Så er det Sæson: Fary Lochan lancerer ny whisky den 2. marts

Med forårets komme er det ikke kun buske, træer og planter, der springer ud. Det gør man også hos det lokale whiskydestilleri i Farre, hvor man bebuder foråret med en helt ny whisky, der har fået det perfekte navn, Sæson.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

FARRE: De gode folk hos Fary Lochan glæder sig uden tvivl ganske meget til lørdag den 2. marts, for her er det lokale whiskydestilleri på banen med det, der bliver startskuddet til en helt ny serie af whiskyer, som man har valgt at kalde Sæson. 

Det sker lørdag den 2. marts på whiskymessen i Kolding, og ifølge en pressemeddelelse fra Fary Lochan har man med denne nye whiskyserie skabt et ståsted, hvor Sæson er et nedslag i nuet.  

-Et sted, hvorfra vi ser fremad, men også et sted, hvor vi ser tilbage til rødderne. Dengang det hele startede. Hvor drømmene om en dag at stå med en fuldendt og velskabt whisky opstod, lyder det i pressemeddelelsen.  

Drømme, passion og håndværk går op i en højere enhed 

Her får vi også en karakteristik af Sæson, som beskrives meget poetisk som smagen af drømmene, af passionen og af håndværket, som vi har båret med os gennem tiden. Den er smagen af Fary Lochan- intet mindre.  

Sæson 1 er både for de erfarne og knapt så erfarne whisky-ganer. Den er let og mild, men samtidig kraftig og olieret i sit udtryk. Det er en single malt whisky på 47%, der nydes bedst i godt selskab, og den er ikke for fin til at spille en (hoved-)rolle i klassiske cocktails.  

Her er der tale om en whisky, du kan nyde rent i et fint glas på stilk eller med en isterning i et robust low-ball glas. Skulle man hige efter at få afklaret whiskyens smagsnoter, så kommer de her:  

Grønne æbler, bourbonvanilje, karamel, ananas, havsalt og karakteristisk dansk single malt-smag.  

Mild og frugtig med en let olieret sødme. Ingen røg. Modnet i udvalgte Bourbon- og sherry-fade i perfekt kombination.

Mon ikke mundvandet er på høj i højeste beredskab hos de fleste whisky-entusiaster ved den beskrivelse. 

Vil du vide mere om Sæson 1, så skal du bare klikke dig ind HER på Fary Lochans hjemmeside.