlig sans for dansk pølsevognshumor fra Arnløv.  

Folk blev mødt af en festlig flagallé af dannebrogsviftende foreningsfolk. Foto: Jim Hoff

Knaster hen ad vejen – men de er blevet løst 

Så blev det en af projektets ‘fædre’, Jørgen Lundsgaard der fik mikrofonen. Han har været med i styregruppen siden 2014 og bidraget med sine kompetencer både som arkitekt og vedholdende lokal ildsjæl. 

-I dag markerer vi en skæringsdag, hvor vi kan indvi etape 2 i det projekt, der har arbejdstitlen “Et samlet idrætscenter”.1. etape var etableringen af kunststofbanen, og i dag kan vi så indvi en ny idrætshal, et motorikcenter og et nyt fitnesscenter samt en masse gangarealer der binder det hele sammen. I alt har vi her 3500 kvadratmeter under tag, hvilket betyder, at vi dag her i Give råder over et af de største halkomplekser i Vejle Kommune. Der er leveret godt arbejde af entreprenør Lundsgaard med hvem, vi har haft et godt samarbejde, Der har været knaster hen ad vejen, men det er blevet løst. GISK havde nogle ekstra ønsker til projektet, og det betød en betragtelig øget egenbetaling end først projekteret. 

-Nu står vi så og skal have styr på udenomsarealer, p-pladser – noget vi faktisk har søgt midler til i 4 år. Vi kigger også ind i etape 3 og 4, hvor det handler om at flytte fodbolden fra det nuværende stadion og herud, så vi kan nå målet om at skabe et stort samlet idrætscenter. Men nu er det op til udøverne og GISK at sørge for at de nye rammer her bliver fyldt ud. Rammer det vil tiltrække både nuværende og nye idrætsudøvere. Til sidst en stor tak til byrådet, Give og alle borgerne for at I har været medvirkende til, at det her er lykkedes, lød det afslutningsvist fra Jørgen Lundsgaard. 

 

Centerleder Martin Schmidt og GISK-formand Christian Christiansen leverede en flot og herlig nede på jorden tale - en fin duet med stærkt relevant indhold. Foto: Jim Hoff

Sammenhold, fællesskab og lokalt engagement 

Så var det den dynamiske duo, Martin Schmidt og Christian Christiansen, der overtog scenen. To af de absolutte nøglefigurer i projekt ‘samlet idrætscenter’.  

-Det her projekt er funderet på sammenhold, fællesskab og lokalt engagement. Et har været fantastisk at mærke den enorme interesse og store opbakning omkring dette nye center. I Give har vi valgt at hoppe over, hvor gærdet er højest, lød det indledningsvist fra de herrer.  

De havde masser af ros til de respektive samarbejdspartnere i projektet Lundgaard, Kaltoft El, Tørring VVS, Kommunal Ejendomme samt de gode lokale erhvervssponsorer. Der var også masser af kærlighed til folket omkring dem store opbakning ved køb af folkeaktier samt opbakning til diverse arrangement og salgsfremstød med henblik på at samle penge ind til det nye center. 

Kæmpestor ros til foreningslivet 

- Også en kæmpetak til vores foreninger, der virkelig har påtaget sig den fælles opgave, vi har haft for at nå i mål. I har stillet op uden at kny, når der er blevet kaldt på jer, I har bidraget med alt, hvad I har kunnet, og det er virkelig megaflot det engagement, I har lagt i vores nye center – superflot t vise det overskud det her kræver samtidig med, at I også hat skullet drive jeres egne foreningsaktiviteter, lød det anerkendende fra Schmidt og Christiansen.  

De berørte også med et lunt smil om munden, samarbejdet med Vejle Kommune, som de helt overordnet takkede for støtten.  

-Vi har ikke altid været lige nemme at have med at gøre, os fra Give. Vi håber dog, at vi igen har vist, at vi i Give kan få rigtig meget ud af lidt, lød det med et muntert blik hen mod den siddende viceborgmester, der kvitterede for denne kække melding med et muntert returvink.  

 

Lidt over 1000 mennesker var frem til dagens indvielsen af det nye idrætscenter - her blot et lille udsnit. Foto: Jim Hoff

Men .... vi er slet ikke færdige endnu 

-Helt i mål er vi jo ikke med etape 2, idet der skal kigges på udenomsarealerne og parkeringsforholdene, hvor kapaciteten skal øges. Helt konkret er det vigtigt for os at få etableret den sikre skolevej og stien ned til kunstgræsbanen og at få etableret sikrede og ordnede parkeringsforhold for kørestolsbrugere osv. 

Centerlederen og formanden ridsede også situationen op omkring etape 3 og 4, hvor fodbold skal flytte fra stadion og ud til det nye center, hvor der også skal etableres en tunnel over Sdr. Ringvej over til de nye boldbaner. 

-Vi er taknemmelige for det vi har, men kære politikere, I er slet ikke færdig med at modtage planer for den videre udvikling fra os her i Give. Hovedformålet med det nye center er, at alle idrætsfaciliteter skal samles på samme adresse i Give, så der er et stykke vej at gå endnu. Men lad os også slutte af med gode nyheder: Til august måned vil der være monteret stolesæder på tribunerne - sponsoreret af MES AMBA og Go Energi. De vil også sørge for, at deri løbet af foråret vil blive etableret laderstandere på de eksisterende p-pladser, lød udgangsreplikken fra Martin Schmidt og Christiansen – efterfulgt af masser af bifald.  

Foreningsfolket klippede den røde snor 

Herefter skulle den røde snor klippes, og den sag klarede en række foreningsformænd assisteret af Dan Arnløv på højre fløj. Og så var der dømt ‘fri leg’, hvor folket kunne komme rundt og se de nye faciliteter og få sig den danske nationalspise, en rød pølse med dertilhørende øl/vand.  

Der var aktiviteter i hallen og i motoriksalen, hvor unge mennesker viste deres færdigheder frem i håndbold, fodbold, badminton og springgymnastik.  

En helt igennem perfekt åbningsdag, der bør efterlade GISK, foreningslivet og dagens gæster med en enorm stolthed over at dette fine hjerteblodsprojekt med dette enorme medejerskab er blevet sendt så ultimativt flot ud over rampen.  

 Du kan se massevis af fotos fra indvielsen HER