Sanne og Lars blomstrer både personligt og fagligt i haven i Harresø

Hærvejen har gennem tiden lagt lokalitet til mange hændelser og gøremål. Folk bruger vejen til lange gåture og rejser, og det var netop også en fælles stærk personlig rejse med fokus på alternativ og holistisk helsepleje som Sanne og Lars igangsatte, da de i foråret 2022 slog sig ned på Hærvejen 143. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

HARRESØ: - Det her en blomstrende have - også for os personligt. Her har vi fundet det sted, hvor vi kan videreudvikle både os selv og de tanker og ideer, vi har i forhold til sammen at lancere en række spændende aktiviteter og tilbud til andre mennesker. Det handler om det gode liv, om at hjælpe folk til bedre fysisk og psykisk velvære - og så handler det også om muligheden for at skabe fællesskaber for og sammen med andre mennesker.  

Ovenstående udmelding leverer Sanne Løfberg og Lars Rubusch en solrig efterårseftermiddag i den smukke have på Harresøvej 143, beliggende blot et stenkast fra Harresø Kro. Parret smiler nærmest om kap mod efterårssolen, for de lægger ikke skjul på, at det her sted, det er stedet, hvor de sammen kommer til at udleve mange af deres fælles drømme og at skabe en oase for holistisk alternativ helsepleje. 

Haven i Harresø ramte plet 

Og med tilblivelsen af den flotte jurt, et rundt filttelt, i det ene hjørne af haven, får de nu også et fantastisk sted, hvor de både kan afholde deres forskellige seancer, yogatimer, cacaoceremonier osv, samtidig med, at de også har et sted, som folk kan leje til festlige formål. 

-Vi købte huset her på Hærvejen 143 1. april 2022. Vi havde været på jagt efter det helt rigtige sted, hvor vi sammen kunne udleve vores drømme, både på det personlige og det arbejdsmæssige plan. Det fandt vi her, vi kunne med det samme mærke, at det her bare var stedet for os. Her er der fri natur og højt til himlen. Her var der noget, vi virkelig kunne arbejde med, fortæller Sanne og Lars.  

Vi har bevæget os ind i den nyopførte jurt, en cirkulær bygning opbygget med træ indvendig, 4 lag uld samt overdækning mod vind og vejr og så selvfølgelig et trægulv – dertil et helt fantastisk “øje” eller “portal”, alt efter om du spørger Lars eller Sanne, i loftet. Her stråler solens lys ind om dagen, og om natten er der frit kig til stjernehimlen.  

Det handler om gode, positive energier, simpelthen. 

Huset og haven på Hærvejen i Harresø gik rent ind hos Sanne og Lars, da de så stedet første gang. Nu har de boet på adressen i halvandet år. Foto:Jim Hoff

Der skulle ske noget andet i vores liv 

Sanne og Lars betegner sig selv som et ‘sammenbragt par uden børn’. De har mødt hinanden i en moden alder i livet, og Sanne har en karriere indenfor restaurationsbranchen gennem flere år. Senest som indehaver af en café i Viborg.  

Lars er uddannet speditør, og arbejder pt. som assistancerådgiver hos Falck i Vejle. 

-Vi var nået dertil i vores liv, hvor der skulle ske noget andet. Det handler grundlæggende om at få skuldrene lidt ned, at få tid og ro til os selv – og som vi sagde tidligere til at hjælpe andre mennesker til at finde ro, fred og harmoni i deres tilværelse, siger Sanne.  

Hun har sideløbende med at skulle rende stærkt i restaurationsbranchen uddannet sig til kropsterapeut, fysisk træner og yogalærer, og i skrivende stund arbejder hun som tjener på Hotel Dalgas i Brande.  

Hinandens livsvidner 

Lars er stadig ansat hos Falck i Vejle og han er uddannet fysiurgisk massør, og er ligesom Sanne også uddannet abhyanga massør, hvor de tilbyder massage med varm olie. Lars er foreningsmenneske, tidligere konkurrencesvømmer og har været med til at starte vinterbadeklubben i Kolding, der nu har 700 medlemmer. 

-Efter at jeg blev skilt i  2020 startede jeg i begyndelsen af 2021 på at bruge meget tid på at finde ud af, hvem jeg egentlig er. Man kan sige, jeg var på en spirituel rejse, og her mødte jeg så Sanne. Vi fandt sammen og er nu hinandens livsvidner. Vi er enige om at bygge noget nyt op sammen og om at finde vores helt eget sted i fred og ro – og med stilhed. Her har vi kun én nabo, vi har god kontakt til naturen, og det er også en vigtig del af det koncept vi folder ud i forhold til vores kunder, pointerer Lars.

 I haven i Harresø er der stilhed og ro og god kontakt til naturen - og så var der plads til en jurt i haven. Foto: Jim Hoff

Tillid og tiltro er nøgleordene 

Og hvad er det så de to gode mennesker tilbyder til andre mennesker her på Harresø Have Kursuscenter, som stedet ret beset hedder i en officiel sammenhæng. Vi har været lidt inde på det, men vi rammer det lige ind med Lars og Sannes egne ord her. 

- Harresø Have er stedet, hvor der er tid til eftertænksomhed og pauser. Et sted hvor der ikke skal præsteres eller konkurreres, et sted hvor væren og nuet er i fokus. Her er der plads til bare at være uden forpligtelser eller krav.  

- Vi arbejder med: Fællesskab, tilbage til naturen, ro, hjælpe andre med at finde sig selv, meditation, yoga, svedhytte, sang, dans, personlig udvikling, pop up restaurant, fysisk træning, kurser i massage, vi tilbyder både 2- og 4 håndsmassage, slankehold, konferencer, selskaber, intimkoncerter, spiritualitet, tarotkort, breathwork, håndlæsning. Og vores to nøgleord er tillid og tiltro. 

Jurten som samlingspunkt 

Lad os for en stund vende tilbage til den nybyggede jurt. Et projekt som Sanne og Lars længe har gået og puslet med, og da fruen i huset fik sat en deadline for projektets endelige udførelse, kom der for alvor gang i sagerne.  

Jurten blev indviet fredag den 6. oktober, og den blev for alvor taget i brug, da den dannede de hyggelige rammer om Sannes 50-års fødselsdag, hvor den mongolske jurt blev forvandlet til et sandt partytelt.  

-Det er meningen, at jurten her skal bruges til mange forskellige gøremål. Vi vil selv bruge den til yoga og træningstimer mm., og så kan folk leje sig ind her. Det kan være til ren oplevelse, det kan være man vil afholde konfirmation her, en tøsefest, 80’er fest osv. Og så er det også oplagt for erhvervslivet at bruge jurten her. Gør noget anderledes, noget crazy, en gang bålhygge, tag hen i svedhytten, som Lars er ved etablere, firmayoga osv., siger Sanne, der også kan oplyse, at der er plads til 40 siddende gæster i jurten.  

Man vil også som noget helt nyt satse på udenlandske gæster. Harresø ligger tæt på Billund Lufthavn, der er masser af turister i Givskud Zoo og Legoland, så her vil de tilbyde potentielle kunder at lave maden for dem, og så kan folk fra udlandet få sig en hyggelig og anderledes oplevelse i Harresø Have.  

I loftet på jurten finder vi "Øjet" eller "Portalen" - alt efter om du spørger Lars eller Sanne. I hvert fald en direkte adgang til universielle energier og kræfter. Foto: Jim Hoff

Sammen er vi stærke 

Harresø Have Kursuscenter startede officielt op 1. september 2023, og det er Sanne og Lars store drøm på sigt at arbejde full time med konceptet – og dermed ikke have andet arbejde ved siden af.  

- Nu skal det her projekt for alvor sparkes i gang. Det at vi samler vores kompetencer hver for sig til et stort fællesprojekt, det kan altså bare noget og er enormt berigende for os. Det giver en masse god energi at arbejde sammen om det her. 

-Vi tror 100 procent på det, så nu skal vi have gang i vores netværk og have udbredt budskabet om, at vi eksisterer, og hvad det er, vi står for. Det er virkelig en spændende tid for os, og vi glæder os for alvor til at få sat Harresø Have på landkortet. Vi tænker også, at Harresø Have kan være med til at give et boost til lokalområdet. Allerede nu er flere af pigerne på yogaholdet lokale piger, og vi er i god kontakt til foreningslivet her i byen, hvilket også er vigtigt. Foreningsliv er bare den bedste måde at komme i kontakt med mennesker på, siger Sanne og Lars. 

Svedhytte på trapperne 

Lars er i gang med at etablere en såkaldt svedhytte, hvor der kan sidde 8 personer og “hygge sig i varmen”.  

-Jeg har selv haft en meget positiv oplevelse i en svedhytte, hvor jeg gik ind i den med skuldrene i ørehøje og kom ud helt afslappet og med nedsænkede skuldre, også mentalt. Den oplevelse vil jeg meget gerne give videre til andre. Og efter turen i svedehytten er det jo oplagt at gå hen til bålet og hygge sig med lidt bålmad sammen – og det kan jo både være mandehørmstema og girls night out, lyder det fra Lars med glimt i øjet. 

Kan også tage konceptet til udlandet 

Parret pusler også meget konkret med ideen om at tilbyde deres koncept i forbindelse med rejser til udlandet. Sanne har selv oplevet yoga-sessioner i Barcelona og blev meget inspireret, og hun forestiller sig, at man kunne kombinere yogasessioner med gode vandreture i eksotiske landskaber.  

-Vi er i gang med at etablere samarbejde med et rejseselskab, og der vil være plads til 14 gæster på sådan en oplevelsestur. Det kan handle om både yoga, massage og elementer, der handler om personlig udvikling. Vi oplever jo, at yoga er med til at skabe tillid og tiltro, som jo er vores mantraord, og den vej rundt med til at åbne op for personlige og udviklende samtaler, siger Lars.  

Lars er i gang med at etablere en svedhytte, der kan rumme 8 personer ad gangen. Her kan man blive renset ud - både fysisk og psykisk. Foto: Jim Hoff

Fra bogstavsindlæring til selverkendelse 

Harresø Have, og de bygninger der danner de ydre rammer, er faktisk en gammel skole helt tilbage fra 1800-tallet. Dengang lærte man at stave og skrive efter alle kunstens regler, men nu handler det om på den gamle skole at lære at have det godt både med sig selv og andre. Og det er i sig selv en kunst og disciplin, vi i dagens forjagede samfund sagtens kan få brug for.  

Det kan både Sanne og Lars selv skrive under på - for de har begge erkendt, at man ved at bruge de rigtige personlighedsudviklende værktøjer, og ved selv at arbejde med tingene, kan få et liv med sænkede skuldre og ro både i det ydre og det indre.  

På Facebook – og hjemmeside på vej 

Hvis du vil vide mere og følge med i Harresø Haves tiltag kan du finde Sanne og Lars på Facebook i gruppen Harresø Have – Kursuscenter. På sigt er det også meningen, at der kommer en regulær hjemmeside.  

Og så lige en lille sjov én at gå hjem på: Forestil jer, kære læsere, 12 herrer, der normalt arbejder i jakkesæt og stramme slips løbe rundt ude i Harresø Have i speedos og slås i vand efter en befriende og dehydrerende tur i svedehytten – og så hygge med en god rundkreds med nystegte frankfurtere over bålet.

Hvis ikke sådan en oplevelse er berigende og styrkende for sammenholdet – hvad er så?  

 

 Som man kan se, kan jurten også bruges i festlige sammenhænge. Privatfotos