Så kom sæsonens første sejr: Give JS 1 krigede den hjem mod Kolding B.

I sæsonens fjerde kamp hentede Give Fremads JS 1-mandskab endelig den tiltrængte sejr efter en svær start på sæsonen. Kolding B. blev besejret 2-1 i en kamp, der gav målmandsdebut til Philip Jensen, som slap fint fra opgaven. Og så blev det en kamp, hvor spillerne på de to hold næsten brugte munden lige så meget som benene.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FODBOLD: Endelig kunne Gives jyllandsseriemandskab brøle sejrssangen igen efter en fodboldkamp igen, idet de grønne torsdag aften besejrede Kolding B. efter en vaskeægte mandfolkedyst på det nyslåede græstæppe på Waldstadion i Give.

Give fik ellers en pivelendig start, da en totalt upresset Koldingangriber fik i omegnen af 39 kvadratmeter græs at boltre sig på i Giveforsvaret. Det kvitterede han med ved at kanonere bolden utageligt op i nettaget bag Gives debuterende keeper, Philip Jensen, og hermed velkommen til JS 1 bold til den unge Giveknægt.

Spiller Vallys i Give?

Troede man så at det i forvejen sårede Givemandskab med tre nederlag i den mentale rygsæk ville knække sammen, tog man fejl. Efter lige at have rystet pelsen i 5 minutter fik hjemmeholdet fat i kampen, og da 100-kampsjubilaren Magnus Bitsch tordnede et fladt langskud ind ved roden af fjerneste stolpe og dermed bragte Give på 1-1, gav det et tiltrængt boost, som var medvirkende til, at hjemmeholdet mere og mere overtog kontrollen.

I halvlegens sidste 20 minutter stod der i den grad Give på, og det momentum blev i det 39. Minut omsat til et smukt gennemspillet mål med Jeppe “Vallys” Jørgensen som dynamisk arkitekt til Jakob Kristensen frække scoring mellem benene på den arme Kolding-keeper.

Jeppe "Vallys" Jørgensen leverede et fantastisk oplæg til Jakob Kristensens sejrsmål til 2-1, da han udmanøvrerede 3 Koldingspillere, inden han serverede kuglen for Jakob på et sølvfad. Foto: Jim Hoff

52 minutters krig i 2. halvleg

2. halvleg blev en mere rodet og ‘krigs- og duelbetonet’ affære, hvor begge hold kæmpede med både den store og den mere og mere tunge bane. Flot fodbold var der ikke meget af, og de mange dueller medførte en del palaver mellem spillere og dommertrioen.

Det mundede ud i to gule kort til Kolding og 2 til Give, heraf det ene til coach Kasper Bach-Jensen for “unødvendig pædagogisk bistand til dommeren”, som man siger, smiley.

Men Give kørte den hjem, på trods af at flere spillere måtte udgå småskadede, og da dommeren efter 97 minutters spil piftede kampen af, udløste det stor jubel på grøn stue og hos træner Kasper Bach-Jensen.

Givetræner: Kanonflot arbejdsindsats

- Vi leverer en kanon arbejdsindsats i dag, og viser flot moral efter at være kommet bagud 1-0 så hurtigt. Vi får sat nogle flotte angreb op i 1. halvleg, og stor cadeau til Philip i målet for en fin debut. Vi fik igen i dag vist, at vi godt kan være med på det her niveau og går ud og slår rækkens nr. 2.

- 2. halvleg bliver mere en krig end fodbold, men her viser vi også styrke og formår at fighte den hjem. Alt i alt vinder vi en fortjent sejr i dag – og hold nu op hvor er det både fedt og vigtigt, at vi kommer på tavlen, lød det fra en topglad Givetræner umiddelbart efter kampen.

Han havde meget ros til sin anfører Kasper Larsen, der totalt dominerede luftrummet og vandt samtlige hovedstødsdueller - og dem var er mange af.

Give Man of The Match blev midtbanespiller MAgnus "Wass" Rasmussen skarpt forfulgt af netop anfører Kasper Larsen.

Med sejren kom Give væk fra rækkens sidsteplads, og nu venter der så et spændende lokalopgør mod Bredballe på udebane på Bauhaus Park den 27. april klokken 12.00.

Philip Jensen fik debut i kampen mod Kolding B., hvor han afløste en skadet Anders Hauge. Fin debut med flere gode indgreb  - og frem for alt en sejr og 3 points. Foto: Jim Hoff