Så er den helt gal igen: Hærværk lukker biblioteket i Give midlertidigt

Så er den gal igen på biblioteket i Give. Igen har unge sørget for at bibliotekets ledelse må ty til en lukning grundet hærværk og svineri. Det er anden gang, at biblioteket må kaste håndklædet i ringen grundet unges utilbørlige opførsel 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavius.dk  

GIVE: Biblioteket i Give lukker pr 7. september om eftermiddagen for selvbetjent afgang til Huset. Lukningen pågår frem til den 1. november 2023. Lukningen kommer efter en lang periode med hærværk og svineri blandt en gruppe unge. 

Det oplyser Morten Rønnelund fra biblioteket her tirsdag eftermiddag. 

Han oplyser, at der i  hele perioden kun vil være adgang til Huset, når enten biblioteket, borgerservice eller Genoptræningen i Sundhed har bemandet åbningstid, samt ved planlagte arrangementer og udleje af lokaler. 

- Baggrunden for lukningen er mere end et år med uhensigtsmæssig opførsel blandt en gruppe unge i byen, særligt om aftenen og i weekenderne, som desværre ikke er blevet bedre, trods mange snakke med de pågældende. Vi beklager de gener, dette giver for vores lånere – og håber snarest at kunne åbne på normale vilkår igen, lyder det i meddelelsen fra biblioteket. 

Artiklen fortsætter efter billedet

 

Der er blandt begået hærværk, efterladt skrald og madrester, drukket alkohol, ridset i møbler og tegnet på væggene. Biblioteket er i kontakt med SSP og politi for at aftale yderligere skridt til at afhjælpe situationen. 

Er man i tvivl om åbningstider, reserveringer eller gebyrer, eller har man spørgsmål forud for et besøg på biblioteket eller arrangement i Huset, er man som borger velkommen til at kontakte Give Bibliotek i den betjente åbningstid på tlf. 76 81 34 50 eller ringe på Vejle Bibliotekernes hovednummer, 76 81 32 00, alle hverdage fra kl. 10-16. Du kan også sende en mail til info@vejlebib.dk.