Signe og verdensmesteren: Lokal pige var til træning hos badmintonlegenden Peter Gade

Det lokale badmintontalent Signe Pahus Pedersen er en målrettet ung dame, der arbejder seriøst og stenhårdt for at nå sine mål som badmintonspiller. Den 2. juni stod hun face to face med ingen ringere end den tidligere All England mester, Peter Gade.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

DE SEJE UNGE: Signe Pahus Pedersen er et stort lokalt badmintontalent, der slår sine folder i badmintonklubben i Grønbjerg Langelund IF. Her er hun i gode hænder hos badmintontræner Flemming Alexandersen, der gennem de sidste par år har givet Signe en masse god specialtræning.

Hun er så dygtig og har udviklet sig så meget, at hun har svært ved at finde kvalificeret modstand i klubben blandt sine jævnaldrende, så hun spiller ofte mod herreseniorspillerne i klubben, hvilket også var tilfældet ved det seneste klubmesterskab.

Og hun ved, hvad hun vil, og hvad hun går efter.

- Det er min drivkraft hele tiden at blive bedre. Derfor er det vigtigt, at jeg møder spillere, der er bedre end mig - det er med til at gøre mig bedre, udtalte Signe tilbage i 2022, hvor hun lå nr. 3 på DGIs landsdækkende rangliste for U17-piger i A-rækken.

Signe Pahus Pedersen er et stort lokalt badmintontalent, og 2. juni fik hun en enetime med selveste badmintonlegende Peter Gade. Privatfoto

Kæmpe motivationsfaktor

Senere har Signe opnået sin ambition om at komme op i M-rækken, og nu handler det så om at komme ud og hente flere points (via sejre), så hun kan komme videre op i rækkerne.

Signes træner Flemming Alexandersen har på det grundlag arbejdet i et stykke tid på at etablere kontakten mellem Signe og Peter Gade og sidstnævntes badmintonakademi i København.

- Da jeg hørte om Peter Gades badmintonakademi, der handler om dygtiggørelse af unge badmintontalenter, tænkte jeg, at det kunne være en både lærerig og motiverende oplevelse for Signe at møde og blive trænet af Peter Gade. Hun er på et sted, hvor hun trænger til at blive udfordret endnu mere, også mere end jeg kan tilbyde, og her kunne en seance med selveste Peter Gade jo være en fantastisk oplevelse for Signe og den helt rigtige motiverende faktor, siger Flemming, der ydermere kan oplyse, at Signe har tegnet en sponsoraftale med en af de handlende i Gives butiksliv.  

En times intensiv 1:1 træning med legenden

Signes mor Lene var naturligvis med på turen til København for at dele den flotte badmintonoplevelse med sin 16-årige datter.

- Det var en fantastisk god oplevelse både på det personlige plan og rent badmintonmæssigt. En rigtig spændende ting for Signe at snuse til Peter Gades akademi. Der går jo spillere fra hele verden på akademiet, og for Signe var det en fantastisk måde at komme videre på med sin badminton. Hun havde cirka en times god og intens 1:1 træning med Peter Gade, hvor de arbejdede med hendes benarbejde, hendes spil ved nettet og hendes serv. Det var rigtig godt, og Signe fik rigtig meget ud af det, og Pete Gade var rigtig god til at håndtere Signe, lyder det anerkendende fra Lene.

Fortsætter i GLIF Badminton

Hun regner ikke med, at Signe skal have flere træningstimer med Peter Gade, det er i hvert fald ikke aftalt, og den fantastiske 1:1 oplevelse med Peter Gade var da også en helt unik seance målrettet Signe.

Normalt er det ikke den slags Peter Gade og akademiet begiver sig af med, så godt skuldret af Flemming Alexandersen at lande denne eksklusive aftale på Signes vegne.

Efter sessionen med Peter Gade er Signe ifølge Lene endnu mere opsat på at lære og dygtiggøre sig indenfor sporten. Som udgangspunkt fortsætter Signe med at spille og træne i klubben i Grønbjerg-Langelund, hvor der er velkendte og trygge rammer og en træner i Flemming, der vil gøre alt for Signe og hendes videre udvikling som badmintonspiller.

For lige at sætte Signes helt unikke oplevelse i relief vil det svare til, at en ung U17-spiller i fodbold her fra egnen får tildelt en eksklusiv træningstime med fodboldlandsholdets tidligere topstjerne Michael Laudrup. Det er den hylde, vi befinder os på her.

Der blev ganske intensivt trænet serv, benarbejde og netspil, da Peter GAde gav Signe Pahus Pedersen en helt eksklusiv enetime i badminton. Privatfotos