Sang, dans og musik: Hyggelig forårsevent i Huset

Hvis du er til god musik, kor- og fællessang, dans og spændende ung musikalitet, så kan du glæde dig til den 6. april, hvor Give Egnskor og søstrene Noe sammen med 4 dansere står klar med et overflødighedshorn af musikalsk kreativitet. Og det koster gratis. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

UNDERHOLDNING:  

Lørdag den 6. april kommer Huset på Rådhusbakken i den grad til at leve op til sit navn som kulturhus. Her kan man kigge forbi og nyde både musik, sang og dans - både hver for sig og i harmonisk samklang.  

Det sker i tidsrummet klokken 14.00 til 16.00 hvor en gruppe danseglade, og dygtige, børn fra Give GIF, fire søstre med hver deres strygeinstrument og Give Egnskor åbner dørene til deres musikalske verdener – og hvor du kan opleve et spændende samspil mellem dans, musik, korsang og fællessang. 

Vi skal hilse fra Give Egnskors dirigent og leder at sige, at det er gratis at deltage til denne herlige musikalske forårsbuket af musik, sang og dans. 
Hun præsenterer her dagens optrædende, så man kan danne sig et indtryk af mangfoldigheden i det fine forårsprogram i Huset.  

Det går strygende for søstrene Noe 

- Med 10 års violinundervisning i bagagen har de to ældste søstre fra Noe-familien på 17 og 15 år et stort repertoire af melodier, de gerne deler ud af. De har sørget for, at repertoiret denne eftermiddag indeholder stykker, som deres yngre søstre på 12 og 10 år - på henholdsvis cello og kontrabas - kan spille med på, fortæller Ingeborg. Der nok næppe helt kan undslå sig et familieskab med denne herlige unge musikalske kvartet. 
Pigernes mor Tanja fortæller om sine musikalske piger, at Sofie på 17 og Pernille på 15 i mange år har været en del af Aarhus Musikskoles forskellige strygeorkestre.  

- Det har bragt dem både til Athen, hvor de sammen med unge fra hele verden spillede på Odeon, og til Uummannaq i det nordligste Grønland, hvor de sammen med børn og unge fra de øvrige nordiske lande dannede musikalske fællesskabsbånd med de børn og unge, der er knyttet til børnehjemmet i byen.  

Derudover har de to piger deltaget i events og koncerter i DRs Koncertsal, Symfonisk Sal i Aarhus, Royal Albert Hall og Royal Festival Hall i London. De har spillet koncerter i Aarhus, Gøteborg, København, Sindal, Hjørring, Viborg, Birmingham og Svendborg – og nu kommer de så til Give. 

 Kvinderne i Give Egns Kor disker op med sprøde forårstoner, nåd der inviteres til forårskoncert i Huset den 6.april.Foto:Jim Hoff

Synger og danser foråret ind 

Nu har vi jo lige været til forårsopvisning med Give GIFs gymnastikhold, og det er herfra, de næste kunstnere er rekrutteret.  

- Med Dansemix under ledelse af Sofie og Lærke får vi fornøjelsen af en flok danseglade piger fra 0. – 3. klasse. De udfolder sig med krop og sjæl med svajende vimpler blandt andet til tonerne fra Rasmus Seebach, fortæller Ingeborg.  

Og så er der jo hendes eget “band”, Give Egnskor, og her løfter Ingeborg sløret for, hvad det er, vi kan forvente fra Gives stærkeste pigeband. 
- Vi er tovholdere på hele eventen, og derudover disker vi op med forårstoner, blandt andet ”Ud under åben himmel” af Tøsedrengene, Tove Ditlevsens ”Så tag mit hjerte” samt et udpluk fra Forår i Vivaldis ”De fire årstider” og ”Edelweiss” i samklang med strygerne og klaver. Og vi glæder os rigtig meget til denne fine dag i musikkens tegn – og håber folk vil kigge forbi og synge med, lyder opfordringen fra den rutinerede korleder.