Så er der en julegave til de unge: Ungestedet i Give indvies

I sidste måned blev der opstillet en række træbænke med blomsterkummer i midtbyen i Give som et led i byvisionen, og nu er næste trin på vej. Det handler om ungdommen i byen, hvor der er en gave til 100.000 kroner på vej. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

BYLIV:I forbindelse med projekteringen og udformningen af den nye byvision for Give var borgerne inddraget i forhold til at kunne sende ønsker indtil projektet.

Der kom en del gode forslag på bordet, og ét af forslagene handler om at etablere et ungested i Give – og den ide, der kom fra Tue Bjørn Fyhn, fik tilført finanser fra byvisionspuljen. 

Beløbet lyder på 100.000 kroner, og nu da konceptet og lokationen er på plads, kan vi her breake, hvad det nye ungested er for en størrelse.  

Vejen hertil har været skabt via et samarbejde med gode lokale kræfter fra GISK, GUR og Firkløverskolens Søndermarksafdeling, og meget apropos skolen, så har eleverne herfra bidraget med en række gode ideer  

Det er i det markerede område, at det nye ungested bliver etableret. Grafik: Google

Ligger ved Søndermarkskolen 

Camilla Jørgensen, der er teamkoordinator hos Byudvikling & Arkitektur i Vejle Kommune, kan nu oplyse, at ungestedet kommer til at ligge i uderummet ved skolen mellem hus 3 og natur- og tekniklokalet.  

- Stedet får udendørs lydanlæg, hængekøjer, samt opgradering af basketball-banen plus nyt opholdsområde/træ-plint langs banen. Den sidste del her er dog ikke færdig endnu, fortæller Camilla. 

Hun kan ydermere oplyse, at det er planen, at ungestedet skal indvies onsdag den 13. december klokken 13.00, hvor også Tue Bjørn Fyhn vil være til stede.  

Hans ideforslag til det prisvindende projekt lød således:  

- Det er ønsket at skabe et mødested/fristed udendørs for unge. Idéprojektet understøtter byvisionens indsats om at skabe tilbud til alle aldre - leg og aktivitet i midtbyen. På stedet skal der være mulighed for at hygge sig sammen, gå i ly/læ, spille musik. Måske det kan være i forbindelse med streetparken eller et andet sted. Et sted hvor man gerne må være.