Så er det officielt: Lene og Jesper overtager Holme Å Camping pr. 1. november

Onsdag den 12. juli kom der underskrift på en købsaftale mellem Lene og Jesper Gosvig og Ove Pedersen og Marianne Plesman. Det betyder, at det nu er faktuelt på plads, at Lene og Jesper pr. 1.11.2023 overtager Holme Å Camping og at de også siger definitivt farvel til Give Camping & Cafeteria.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

GIVE: Lidt over middag den 12. juni blev der underskrevet de sidste papirer i den aftale, der gør Lene og Jesper Gosvig til ejere af Holme Å Camping, der er en trestjernet campingplads, der ligger ved Hovborg lige midt i trekanten mellem Kolding, Esbjerg og Billund.

De overtager dermed pladsen fra Marianne Plesman og Ove Pedersen, der har ejet pladsen siden februar 2010.

Lene og Jesper har driftet Give Camping & Cafeteria siden 2016 med stor succes, men de vælger nu at stoppe i Give, fordi de ikke kan få mulighed af kommunen for at drifte og udvikle pladsen på et niveau, der svarer til deres drømme og ambitioner.

De har i flere år forsøgt at få Vejle Kommune i tale og få landet en langtidsholdbar aftale, som de kan se os selv i over de næste 10 år. Men det er ikke lykkedes, og derfor må vi parret blødende hjerte sige farvel til Give.

Læs mere om Lene og Jespers beslutningsgrundlag HER.

Elsker Give men ingen fremtidsudsigter under nuværende forhold

Det er klart, at hvis vi skal putte en masse penge, ressourcer og energi i stedet her, så ville det være optimalt, at vi ejede stedet. Og hvis vi kunne få noget mere jord med i handlen, end det der er til rådighed lige nu. Vi har også været åbne overfor så hurtigt som muligt at forlænge forpagtningsaftalen med yderligere 10 år, så vi ligesom kunne lave en ”karriereplan” med perspektiver. Jesper er lige blevet 50, jeg er 47, så vi har 10 gode år i os endnu. Så det er vigtigt for os, at vi har noget konkret at forholde os til. Vi elsker Give, vi er så glade for at være her og vi har det godt med campisterne og kunderne i cafeteriet, udtalte Lene og Jesper til Vores LokalAvis den 15. juni, hvor de breakede nyheden om, at de forlader Give.

Allerede dengang vidste de, at det skulle være Holme Å Camping, der skulle være deres næste destination, men de kunne ikke melde det definitivt ud, da der stadig var en del formelt papirarbejde med tilladelser, noget jura osv., der skulle falde endegyldigt i hak.

- Det har været en lang proces, men det har været værd at vente på. Det har taget længere, end vi havde regnet med, men vi har gennem hele processen haft en god dialog med ejerne Ove og Marianne, så vi har faktisk været meget fortrøstningsfulde under hele forløbet, siger Lene og Jesper.

Flytter også privat til Hovborg

De er begge lettede over, at der nu er en definitiv afklaring på deres fremtid, som altså ligger i Hovborg. Både privat og arbejdsmæssigt, idet parret har valgt at sige farvel til deres hjem i Herning for at bosætte sig i det cirka 200 kvadratmeter store hus, der ligger ved camping pladsen.

- Uanset om den handel her var gået igennem eller ej, så var beslutningen om at forlade Give truffet. Vi har set på pladser i både det nordlige, det sydlige Jylland samt i det østlige Jylland. Havde vi ikke fundet noget, var vi indstillede på at tage et sabbatår, men nu er det hele på plads, og det glæder vi os rigtig meget over, lyder det fra det driftige og dygtige campingpar med brede smil.

Rent faktuel overtager Lene og Jesper Holme Å Camping den 1. november 2023, og her har de fundet et sted, som de selv ejer og dermed også selv er herrer over, hvordan, hvornår og hvor meget, de kan og vil udvikle på pladsen – modsat i dag, hvor de som forpagtere  er ”gift” med kommunale velsignelser og tilladelser.

Holme Å Camping ligger i udkanten af Hovborg og råder pt. over 125 pladser.Pladsen har også en pool. Foto: Holme Å Camping

Selvbestemmelse, ja tak!

- Det bliver så dejligt selv at kunne bestemme 100 procent, og vi overtager en rigtig fin og velholdt campingplads, der står snorlige. En plads i udvikling og en plads, som vi har store planer med. Vi tager vores 9 hytter her fra pladsen med ligesom vi også tager toiletvogn og pavilloner med, da vi selv ejer dem. Det bliver en rigtig fin tilføjelse til Holme Å Camping, hvor der netop er mangel på hytter.

- Det er vores plan at udvide pladsen, at renovere køkkenet,  og at etablere et stort opholdsrum, så der er plads til det store rykind, der vil komme når campingklubberne møder op, fortæller Lene og Jesper.

Når de rykker ind på Holme Å Camping følger der også en entreprise med som udlejerstation for Hovborg Ferieby, der er et nærliggende sommerhusområde med hytter til udlejning.

Får mere tid til at hygge om campinggæsterne

Til gengæld er det pr. 1.11.2023 slut for Jesper og Lene med at skulle stå for de 70-80 årlige selskaber, som de faciliterede pr. år i cafeteriet de sidste år i Give.

- Det bliver jo en stor lettelse ’kun’ at skulle koncentrere sig om campinggæsterne. Vi har savnet det at have god tid til vores campinggæster, men det har været svært med alle de selskaber og den daglige drift af cafeteriet med agens ret, mad ud af huset osv. Det har bestemt også været spændende og givtigt, men det har godt nok også trukket tænder ud rent arbejdsmæssigt. Nu vil vi fremover få mere tid til events for campinggæsterne osv., og det ser vi frem til, lyder det synkront fra parret.

- Og så glæder vi os altså også til, at der ikke skal gå en offentlig vej tværs gennem vores campingplads – og ved du hvad, så får jeg jo min helt egen lille hyggelige fodboldbane i Hovborg, konstaterer Jesper med et stort smil med henvisning til den kommunale beslutning om at lade en vej til en nyt beboelsesområde mellem stadion og Skovparken gå tværs gennem campingpladsen.

Bombarderet af sympatitilkendegivelser

Da artiklen om Lene og Jespers farvel til Give i Vores LokalAvis blev bragt den 15. juni, udløste den en lang række positive tilkendegivelser til parret.

- Vi er blevet bombarderet med søde og anerkendende tilkendegivelser, hvor folk er 100 procent på vores side. De begræder vores beslutning, men forstår og accepterer den set fra vores synspunkt. En del af vores fastliggere har da også tilkendegivet, at de følger med os til Hovborg, mens nogle flytter til Jelling (her har Lenes bror Peter campingpladsen, red.) mens andre siger, at de helt stopper med at være fastliggere, fortæller Lene.

Den stil og ånd, som Lene og Jesper har kørt i de 7 år i Give, vil de tage med til Hovborg, og der er problemfrit, fordi de nuværende ejere har kørt deres plads i samme ånd som Lene og Jesper.

Lene og Jesper Gosvig har driftet Give Camping og Cafeteria dygtigt og ambitiøst i nu 7 år, men pr. 1.1.. 2023 er det slut. Her overtager parret Holme Å Camping. Foto: Jim Hoff

Takker for en utrolig flot opbakning i Give

- Vi vil få travlt, når højsæsonen er slut. Vi skal have gjort pladsen i Hovborg klar til de ni hytter, der skal laves sokler til dem, og så skal vores nye privatbolig også gøres klar. Samtidig er vi fuldt bookede i oktober/november med selskaber til DCUs campingklubberne, så der bliver nok at se til.

- Og så bliver det rigtig hårdt at skulle sige farvel til både de gode trofaste campister, vores gæster i cafeteriet og generelt bare folk her i byen. Vi vil her gerne siger stor tak til byen for opbakningen både i forhold til selskaber og vores cafeteria.

- Vi føler, at vi har et godt forhold til alle, og selv om denne her beslutning er taget med hjertet, gør det altså ondt samme sted at skulle sige farvel til denne her fantastiske by og dette skønne sted her. Men vi følte os låst fast uden muligheder for at se et godt arbejdsliv for os de næste 10 år under de givne forhold. Og derfor må vi nu videre, lyder udgangsreplikken fra Lene og Jesper.

Der hører en opvarmet pool med til campingpladsen i Hovborg. Foto: Holme Å Camping