Skal vi ikke lige lave egnens største skole-kirkekor?

Den musikalske ildsjæl Elsebet Lindegaard er på banen med et nyt korprojekt, der henvender sig til alle skoler og børn her på egnen. Det drejer sig om et kirke-skolekor, som vil få fast tilholdssted i musiklokalet i Foreningshuset ed friskolen i Karlskov. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  
MUSIK: Vi kender alle sammen Elsebet Lindegaard som en veritabel musikalsk ildsjæl, der ånder og lever for at brede musikkens fortrinligheder ud til ikke mindst børn og unge.  
Det er hun lykkedes med i rigtig mange sammenhænge, og nu lancerer hun i samarbejde med Karlskov Friskole og kirkerne i Ringive Sogn et helt nyt spændende og altfavnende kortiltag. 

- Det er et skole-kirkekor, og det er for alle børn og unge, uanset hvilken skole man går på. Vi mødes hver mandag i musiklokalet i Foreningshuset her ved friskolen i Karlskov. Det er fra klokken 14.05 til 14.45, og det er helt gratis at deltage i koret, fortæller Elsebet, der til daglig er musiklærer på Karlskov Friskole.  

Kirke-skolekor – det giver god mening 

Hun har tidligere haft en del kor, men det er første gang, at man ser koblingen mellem kirke og skole. Dette tværkulturelle samarbejde giver rigtig god mening, dels fordi det involverer en stor gruppe børn, der får mulighed for at gå gratis til kor, dels fordi kirkerne i sognet står og mangler et kor.  

- Jeg blev kontaktet af Ringive Kirke, der spurgte om ikke jeg kunne lave et kor. Så tænkte jeg, at det kunne en god ide at lave koret med udgangspunkt her på skolen, for det er jo her børnene og de unge er. Det er jo nemmere at finde nogle børn/unge her i skolen end i kirken, konstaterer Elsebet med et smil.  

Hun har tidligere haft et lignende korsamarbejde, da hun var lærer på Kollerup skole, og kender dermed de synergieffekter det har, når skole og kirke arbejder/synger sammen – om man så må sige.  

 

Drømmen: Vi skal da optræde på Plænen i Tivoli 

Holdet har været samlet første gang, hvor der var 10 sangglade unge mennesker, der dukkede op, indtil videre kun piger, men Elsebeth vil hjertens gerne også have drenge med. Der er faktisk ingen fast ramme mht. aldersgruppe, alle er velkomne til at dukke op til det nye kirke-skolekor.  

- Børnene her på stedet kan gå direkte fra skole og til kor, og når vi er færdige, kan de tage bussen hjem. Det er virkelig funktionelt, Ok, børn/unge udefra skal nok køres hertil. Men husk det modsat tidligere er gratis at deltage i koret. Det er det fordi, at det er kirken, der betaler min løn, fordi de har afsat midler til et kor, fortæller Elsebet.  

Hun kan ydermere berette, at det forventes, at det nye kor kan bruges i mange forskellige sammenhænge ud over at synge i kirken - og at det, sagt med glimt i øjet og smil på læben, er hendes drøm, at koret kulminerer med en optræden på Plænen i Tivoli.

 

Rytmiske børnesange  

- Mon ikke vi kan forvente at skulle ud og synge til en 3-4 arrangementer hen over året. Nogle af dem i kirkerne i Ringive, Lindeballe eller Langelund, men det kan også være i andre fine sammenhænge, at vi kommer ud og synger for folk. Det vil typisk være gode glade rytmiske børnesange, helt i min ånd, som vi vil optræde med. Jeg har talt med Jesper, den nye præst, og den er han helt med på.  

- Og så glæder jeg mig til at synge med koret i kirkerne. Der er der en helt speciel lækker akustik, der får sangene til at lyde ekstra godt. Jeg har de sidste 2 år sunget i kirken i forbindelse med afslutningerne for mini-konfirmanderne, og det har været nogle gode oplevelser, pointerer Elsebet. 

Hvis man vil vide mere om det nye kirke-skolekor eller tilmelde sig, skal man bare send én mail til elsebet.lindegaard@gmail.com