Sammenhold og fællesskab: Pigernes kvarter har stiftet en beboerforening 

Det er god skik og brug af et boligområde opretter en grundejer – eller beboerforening, og i ‘Golfbyen’ ser den første beboerforening ny dagens lys. Det er en række beboere i Pigernes Kvarter, der har stiftet foreningen ‘Nordhusene Pigernes Kvarters Boligforening’. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk 

GIVE: Mandag den 13. maj fik Give en spritny forening. Her blev Nordhusene Pigernes Kvarters Beboerforening nemlig sat i søen i forbindelse med en stiftende generalforsamling, hvor 50 af beboerne i Pigernes Kvarter, der er et af tre boligområder i Golfbyen i Give på Bregnhovedvej, dukkede op. 

Der blev naturligvis valgt en bestyrelse, og ser således ud:  

Dennis Frank, formand. Tage Sørensen, næstformand og kasserer, Søs Christiansen, sekretær, Kirsten Petersen, medlem og Anny Nielsen, medlem. Derudover blev der også valgt to suppleanter. 

En social forening 

-Vi er en social forening under Nordhusene, der har overtaget nogle af boligerne herude af Futurum, og vi er sat i verden for at lave en masse events for beboerne her i Pigernes Kvarter. Det kan være årstidsfester (jul/påske osv.), loppemarked osv. Vi råder også over nogle grønne udenomsarealer, hvor vi kan så krydderurter, lave højbede, drivhuse osv., mens resten af de grønne områder herude går ind under konceptet “vild med vilje”, fortæller Dennis Frank.  

Han pointerer, at Pigernes Kvarter udgør et meget roligt kvarter med lukkede vænger. 

Give en fantastisk handelsby 

Det er en fordel, at der er luft mellem husene, i alt er der her en velsignet ro, og vi har kun mødt venlige naboer og folk herude. Det er nemt at handle ind herfra, og Give er en fantastisk god handelsby, hvor man får en god behandling, og en god personlig betjening af de venlige folk i butikkerne.  

-Og så slipper man for alle de forbandede p-bøder, som man får i Vejle, pointerer Dennis Frank, der er flyttet til Give fra Skibet ved Vejle, og som derfor kun alt for godt kender til p-forholdende i den kommunale hovedstad. 

Han er, som mange af nytilflytterne til Pigernes Kvarter, dermed en god ambassadør for Give, og idet over 50 procent af beboerne i Pigernes Kvarter er reelle tilflyttere, kan man roligt kalde området for et nyt boligområde, der er med til at skabe vækst i byen. 

Talerør til Nordhusene 

Den nyvalgte bestyrelse i beboerforeningen er boligområdets talerør til Nordhusene, hvor bestyrelsen er i tæt dialog med udlejerne om daglige både lav- og højpraktiske spørgsmål. 

-Vi har for eksempel dette fine fælleshus, som vi jo mener har et opgraderingspotentiale. Vi kan leje det ud til udefra kommende gæster, der er plads til 60 mennesker, men her mangler der service/bestik, hvis man skal servicere 60 gæster. Her skal vi lige holde Nordhusene fast på deres intention om at ville levere et højt serviceniveau. Til fælleshuset hører også et værelse med dobbeltseng og adgang til toilet/bruseforhold samt et kontor med internet, og der er også et lille værksted med en masse godt værktøj, man som beboer kan låne, fortæller Dennis Frank.  

 

Hyggeaftner i fælleshuset 

Beboerforeningen lægger op til, at der inviteres ind til hyggeaftner i fælleshuset på forskellige ugedage.  

-Vi kan jo også lancere en mandeklub, en aften med vin- og portvinssmagninger, det er oplagt at invitere ind til fællesspisninger, idet vi i bestyrelsen har vores helt egen kok, og selvfølgelig skal vi da også have en strikke/sy-klub, siger den nystiftede forenings sekretær, Søs Christiansen. 

Hun fremhæver også området som attraktivt, fordi naturen er tæt på, der er skov og sø og masser af muligheder for gode natur- og motionsoplevelser. 

Første større event: Loppemarked 

Nu går vi ind i sommerferieperioden, men når folk er tilbage efter en masse kvalitetstid med familie og venner efter ferien, lines der op til den første event med beboerforeningen som tovholder. 

-Vi påtænker at afholde et loppemarked i slutningen af august/start september. Der vil være en række boder, hvor man både kan sælge ud af overskudslager af møbler osv. I forbindelse med flytningen, og der vil også være boder med sag af kreative ting – og mon ikke også vi lykkes med at få en tombola stablet på benene, siger Dennis Frank.