Schebye i rødt og hvidt: GCK og Team Give Elementer leverer igen rytter til det danske landshold

Team Give Elementer har gjort det igen. Holdet kan for andet år i træk sende en af holdets ryttere afsted ud på landevejen i Danmark i de rød-hvide farver, idet Give Cykelklub har fået en ny landsholdsrytter i skikkelse af Jacob Schebye, som skal køre med landsholdet i PostNord Danmark

CYKELSPORT: Hvis vi kigger på DCU Team Give Elementers præstationer her i foråret, kan man ikke være i tvivl om, at her har vi et cykelhold, der er i fremdrift.

Holdet har markeret sig flot i de respektive løb, man har deltaget i, og i sidste uge kom kulminerede det for klubben, da en af holdets stærke ryttere, Jacob Schebye, blev udtaget til det danske landshold, der skal køre med i PostNord Danmark Rundt, der køres fra den 15. til den 19. august i år med start i Aalborg og afslutning med en enkeltstart i Helsingør.

Dermed følger Give Cykelklub flot op på sidste sæsons landsholdsudtagelse til Gustav Frederik Dahl, og mon ikke vi kan konstatere, at cykeldanmark så småt er ved at få øjnene op for, at DCU Team Give Elementer er et hold, man skal til at holde skarpt øje med.

Foto: Michelle Tolbøl

Stærkt forår af Schebye

- Igennem hele sæson har Jacob Schebye været en yderst stabil rytter på den danske scene, hvor han i foråret hurtigt sikrede sig en podieplads. Senere formåede han også at lave holdets første UCI-point i Norge i foråret, fortæller Jeppe Tolbøll, der er medieansvarlig og assisterende sportschef hos Team Give Elementer og tilføjer:

- Et styrt i den danske UCI-weekend i GP Herning og Fyn Rundt var tæt på at koste en længere skadespause, men Jacob slap med skrækken. Og blot få uger senere var han tilbage, og kunne køre først over stregen i Campione Cuppen i Randers. Et par uger efter kom der endnu en podieplads i Vejle, da Jacob blev 2’er efter holdkammerat Mads Mondrup.

Disse meritter betyder, at Jacob Schebye i skrivende stund er den 6. bedste rytter i A-klassens pointstatistik, og det er blandt dette samt de ovenstående bedrifter, som landstræner Anders Lund har fået øje på, da han skulle finde de 7 navne til landsholdet.

En drøm er gået i opfyldelse

Vores LokalAvis har talt med Jacob Schebye i anledning af hans udtagelse til landsholdet, og vi kan godt afsløre, at det var en supertilfreds ung mand, der udtalte sig.

- Havde du set det komme, at du skulle blive udtaget til landsholdet?

- Det har været mit håb og mit store mål inden sæsonen, at det skulle ende med en udtagelse til landsholdet. Men der er mange gode ryttere om buddet, så da det blev en kendsgerning, at jeg blev udtaget, blev jeg rigtig glad og stolt, fortæller den 22-årige cykelrytter, der bor tæt på Køge på Sjælland, og som startede hos DCU Team Give elementer i starten af 2023.

Jacob Schebye har tidligere kørt for cykelholdet Georg Berg under Næstved/Slagelse Cykelklub, men da klubben ophørte i 2022, skulle Jacob ud at se sig om efter en ny klub.

Jacob Schebye skiftede til Give Cykelklub Team Give elementer her i starten af året - og det har den 22-årige sjællænder ikke fortrudt. Foto: Jim Hoff

I Give er det holdet, der er det vigtigste

- Hvad var det, der gjorde, at du så valgte Give Cykelklub og Team Give Elementer som din nye klub?

- Jeg kendte jo godt til Team Give Elementer og vidste, at de havde et fedt hold med en rigtig god fremtid. Jeg synes, man har det rigtige mindset omkring det, at her kører man for holdet. Det handler om at alle får gode resultater, og det handler ikke kun om at være egoistisk og tænke på sig selv. Den tankegang kan jeg rigtig godt lide, siger Schelbye og tilføjer:

-  Men jeg stod på et svært sted karrieremæssigt, for jeg kan ikke køre U23 mere, så konkurrencen ville blive noget hårdere. Jeg gik faktisk og puslede lidt med tanke om at stoppe – men heldigvis traf jeg den helt rigtige beslutning ved at vælge Give Cykelklub og Team Give Elementer, fortæller Jacob Schebye.

Nu tager man DCU Team Give Elementer seriøst

Tidligere har det været sådan, at man i cykelkredse kiggede sådan lidt skævt til TGE-rytterne, når de stillede op til diverse licensløb. ”Hvem er det?”, lød det mange gange, men nu har tonen fået en anden lyd. Fra sæsonstart meldte man klart ud, at man ville vise flaget, ikke bare køre med, nu handlede det om podiepladser – og sådan er det også blevet.

- Holdets fine resultater og stærke setup betyder, at flere og flere ryttere nu selv søger mod GCK. Personligt er jeg rigtig glad for at være blevet en del af Team Give Elementer, for her har jeg haft mit bedste år nogensinde som cykelrytter. Det var så meget den rigtige beslutning at skifte her til Give, konstaterer Jacob Schebye med kraftigt tryk på ordene ’så meget’.

Foto: Michelle Tolbøl

Alsidig rytter med klare fordele i bjergene

Han betegner sig selv som en rimelig alsidig allround-rytter, der både kan begå sig på de flade strækninger og som også kan finde ud af at køre opad i bjergene.

- Jeg er 170 cm. høj, vejer 62 kilo, så jeg er nok bedst i bjerge og bakker. Jeg har også en del power, så jeg lader mig ikke sådan bare lige skubbe væk. I forhold til ruten til PostNord Danmark Rundt så ser det ret fint ud for mig. Der er indledningsvist nogle ret hårde bakker i Aalborg, som passer mig ret godt, og det er da mit store håb, at jeg kan shine i et pat etaper eller to, siger Jacob Schebye.

Han er udset af landstræneren til sammen med et par andre DCU-ryttere at gå med i nogle udbrud og sørge lidt ravage i feltet.

- Vi skal ud at jagte fightertrøjen og bakketrøjen, for det handler i høj grad for os som dansk landshold om at blive set og at blive noteret på bedste vis. Og det er jeg klar til, lyder det kampberedt fra den 22-årige nybagte landsholdsrytter fra Team Give Elementer.

På landshold med tidligere Giverytter

Han kender i forvejen Rasmus Søjbjerg på det 7 mand store landshold, en tidligere Giverytter, men resten af sine holdkammerater skal han først lære at kende, når holdet samles et par dage før det store cykelløb skydes i gang. Her er det

Landsholdet, der skal repræsentere Danmark ved Post Nord Danmark Rundt, består af Julius Johansen (Intermarché – Circus – Wanty), Alexander Salby (Bingoal WB), Rasmus Søjberg Pedersen (Team CIC U Nantes Atlantique), Kasper Andersen (Hagens Berman Axeon Cycling Team), Jacob Maegaard Schebye (Team Give Elementer), Kevin Biehl (Team Sparekassen Danmark Aalborg) og Aksel Bech Skot-Hansen (Team JS.dk).

Det tætteste feltet kommer på Give-egnen i år er, når 3. etape køres. Her går turen fra Vejen til Vejle, og her ruller feltet blandt andet ind i ’alperne’ på Egtved-egnen, inden kongebakkerne venter i Vejle.

Meget gerne med en rytter fra Give Cykelklub i teten.

 Foto: Michelle Tolbøl