Skulpturbyen igen klar med gratis guidede skulpturvandringer i Give

Skulpturby Give er nu klar med datoerne for de næste to gratis guidede skulpturvandringer i Danmarks største udendørs galleri. Det foregår henholdsvis 12. juli og 10. august. Her kan man se skulpturerne og samtidig få en masse god info og anekdoter om kunsterne og deres værker.

Af Jim Hoff - jimhoff@voreslokalavis.dk

KULTUR: Give Skulpturbys to guider, Mette Hindhede og Hanne Lund, er endnu engang til at servicere folket helt gratis, når de den 12. juli og den 10. august inviterer på gratis skulpturvandring i Give midtby plus det løse.

- Det er en unik mulighed for at få en rigtig god oplevelse, hvor vi både får lidt god motion, leverer en masse information om både kunsterne og deres værker. Vi krydrer det hele med både fine anekdoter og lidt røverhistorier om kunstnerne. Der er faktisk rigtig mange sjove og interessante ting at berette om såvel værkerne som de respektive kunstnere, så det bliver til en rigtig god snak – også om Skulpturbyens historie, fortælle Hanne og Mette, der begge er dygtige og kompetente fortællere og guider.

Refleksion og debat

Vandringen starter hver gang ved Huset på Rådhusbakken med starttidspunkt klokken 18.30, og turene varer typisk to timer med indbyggede pauser.

- Vi går i et tempo, så alle kan følge med, og der vil på et tidspunkt også blive skænket et glas vin gratis på ruten til deltagerne. Skulpturbyen er nu oppe på i alt 89 skulpturer, hvoraf der er 36 nye og spændende skulpturer stillet op her i år. Dem skal vi naturligvis også se en del af. Ruten vil fortrinsvis tage udgangspunkt i midtbyen i Give, og de skulpturer vi vil have fokus på, kan sagtens give anledning til debat og refleksion – hvilket jo som udgangspunkt også er kunstnernes ambition. En del af værkerne har nogle interessante budskaber, og dem kan der jo tolkes på i dette frie forum, lyder opfordringen fra de to guider.

Snakken går lystigt

Der er ingen tilmelding til disse to gratis skulpturvandringer. Man møder bare op ved Huset på det angivne tidspunkt, og så er man ellers i gode hænder. Udover at tale om skulpturerne, er det også Mette og Hannes erfaring, at der falder mange gode snakke af om byens historie rundt på turen, det være sig både om bygninger, de mennesker der har boet i dem og de forskellige virksomheder og butikker, der har ligget i byen gennem årene.

- Vi oplever også her i sommerferieperioden, at der er rigtig mange turister i byen, som også sagtens kunne være med på de her vandringer. Byens butikker beretter da også om, at Skulpturbyens katalog bliver flittigt afhentet - også af turister, og her vil vi da opfordre byens to campingpladser og butikkerne i byen til at motivere turisterne til at tage med på en guidet tour i Danmarks største udendørs galleri. Vi kan da begge to godt forklare os på tysk og engelsk, konstaterer Hanne og Mette med et stort smil.