Slut med gyserfilm i Ikærhulen: Give i total kontrol i sæsonens sidste hjemmekamp

Give HKs 2. divisionshold landede sin 5. sejr i træk, da holdet efter en fin og kontrolleret indsats besejrede SUS Nyborg med 36-31 med en ustyrlig Mikkel Molbech i hopla. Ud over at smage på sejrens sødme var det også en følelsesladet aften for klub og spillere, idet der blev sagt farvel til sportschef Kedde Jensen samt 3 spillere.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

HÅNDBOLD: Det blev en begivenhedsrig fredag aften i Ikærhallen, hvor det på trods af en glimrende indsats og en sikker sejr til Give HK’s flagskib, 2. divisionsholdet, i højere grad var begivenheder udenfor kridtstregerne, der denne aften løb med spotlightet.

I denne sæsonens sidste hjemmekamp var det nemlig også afskedens aften, hvor der blev sagt til sportschef Kedde Jensen efter 11 år i klubben samt de tre spillere Bastian Stræde, Christopher Adsersen og Mads Overgaard. Sidstnævnte fortsætter, som alle jo nok ved, i klubben som assistenttræner for cheftræner Erik Flak.

Vingeskudt Flak bed tænderne sammen

Afskedstemaet behandles særskilt i en anden artikel, men hermed er rammen sat for aftenens kamp, der også var speciel på trænerfronten, idet Erik Flak fredag morgen var blevet opereret i højre skulder, men det forhindrede dog ikke den nyopererede cheftræner i at dukke op til både erhvervsklubbens spisning og kampen. Et stærkt signal fra at sende fra Erik Flak at møde op på de præmisser i en kamp, der ret beset var uden betydning for Give i tabellen.

-Min kone og Henrik (Give HKs eliteudvalgsformand, red.) havde sagt, jeg skulle blive hjemme, men der er altså lige et par folk, jeg skal have sagt ordentligt farvel til, så længe leve blokade og morfin, lød det fra den seje håndboldtræner, der gennemførte både spisning og kamp med et smil på læben.

Selvom Erik Flak var blevet opereret i skulderen fredag morgen, stillede han alligevel op til aftenens kamp mod SUS Nyborg. Det handlede om at sige ordentlig farvel til 3 spillere og sportschef Kedde Jensen. Foto: Jim Hoff

Ny trænerduo: Dueholm & Hansen

Det var dog målmandstræner Morten Dueholm og Sebastian Hansen, der denne aften overtog rollen som trænerduo, og de kan nu kalde titlen som ‘Give HK’s eneste ubesejrede trænerduo nogensinde’ efter en stærk præstation af hjemmeholdet mod nedrykningstruede SUS Nyborg, der har den tidligere Givespiller Kristian Klitgård som spillende træner.

Ikærhallen var igen fuld, og mon ikke de fleste tilskuere havde set frem til endnu en ‘gyserfilm’, idet Give efterhånden har specialiseret sig i at trække den til bogstaveligt talt sidste sekund, inden de får sejren i hus.

Men sådan en kamp blev det ikke, og det var nok godt for cheftræner Erik Flaks pulsniveau som nyopereret. Stærk af spillerne at tage hensyn til deres træner på denne sympatiske måde!

Målmandstræner Morten Dueholm og den skadede playmaker Sebastian Hansen overtog for en aften rollen som trænerduo - og de er nu klubbens eneste ubesejrede trænerduo gennem historien. Foto: Jim Hoff

SUS ok med i 1. halvleg, men efter pausen ejede Give hele banen

1. Halvleg var forholdsvis lige med Give i spidsen med 1-2 mål, med SUS bed fra sig, og efter 25 minutter var stillingen 12-12. Halvlegens sidste fem minutter blev så ret målrige, idet vandt den periode 5-2 og kunne dermed gå til pause foran 17-15 – og hjemmeholdet virkede ganske komfortable i det meste, de foretog sig.

Efter pausen fik vi så manifesteret forskellen på et hold der ligger nr. 3 og et hold, der kæmper mod nedrykning. Havde man frygtet at netop sådan en kamp kunne blive en ‘bananskræl’ for Give, så blev disse bange anelser manet godt og grundigt til jorden.

Hjemmeholdet var i fuld kontrol, og det viste sig også mere og mere på måltavlen, hvor Give stille og roligt trak mere og mere fra. Efter 45 minutter vippede måldisplayet over på 26-22, og da der manglede 5 minutter, kunne tilskuere med tilbagelænet ro se Givedrengene komme foran 34-28. Det endte med en sejr på 36-31, og en efterfølgende fuldt fortjent kåring af Mikkel Molbech (9 mål) til dagens mand i skysovs – eller som vi siger på jysk, Man of The Match.

Den er hjemme, drenge. Efter 50 minutters spil kom Give på 29-25, og det udløste glæde i Givelejren. Foto: Jim Hoff

Uortodoks modstander

Det var den nye succestræner, Morten Dueholm, der fik æren af at udtale sig til den lokale verdenspresse efter kampen, og han var en tilfreds mand.

-Vi er i kontrol hele kampen, også selv om vi møder et uortodokst mandskab fra SUS Nyborg. De spiller gerne i lavt tempo, hvilket langt fra passer til vores spillestil. Men vi var effektive og leverede en god indsats, og vi var på intet tidspunkt nervøse for, at det her ville gå galt. Vi var hele tiden i stand til at finde et højere gear, når SUS lykkedes med at “dræbe” kampen, siger Dueholm og fortsætter:

-Vi var meget opsatte på at slutte godt af her på hjemmebane, hvor vi igen havde en fin kulisse. Derudover gik vi målrettet efter 3. pladsen, som kom i hus med sejren her, Sidst men ikke mindst så handlede det også om at Giver Kedde Jensen en ordentlig afsked – og det skulle være med en sejr og en god indsats, og det lykkedes vi jo fint med.

Her snupper keeper Frederik Lindeman lige et straffekast, og så gyngede hallen igen-igen. Foto: Jim Hoff

Flydende og effektivt angrebsspil

Morten Dueholm fremhæver Gives flydende angrebsspil, og at holdet formåede at holde tempoet oppe.

-Vi leverer et flot og varieret angrebsspil, og vi får også sat chancerne ind. Godt holdarbejde tilsat stærke individuelle kvaliteter betød, at vi kunne vise os fra vores bedste side, og på det personlige plan var det da også fedt at slå Kristian Klitgård og Martin Mauer, som jeg selv har spillet med tidligere, konstaterer Dueholm med et stort vindersmil fra den ene øreflip til den anden.

Mål for Give HK: Mikkel Molbech 9, Jonas Bilberg 7, Magnus Taulbjerg 5, Simon Søgård 5, Simon Madsen 4, Adam Hansen 4 og Bastian stræde 2.

Man of The Match: Mikkel “Tordenarm” Molbech.

Give spiller sidste turneringskamp fredag den 5. april mod Kolding IF 2 på udebane – og så venter der en endnu ikke fastsat pokalkamp, inden håndboldgutterne kan trække i sommerferietøjet.

Den hårdtskydende Mikkel Molbech var ustyrlig mod SUS Nyborg. Den stærke venstrehånd kanonerede 9 mål i kassen - og Molbech blev efterfølgende kåret til Man of The Match.