Social og jordnær: Give Golfklub topper på flere parametre

Give Golfklub forvandler gamle tykke sure mænd til smukke, glade unge mænd. Give Golfklub er for alle, en jordnær og social klub. Give Golfklub: her tanker man livskvalitet. Disse stærke udsagn og mange flere kom der ud af et interview med 4 af klubbens mangeårige spillere. Læs deres syn på den lokale golfklub her. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

FORENINGSLIV: med forårets komme er Give Golfklub ved at gøre klar til den store sæsonåbning 1. april. I den anledning har Vores LokalAvis’ sportsreporter sat 4 af klubbens spillere stævne, hvor de får mulighed for hver især at fortælle om deres syn på og forhold til den lokale golfklub her op til den officielle sæsonstart 1. april.  

De fire golfentusiaster er Jean Darly fra Thyregod, Lis Madsen fra Kollemorten, Claus Karlskov fra Tørring og Ulla Jørgensen fra Give.   

Fra tyk, sur gammel mand til tynd, smuk glad ung mand 

Jean Darly er i gang med sin 4. sæson i golfklubben. Han er i den grad blevet grebet af sporten, hvor det var nogle af gutterne, der trak ham ind klubben.  

-Jeg blev lynhurtigt grebet af sporten, også selv om jeg var ren nybegynder. I starten blev jeg hyggedrillet lidt af vennerne, men jeg tog udfordringen op og trænede ihærdigt på at blive bedre. Det betyder, at jeg har spillet mig langt ned i handicap, fortælle Jean, der spiller et sted mellem 80 og 100 runder golf om året - og det er en hel del, skal vi hilse at sige.  

-Jeg kan se, at min el-golfvogn har kørt 800 kilometer sidste sæson, og ud over at jeg er blevet grebet af selve golfsporten, så har jeg også involveret mig i maskinrummet6 i klubben, idet jeg på 3. sæson er med i begynderudvalget – og i år som formand, hvor jeg sidste år afløste Sten Bech madsen som formand, da han grundet aftenarbejde måtte geare lidt ned. 

-Det er fedt at være med til at præge udviklingen i klubben, og så vil jer gerne understrege, at det også har været vildt motiverende, at man har fri træning med coaching fra klubbens træner i klubben. Det har for mig betydet, at jeg har rykket mig rigtig meget. Man skal nemlig ikke betale ekstra for træningen, hvilket er helt unikt for Give Golfklub. Det er en kæmpestor styrke her i klubben, pointerer Jean.  

 

Startede med golf under protest – nu er Lis i gang på 11. År 

Lis Madsens golfhistorie er lidt anderledes end Jeans, idet hun startede “under protest” med at svinge køllen. 

-Min mand og mine piger spillede meget golf, og jeg ville gerne finde ud af, hvorfor de brugte så meget tid i golfklubben. Jeg prøvede lidt til mn grundet en rygoperation kæmpede jeg en del med det. Så var det daværende træner, Lars Bremer, tog fat i mig, gav mig et par tips – og så ‘ramte jeg den sgu’ lige i røven’ - og så var jeg solgt til golfen, fortæller Lis med et stort smil.  

Hun fik også rodet sig ind i begynderudvalget, som hun siger, i juniorudvalget, og i dag sidder hun såmænd i golfklubbens bestyrelse. 

-Da jeg fik den der følelse, af hvor fedt et er, når noget lykkes, var jeg hooked på golf. Mit udgangspunkt er, da jeg har fået konstaterer ledegigt, at for mig er golf ren hygge. Ja, jeg vil da gerne lidt ned i handicap, idet mit store mål er at få et lavere handicap end min mand, Sten. Det går jeg benhårdt efter, pointerer Lid med stålsat mine – og et smil.  

De to bedste dage i ugen rent golfmæssigt for hende er tirsdag og onsdag. 

-Tirsdag spiller jeg med i Ladies Section, hvor vi virkelig storhygger os. Der snakkes og pludres i øst og vest, og nå ja, der bliver da også spillet golf. Onsdag er jeg afsted med begynderholdet, og det er virkelig også hyggeligt og dejligt at være med til at hjælpe andre i gang med sporten. Vi har cirka 50 begyndere over en sæson, og der er plads til flere – ikke mindst meget gerne yngre folk, lyder opfordringen fra Lis.  

 

Claus har hele familien med til golf 

Claus Karlskov skal i gang med sin 6. sæson i Give Golfklub, og hans vej ind i klubben handler om “en omvendt kone”, der faktisk har overhalet gemalen indenom med sporten.  

-Jeg havde i nogle år haft meget lyst til at komme i gang med golf, men da golf er en tidskrævende sport, havde jeg et stort ønske om at få min kone, Kamilla, med. Den ide var hun dog ikke ret vild med, men jeg gik hende overtalt til at prøve at tage med – og hun blev til min store overraskelse ramt af golffeber lige med det samme. Hun er om noget en golf-succeshistorie, siger Claus.  

Det var daværende klubsekretær, Lone Neupart, der fik lokket Claus og Kamilla i gang via et tilbud on et gratis golfkørekort.  

-Vi fik en rigtig god modtagelse her i klubben på begynderholdet, hvor blandt andre Lis og hendes mand Sten var tovholdere. Jeg kom ind i bestyrelsen i 2023, hvor jeg kan spille mine kompetencer som selvstændig erhvervsdrivende ud og komme med input i den retning. Jeg sidder for eksempel med i sponsor- og forretningsudvalget. Mht. selve golfspillet, så elsker jeg at træne meget med henblik på at udvikle mit spil. Begge vores børn på 19 og 21 spiller også golf, så vi er en rigtig golffamilie, der har mange gode timer sammen med golfen. Og det er virkelig en rigtig fed måde at være sammen på, og så er det også en rigtig god måde “at tømme hovedet på”. Når man spiller golf, tænker man kun på det – og ikke andet, og det har man også brug for en gang imellem, pointerer Claus. 

Ulla efter blodprop: For mig handler golf om livskvalitet 

Ulla Jørgensen har været tilknyttet Give Golfklub i mange år - i 2 omgange. Hun var helt nede på handicap 11, da hun for nogle år siden blev ramt af en blodprop og dermed måtte holde en ufrivillig pause fra golfen.  

-For 3 år siden gik jeg så i gang igen – det var enten eller. Jeg vidste godt, at jeg aldrig ville komme tilbage til mit tidligere niveau, men golfen og samværet herude i klubben kunne jeg ikke undvære. Så jeg fik gang i min golfvogn, som jeg kører rundt i og hygger mig med mine golfvenner. Det er bare så skønt, og jer bruger golfen rigtig meget. Sidste år var jeg da oppe på 80 runder, og selv om jeg ikke har mit tidligere niveau, så siger mine golfvenner da, at jeg stadig kan nogle tricks, fortæller Ulla, der tidligere har siddet i klubbens turneringsudvalg.  

For hende handler golfen om velvære, motion og i høj grad også det sociale aspekt.  

-Rent ud sagt, så giver golfen mig livskvalitet efter at blodproppen har givet mig nogle fysiske udfordringer. Ok, jeg er er gået fra handicap 11 til handicap 72, men det er lige meget – jeg skal bare afsted herud og tanke op på energi og velvære. Og det er bare så godt, at der her er plads til alle uanset om de har fået nye knæ, nye hofter, har ledegigt som Lis eller har andre skavanker – golf er en skånsom sport, hvor man godt kan være med, selv om man skulle have nogle udfordringer, pointerer Ulla. 

 

 

Ligger højt på ranglisterne  

Overordnet set betegner kvartetten den lokale golfklub som en social og jordnær klub. Den ligger da også i top 5 over de meste sociale klubber i Danmark, ligesom klubben også liger i top 5 i forhold til hvordan, man modtager nye spillere.  

Derudover har man en helt unik café, styret med kompetent og kærlig hånd af Grete. 

-Med ansættelsen af Grete har klubben virkelig fået en indsprøjtning. Cafeen er klubbens nerve og er et stort plus for os. Mange andre klubber, ved vi, er misundelige på os, fordi vi har så god en cafe, der er med til at skabe en dejlig atmosfære og et hyggeligt miljø, lyder det anerkende fra de fire golfspillere.  

 

Tag golfkørekort på en weekend 

Give Golfklub har cirka 650 medlemmer, og klubben arbejder ihærdigt på at hverve nye medlemmer både til begynderholdet og til juniorafdelingen, hvor der gøres tiltag i forbindelse med sæsonstarten. 

Apropos tiltag, så indførte klubben i efteråret 2023 weekendhold, hvor man kunne tage golfkørekort - og det koncept tilbyder man også i den nye sæson.  

-Det er en hurtig tog målretter måde at erhverve sig et golfkørekort på. Det løber typisk en lørdag/søndag med morgenmad og middagsmad med i prisen. Her skal man følge med på vores hjemmeside, så kan man se, hvor de nye weekendhold tilbydes, fortælle Jean Darly. 

Mette Foldager, der er klubsekretær kan ydermere oplyse, at klubben den 14. april holder åbent hus for alle klubbens naboer, og dem er der jo kommet mange flere af det sidste års tid i forbindelse med de mange huse, der er skudt op i området.