Som dag og nat i Kolding: Efter slap 1. halvleg strammede Give ballerne i 2. halvleg

Sæsonens sidste turneringskamp blev en blandet pose bolsjer for Give HKs 2.divisionshold. Efter en tynd forsvarskamp i 1. halvleg satte Give turbo på de sidste 30 minutter og forvandlede 14-18 til en sejr på 34-31. Dermed en perfekt afslutning på en vanskelig sæson med hele 6 sejre på stribe.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

HÅNDBOLD: Efter en lang og ikke uproblematisk sæson med stribevis af skader på en forholdsvis smal trup, har Give HKs 2. divisionsmandskab i den grad fået rettet op på skuden her i det tidlige forår. Med sejren over Rækker Mølle den 25. februar indledte Erik Flaks tropper en flot sejrsstime der nu med 34-31 sejren i Kolding løbet på 6 sejre i træk - læg dertil også sejren i pokalen over Otterup, og stimen lyder på 7 i træk.

Kampen fredag aften mod Kolding IF blev en klassisk “dag-og-nat-kamp", hvor Give havde sat sig som mål at skulle slutte ordentligt af, også selv om kampen i forhold til relevante forskydninger i tabellen ikke havde den store betydning.

-For os er der ikke noget, der hedder ligegyldige kampe. Vi går på banen for at levere varen og for at vinde. Det handler om selvrespekt, og om at give sig fuldt ud, både for vores egen og for tilskuernes skyld, pointerer cheftræner Erik Flak.

Halvhjertet forsvarsindsats i 1. halvleg

Derfor var han heller ikke begejstret for det, han så sine spillere levere i en sløj 1. halvleg.

-Bevares, vi møder et stærkt KIF-mandskab med en række dygtige U19-ligaspillere på banen, men netop derfor skal man ikke gå ud levere halvhjertet, især i forsvaret, som vi gjorde i 1. halvleg. Med 3 minutter tilbage af 1. halvleg er vi bagud med 6 mål, og vi går til pausen nede med 18-14. Vi blev simpelthen skilt ad i forsvaret, og kun godt arbejde i angrebet af Simon Søgård og Jonas Bilbjerg holdt os inde i kampen, fortæller Erik Flak.

Han understreger, at der faktisk ikke blev talt med store bogstaver i kabinen i pausen. Det blev i stedet til en god snak og selvrespekt og om, at man ikke under nogen omstændigheder ville slutte sæsonen med sådan en præstation. Det statement var der åbenbart bred enighed om i Givelejren, for Flaks tropper kom som forvandlede ud til de sidste 30 minutter.

Erik Flak var langt fra tilfreds med det, han så fra sit hold i 1. halvleg. Men tingene blev meget bedre i 2. halvleg, hvor Give tog godt fat i forsvaret. Foto: Jim Hoff

Kom ud med et helt andet udtryk i 2. halvleg

-Vi kom ud med et helt andet udtryk og leverede pludselig meget bedre i forsvaret, hvor der var en helt anden konsekvens bag aktionerne. Og så gav vi Mikkel Molbech en rolle som venstre back/playmaker, hvilket han løste flot. Ok, det gik lidt ud over hans scoringsprocent, men KIF havde virkelig svært ved at skulle forholde sig til Mikkel i den rolle. Og målhøsten, den sørgede Simon Madsen så for med 9 kasser i anden halvleg.

At Give fik drejet den rigtigt vej på forsvarsskruerne, betød at KIFerne begyndte at brænde flere og flere skud, og da der manglede 8 minutter af kampen, følte Erik Flak, at hans hold havde styr på sagerne. Sejren blev kørt sikkert i hus, og det endte med en 34-31 sejr til gæsterne.

Og så indtog Mads Overgaard lige scenen

-Dejligt at slutte af med en sejr, og hatten af for at drengene fik trukket sig op i 2. halvleg. Det fortjente de igen ret så mange medrejste tilskuere også. Og så lige en fin detalje fra kampen, som du lige skal have med. I det 58. minut serverer Frederik i målet en flot timet lang bold til vores fløj Jonas, der i fuld fart gør klar til at gribe bolden og så ellers gøre det han er god til, at score på kontra.

-Men pludselig kommer vores grand old man, Mads Overgaard, flyvende som et andet krydsermissil gennem luften, snupper bolden for næsen af Jonas, bryder igennem og scorer med et genialt gevindskud. Det var Mads’ måde at slutte en lang flot karriere som spiller – og lige det indslag der, det elskede vi allesammen, lyder det fra Erik Flak med et stort smil.

Det var nemlig Mads Overgaards sidste kamp som aktiv spiller for Give, måske. For sidste sæson sluttede han også karrieren for at blive assistenttræner, men her sluttede han af med at brænde et straffe i sidste sekund, så nu får den herlige håndboldkriger det flotte og tæt på legendariske punktum, han så absolut fortjener. Altså godt og vel 40-årige Mads Overgaard med en scoring efter en lang kontrasprint – med en gevind a la Nøddesbo. Det er historisk!

Forsvars- og stregspiller Mads Overgaard sluttede sin aktive karriere af med et pragtmål mod Kolding IF. Arkivfoto: Jim Hoff

Spiller pokalkamp 8. maj mod ligaholdet fra Sønderjyske

Men måske er det ikke helt slut alligevel for Mads O. på banen, for den 8. maj får Give HK fornemt besøg i Vestjysk Bank Arena, hvor Sønderjyskes Ligahold, som nu har en række kampe i nedrykningsspillet, skal forsøge at komme forbi Give i Santander Cup, pokalturneringen.

-Nu holder vi en lille håndboldpause, så drengene kan komme fysisk og mentalt til kræfter igen. Drengene skal selv holde sig i gang med løb og styrketræning, og en god uges tid før pokalkampen mod Sønderjyske går vi så gang med træningen igen, fortæller Erik Flak, der forøvrigt gav 5 minutters spilletid til holdets nye playmaker Rasmus Secher.

Give ender på en stensikker 3. plads med 24 points med Faaborg på 1. pladsen, som rykker op i 1. division og Otterup på 2. pladsen. Sønderborg rykker ud af rækken, mens SUS Nyborg skal ud at spille nedrykningsspil.

Mål for Give: Simon Madsen 10, Jonas Bilberg 6, Simon Søgård 5, Adam Hansen 4, Mads Overgaard 2, Bastian Stræde 2, Casper Møller 2, Mikkel Molbech 2 og Magnus Taulbjerg 1.