Så starter slutspurten til det nye idrætscenter: Nu skal vi leve op til første del af ordet forenings-liv!

Det nye idrætscenter i Give er godt på vej. Opførelsen af de ydre rammer kører helt efter bogen, og i disse uger arbejdes der hårdt og målrettet på at skaffe midler til inventar, så der også er noget at komme efter for de aktive, når hallen tages i brug til foråret. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

FORENINGSLIV: Kan man forestille sig en flok friske gymnastikglade børn møde op i en spritny idrætshal for at dyrke gymnastik for så at konstatere, at der ingen redskaber er? Ville det være fedt at møde op som håndboldspiller til kamp, uden at der er måltavler til at fortælle om målscoren? Eller som tilskuer at skulle stå op, fordi der ingen sæder er? Hvad tænker de små glade fodboldspillere, når de møder op til en hal uden mål og bander.  

Lad blot svarene blæse i vinden, som Bob Dylan sang tilbage i de galde 60’ere. Tænker godt vi har nogle ret præcise bud på begejstringsniveauet her. 

Det handler om inventar 

For at undgå ovenstående tænkte scenarier har GISK iværksat en indsamlingskampagne målrettet indkøb af inventar til det nye idrætscenter. Det er næppe den store nyhed, for travle foreningsfolk og GISK-folk har været i gang i flere måneder med at samle midler ind via indsamling af flaskepant, salg af bambus-strømper samt afholdelse af diverse events, der kunne sende lidt penge i indsamlingskassen.  

Det er klart, at foreningerne i byen må have en stor interesse i, at man kommer i mål med projekt “vi skal have et rigtig lækkert og velindrettet idrætscenter”. Og denne interesse og motivation vil ikke blive mindre synlig de næste måneder frem mod den store åbningsdag til foråret 2024. 

Festligt foto-shoot med foreningsbørn 

For at markere, at nu går slutspurten for alvor ind, mødte en række foreninger op mandag eftermiddag i Ikærhallen med nogle af deres aktive medlemmer – og det var dem fra den helt unge side, der denne dag var udset til at skulle promovere tingene.  
De mange glade foreningsbørn var mødt op til et foto-shoot med Vores LokalAvis, hvor netop billederne af de mange børn i forskellige klubdragter skal symbolisere, at foreningerne i Give står sammen om at skabe de allerbedste rammer i vores nye idrætscenter. 
Der var også mødt et par lokale foreningsildsjæle, med lidt ældre dåbsattester, op til seancen i skikkelse af Gerda Jørgensen, formand for Give GIF og Hanne Lund, formand for Give Handel & Erhverv.

En række nye indsamlingstiltag på trapperne 

- Som det er bekendt, er der i øjeblikket gang i indsamlinger til inventar i hallen - det bakker alle foreninger i GISK op om. Derfor vil man i den kommende tid møde en række forskellige nye tiltag, som vi håber folk tager godt imod. Det handler simpelthen om, hvor godt og funktionelt det nye idrætscenter bliver, når det står færdigt i foråret 2024, lød det samstemmende fra Gerda og Hanne.  

De kan også oplyse, at det næste synlige tegn på indsamlingen er lige om hjørnet, idet de forskellige foreninger vil sælge lækre bambusstrømper til hele familien og på den måde skaffe overskud til idrætscentret. 
- Formandsgruppen i foreningerne bag GISK kan derfor kun opfordre til at tage rigtig godt imod sælgerne, lyder opfordringen fra Gerda og Hanne. 
Dermed er slutspurten sat ind på jagten på de sidste gyldne kroner, der kan gøre det nye idrætscenter attraktivt og tidssvarende - så det er nu, at vi alle skal leve op til det første ord i begrebet “forenings-liv”