Specialister i vaskeægte håndboldgysere: Give videre i pokalen efter forlænget spilletid

Det blev endnu en aften i den følelsesmæssige håndbold-rutschebane, da Give HKs 2. divisionsdrenge tordnede videre i pokalen efter et brag af en håndboldkamp mod Otterup. Først efter forlænget spilletid kunne hjemmeholdets kamptropper jublende kaste armene i vejret efter en tæt 39-38 sejr.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

Santander Cup: Give HK 2. div. - Otterup 2. div.:  39-38 (18-14)

HÅNDBOLD: Det blev akkurat som håbet, frygtet og forventet, da Give HK tirsdag aften tørnede sammen med deres rivaler i 2. division, Otterup, der indtager rækkens 2. plads, mens Give ligger nr. 3 i rækken.

Give har, desværre, tabt begge indbyrdes opgør mod fynboerne i turneringen, så mon ikke at hjemmeholdets spillere ud over en drøm om at gå videre i pokalen, også kørte på det energirigtige brændstof, man kalder ‘revanche’ tilsat drivmidlet “vi skal f.... vise dem, hvem der er bedst”.

Løste Otterups offensive forsvar flot

Flot start af Give, der lagde ud i et hæsblæsende tempo, og den var gæsterne helt med på, så de to hold gav hinanden kamp både til og lidt over stregen allerede fra første minut. Men efterhånden stod der mere og mere Give på plakaten, og det på trods af fynboernes meget offensive forsvarsspil, som kan være noget af en mundfuld at skulle manøvrere i.

Men den opgave løste Give flot med klogt og velovervejet angrebsspil, der førte til en delt “motorvejsgennembrud” mod det flagrende fynske forsvarsbolværk. Give kunne derfor fortjent gå til pause med en 18-14 føring efter en virkelig godt komponeret 1. halvleg.

Der blev naturligvis givet og taget, men det blev aldrig en ond og svinsk kamp -tværtimod blev der disket op med en masse flot håndbold. Foto: Jim Hoff

Tæt på regulær nedtur, men så ....

Men i 2. halvleg fik gæsterne fat ikke mindst via deres bomstærke stregspiller, der nu blev bedre serviceret, og som dermed blev en mundfuld for Givedefensiven. Faktisk lignede det en regulær pokalnedtur for håndboldfolket i Ikærhulen, da Otterup med 1 minut og 12 sekunder tilbage bragte sig foran 33-32.

Dén sad lige i nyrerne, men Giveknægtene lod sig ikke slå ud af kurs, bevarede fatningen og det kølige overblik, og via en iskold scoring til af unge Jonas Bilberg til 34-34 11 sekunder før tid, hev hjemmeholdet en gang forlænget spilletid i hus.

Bilberg blæste igennem

Her viste hjemmeholdet sin klasse og rutine i begge ender af banen og kørte en “stensikker” 39-38 sejr hjem mod de noget slukørede fynboer, som bestemt også skal have ros for at være del i en vanvittig spændende og god håndbolddyst.

Efter de ekstatiske og meget elegante jubelscener fra hjemmeholdet kunne Jonas Bilberg fortjent lade sig hylde som kampens spiller – og den petroleumsblå hær af trætte og mørbankede givespillere kunne drøne ud i omklædningsrummet til den iskolde og velfortjente vinderøl.

Jonas Bilberg var sikkerheden selv og scorede mange flotte mål fra fløjen. Foto: Jim Hoff

Overgaard: Intens fight

Det var spillende assistenttræner Mads Overgaard, der fik æren af at tale med den lokale verdenspresse efter dette vanvittige pokaldrama, idet cheftræner Erik Flak, sagt med glimt i øjet, lige skulle have pulsen ned under de 200 igen.

-En benhård fight med mange mål. Vi kommer godt gennem deres forsvar og spiller os til mange chancer, fordi vi får spillet Otterup tynde flere gange. Det var en intens kamp, som bølgede frem og tilbage, hvor jeg synes, at vi har rigtig godt fat i 1. halvleg. I 2. halvleg får deres stærke stregspiller gang i den, og da vi selv falder lidt i kadence, lykkes det Otterup at hente vores 4-målsforspring og endda at komme foran.

-Men vi holder fast i spillet, får lukker deres venstre back godt ned, og får lukket godt af og kommer helt ned på stregen at stå i forsvaret, så deres stregspiller ikke kan mosle sig fri – og derfra får vi igen styr på kampen, siger Mads Overgaard.

Vigtigt at vi viser flaget her til slut

Han tøver ikke med at kalde sejren over Otterup for mentalt yderst vigtig for holdet.

-At vinde så tæt en kamp mod så god en modstander giver ekstra gejst, og det er med til, at vi slutter godt af. Det var også en vigtig kamp for klubben udadtil – og fedt at vi viste flaget på denne her måde. Vi er naturligvis også glade for at gå videre i pokalen, selv om det lige forlænger sæsonen med en måned. Det kunne være fedt at trække et ligahold og på den måde være med til at skab en masse omtale af klubben, pointerer den rutinerede håndboldkriger.

Udover at rose sit hold for at vise stærk holdmoral og god udstråling og via denne flotte indsats at skabe god pr. For klubben, er der også et ekstra skulderklap fra Overgaard til kampens spiller, den unge fløj, Jonas Bilberg, der med flere flotte scoringer var stærkt medvirkende til at pokalsejren kom i hus.

Træner Erik Flak gør her drengene klar til en omgang forlænget spilletid-Foto: Jim Hoff

- Vi skal jo følge trop med damerne

-Jonas har undergået en rigtig flot udvikling, og det kulminerer jo med den flotte præstation, han viser her i aften. Han smider jo bare det hele ind i målet, så han bliver spændende at følge næste sæson.

-Og så vil jeg også lige pointere, at vi jo har et damehold, der gør det vanvittigt godt, så hvis vi skal følge trop med dem, så er det den her slags præstationer, der skal til, pointerer Mads Overgaard med et stort smil.

Give spiller igen allerede fredag aften, igen i Ikærhulen, hvor det er SUS Nyborg, der kommer på besøg. Sæsonens sidste hjemmekamp - så her må vi forvente, at drengene har tænkt sig at slutte rigtig flot af.

Man of The Match: Jonas Bilberg, her sammen med en af klubbens største fans, Matti Hansen, og Christian Skagen fra eliteudvalget. Foto: Jim Hoff