Så har Thyregod igen en mekaniker – og det er en lokal herre

1. januar åbnede Willy Olesen autoværkstedet WP Olesen Autoteknik på Vesterlundvej 98 i Thyregod. En lokalitet der tidligere husede KM Auto i 42 år - og dermed har Thyregod igen fået sin helt egen mekaniker. Et fint boost til byens erhvervsliv.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

THYREGOD: Det var en af byens drenge, der vendte tilbage, da Willy Olesen 1. januar 2024 slog dørene op for WP Olesen Autoteknik i Thyregod. Willy er født og vokset op i Thyregod, så han er i den grad på hjemmebane, også fordi han i forvejen har haft en virksomhed med udlejningsejendomme og rækkehuse i byen.  

Inden Willy åbnede WP Olesen Autoteknik 1. januar i år har erhvervet sig 19 års erfaring som diagnosetekniker hos Ejner Hessel, så det er en herre med bred erfaring og fagligt kendskab fra branchen, der nu tilbyder sine services i Thyregod og omegn. 

Willy Olsen (bagerst) har arbejdet 19 år hos Ejner Hessel og sammen med sin medarbejder Anel har han fået en fin start som indehaver af WP Olesen Autoteknik i THyregod. Foto: Jim Hoff

Fik hurtigt behov for at ansætte en mand 

Med på holdet har sin fast makker og wingman, Anel Vojic, som Willy har arbejdet sammen med hos Ejner Hessel. Anel kommer med 6 års erfaring fra Ejner Hessel som vedligeholdstekniker samt et helt liv som mekaniker. 

- Jeg startede egentlig op solo, men hurtigt blev der så travlt, at jeg var nødt til at ansætte en medarbejder. Og her kendte jeg heldigvis Anel fra vores tidligere fælles arbejdsplads, så det lå lige til højrebenet at få ham ansat her i Thyregod. Min far kigger også forbi en gang imellem og givet er nap med, og at der var travlt fra starten af, skyldes ikke mindst at jeg har aftale med 65 taxaer i forhold til service osv., og så er der løbende bare kommet flere kunder til - både taxaer og privatbiler, fortæller Willy.  

1. januar åbnede Willy Olesen (th.) WP Olesen Autoteknik i Thyregod - og hurtigt fik han behov for at ansætte Anel Vojic, som Willy har arbejdet sammen med hos Ejner Hessel Biler i nogle år. Foto: Jim Hoff

Ånden fra KM Auto kører videre 

Når man går ind og overtager lokaler og en virksomhed, som den forrige ejer har kørt i 42 år, så er det med både respekt og ærefrygt for den tidligere forretningsejers virke.  

- Det er min hensigt at køre stedet her videre i Kristian Madsen ånd, helt sikkert. Men selvfølgelig vil der også ske en fornyelse her på værkstedet. Jeg har eksempelvis investeret meget i helt nyt inventar, så vi er gearet til at service alle slags biler lige fra almindelige benzinmotorbiler over hybridbiler til rene elbiler. Det er som udgangspunkt personbiler og varebiler, vi klarer her. Det er klart, at vi med vores baggrund hos Hessel har en spidskompetence omkring Mercedes, men vi er klar til at servicere alle bilmærker, siger Willy. 

Jamen, laver du ikke huse? 

Mange i Thyregod skal nok lige vænne sig til at sige mekaniker efter navnet Willy Olesen.  
- De fleste her i byen kender mig fra min virksomhed med ejendomme, så de fleste tror nok, at jeg udelukkende laver huse. Men nu skal der være 100 procent fokus på det autoværksted - og så håber jeg at borgerne her i byen og området også lærer mekanikeren Willy at kende, lyder det fra den nystartede automekaniker med et smil.  

Behovet for en mekaniker i Thyregod er bestem til stede, idet WP Olesen Autoteknik er det eneste værksted i byen, der servicerer biler. Willy kan da også berette, at han siden starten 1. januar har overtaget nogle af KM Autos tidligere kunder. 

- Som sagt klarer vi alle de klassiske mekanikeropgaver, pladearbejde, genopretning, forsikringsskader osv. Vi har stor fokus på rigtig god service og er meget løsningsorienterede i vores tilgang til de forskellige opgaver, der måtte komme ind på værkstedet, pointerer Willy. 

WP Olesen Autoteknik ligger på Vesterlundvej 98, der hvor KM Auto tidligere slog sine folder. Foto: Jim Hoff