Så åbner Choly’s Diner: Give får ny spændende restaurant 

Onsdag den 8. maj åbner en ny restaurant i Give ved campingpladsen med Choly Sun og Jesper Christiansen ved roret. Navnet er Choly’s Diner, og her får vi en restaurant, hvor 70 procent af maden er asiatisk inspireret, mens de sidste 30 procent er dansk mad. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

GIVE: 8. maj klokken 17.00 åbner en ny restaurant ved navn Choly’s Diner i Give. Det er ægteparret Choly Sun og Jesper Christiansen, der står bag det nye spændende koncept, som udover at forsyne byen og området med lækker asiatisk og dansk mad, også bliver en uundværlig medspiller til campingpladsen, som åbner samme dag på samme tidspunkt.  

-Vores koncept er baseret på, at vi som dansk-filippinsk ægtepar kombinerer det bedste fra de to verdener rent kulinarisk. Det betyder, at cirka 70 procent af maden her bliver asiatisk inspireret, og de sidste 30 procent bliver klassisk dansk mad. Vi kører med begrebet social dining, hvor man får sat en masse tallerkner midt på bordet, og så tager man maden herfra til sin egen tallerken. Man kan godt sige, at man deles om maden, og det er med til at skabe socialt samvær og hygge ved bordet, forklarer Jesper.  

Stegt flæsk med persillesovs? Ja da! 

Den asiatiske mad er ifølge Choly meget inspireret af filippinsk mad, der basalt set er meget inspireret af kinesisk mad.  

-Så har vi afdelingen med dansk mad, hvor vi tilbyder for eksempel tarteletter, stegt flæsk med persillesovs og flæskesteg. Selvfølgelig kan man også få en god bruger her. Når der er stegt flæsk og flæskesteg på menuen, vil det være som dagens ret og altså ikke noget, man kan få hver dag. Og så er det da lidt sjovt, at flæskesteg faktisk også er vildt populært i Filippinerne, lyder det med et stort smil fra Choly.  

 

Choly og Jesper er godt i gang med at dekorere og designe den nye restuarant, som får et asiatisk præg med damske nuancer. Foto: Jim Hoff

Takeaway fra uge 2 

Choly’s Diner vil starte op med en mindre menu for så at bygge på efterhånden.  

-For os har det været vigtigt at få åbnet op samtidig med campingpladsen. Vi har ikke 100 forskellige ting på menukortet her i starten, for vi satser på, at det vi serverer, skal være rigtig godt. Lidt, men godt som man siger her i Jylland. Den første uge kan man heller ikke bestille takeaway, men det starter vi så op med i uge 2, når vi lige er faldet til, og det hele kører. Vi har haft en virkelig travl uge her op til starten med at male, lave om og designe vores nye restaurant, så der har virkelig været pres på. Heldigvis har vi god hjælp af vores familier, så selvom det har været en travl tid, så har vi også hygget os med at gøre klar – og vi glæder os helt vildt til at tage imod de første kunder, lyder det samstemmende fra Choly og Jesper. 

Temaaftner og børnefester 

Choly’s Diner vil også være åben for fester, fødselsdage, konfirmationer osv. akkurat som vi kender det fra de tidligere indehavere af restauranten. Og så er der også nogle spændende nyheder på tapetet. 

For ud over at drive en hyggelig restaurant med en spændende menu vil Choly og Jesper også indføre forskellige events med temaaftner, ligesom man også vil tilbyde gæsterne forskellige ‘tema-pakker’ til festerne. 

-Det kan være en aften med 80’er tema, en Hawaii-aften osv. Vi har selv nogle ideer og pakker, men kunderne må meget gerne byde ind med ideer, og de må også selv tage udstyr og pynt med. Det finder vi sagtens ud af. Vi vil også afholde tema for børn med børnebuffet, hvor de har et rum for sig selv, og så kan de voksne sidde i et andet rum og hygge sig. Vi arrangerer også børnefødselsdage, og der er bare hele tiden flere ideer på vej. Og som sagt, så er vi lydhøre overfor ideer og inspiration fra kunderne, siger Choly.  

God hjælp af familien 

Hun vil godt lige have med i denne beretning, at hendes dansk endnu ikke er så godt, så hun kommunikerer meget på engelsk. Men hun vil da også for det meste være at finde i køkkenet, og serveringspersonalet snakker dansk. Her vil Jesper i starten være en del af tjenerstaben, og han snakker både dansk, engelsk og jysk, smiley.  

-Jeg vil være her en del i starten, men jeg har et fuldtidsarbejde ved siden af, som også skal passes. Så når det hele kører på skinner, vil jeg være her knap så meget. Mit arbejdsområde her vil da også mest være omkring det administrative, marketing og budgettering. Men jeg har jo fire søskende, og de skal nok give en hjælpende hånd med i ny og næ. Det eneste vi mangler lige nu for at være 100 procent klar er vores spiritusbevilling, men det er blot et spørgsmål og timer eller dage, før den er på plads, fortæller Jesper.  

Supergodt for byen og campingpladsen

Her slukker vi mikrofonen, for det unge driftige par har travlt. De første bookinger til onsdag er tikket ind, de sidste praktiske opgaver skal løses, den sidste tur med malerpenslen skal køres, og de sidste design- og udsmykningseffekter skal på plads.  

Og dermed kan byen ånde lettet op: Vores campingplads kører videre, og der åbner nu også et nyt spændende spisested, der kan være med til at gøre både byen og campingpladsen attraktiv for såvel lokale som for udefra kommende gæster.   

 

 Onsdag den 8. maj klokken 17.00 åbner Choly's Diner, og det unge værtspar er Så klar til at tagte imod gæsterne. Foto: Jim Hoff