Stærkt foreningssamarbejde: Træningsudstyr fra Kom og Træn skal genoptræne ukrainske soldater 

Om ikke så lang tid vil genoptrænende ukrainske soldater stå og træne på to løbebånd, som tidligere er blevet benyttet af fitnessforeningen Kom og Træns medlemmer her i Give. Hvordan det hænger sammen, kan du læse mere om lige her.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk 

DET GODE FORENINGSLIV: Det er måske nok en mindre overdrivelse at påstå, at Give er en del af krigen i Ukraine, men i forhold til velgørenhedsarbejde og støtte både åndeligt og fysisk, er byens foreningsliv og privatpersoner akkurat som det er tilfældet i mange andre byer i landet, en ikke uvæsentlig del af det støttearbejde, der leveres til det desværre krigshærgede land.  

Vi kan nævne Anna Larsen fra Thyregod og Viggo Nørtoft fra Give som gode eksempler på gode lokale folk, der virkelig er fornemme repræsentanter for den nødhjælp, der sendes til Ukraine her fra lokalområdet. Sidstnævnte spiller da også en rolle i det tiltag, denne artikel handler om. 

Fik to løbebånd i overskud under flytningen 

Vi bladrer lige kalenderen tilbage til fredag den 1. marts. Vi befinder os denne dag fra morgenstunden af i Kom og Træns træningslokaler i pavillonerne ved Ikærskolen. Det er store flyttedag, idet fitnesscentret skal flytte over i det nye idrætscenter i Give.  

I den forbindelse skiftede Kom og Træn noget udstyr ud, og det er her, at Viggo Nørtoft og Ukraine kommer ind i billedet. 

-Da vi rykkede over i de fine nye lokaler tilbage i marts, kiggede vi på vores maskinpark og udstyr igennem, og her endte det med, at vi skiftede noget udstyr ud. Det var som sådan ikke et stort behov fra vores medlemmer, men idet vi flyttede i nye lokaler, så skulle vores medlemmer forkæles med blandt andet nye løbebånd fra Matrix, og dermed stod vi med to løbebånd i overskud, fortæller Jacob Egebjerg Vestergaard, der er formand for Kom og Træns styregruppe. 

 

Det er disse to fine løbebånd fra Matrix, der snart lander på et hospital I Dnipro i Ukraine, hvor de skal støtte soldaterne i deres genoptræning. Privatfoto

Løbende nødhjælp til sårede soldater 

Der er disse to løbebånd, der nu er godt på vej til Ukraine, hvor de ifølge Jacob skal bruges til genoptræning af soldater på et hospital i Dnipro. Og dette fine projekt er resultatet af et rigtig godt samarbejde mellem flere parter 

-Vores leverandør af løbebånd og andet lækkert udstyr er Matrix, og de synes også ideen var så god, at de har serviceret dem uden beregning, kvit og frit, i den gode sags tjeneste. Sammen med Rotary sørger Viggo Nørtoft for, at de to løbebånd bliver transporteret til Ukraine, oplyser Jacob. 

Godt eksempel på foreningsarbejde

De to løbebånd blev sendt afsted fra Give lørdag den 27. april, hvor Viggo Nørtoft efter endt pakning af lastbilen med masser af nødhjælp var med til at sende bilen østpå til endnu en tur i velgørenhedens tjeneste.

- Jeg synes jo, at det her viser, hvordan det gode samarbejde imellem forskellige foreninger kan gøre en kæmpe forskel her i Give. Fra Kom og Træn er vi meget glade for at vores, ellers fine, løbebånd kommer ned og vil gøre en kæmpe forskel. Hospitalet har tidligere fået doneret løbebånd, men kvaliteten på tidligere bånd står ikke til sammenligning med, hvad de nu får derned, pointerer Jacob. 

Tæt samarbejde med Rotary i Dnipro

Viggo Nørtoft fortæller, at det er Rotary i Dnipro, der modtager lastbilen fra Giveegnen, og at det er de gode folk der, som så fordeler nødhjælpen i forhold til de steder og mennesker, der har behovet.

- Det er et rigtig godt samarbejde, vi har med vores kolleger i Rotary i Dnipro. De gør et flot stykke arbejde og er en uundværlig del af vores netværk i Ukraine. Dert er fedt, at man ved, når det hele er pakket og sendt aftsed, at der er folk, der tager sig godt af tingene.

- Anna Larsen og jeg har løbende gang i indsamlinger og donationer til at betale for transporten af nødhjælpen til Ukraine. I starten kunne vi køre turen for 16-000-17.000 kroner, men nu er vi oppe i omkring 30.000 kroner. Alt er bare blevet dyrere, siden vi startede op, så det er vigtigt, at folk stadig donerer til transporten, pointerer Viggo.

Rotary er nu også i gang med at samle penge ind til de to løbebånd, som de fik til en meget gunstig pris (10 procent af værdien) af Kom og Træn. 

  

Lørdag drog Viggo Nørtoft igen østpå med denne lastbil tætpakket med nødhjælp til Ukraine. Heriblandt de to løbebånd fra Kom og Træn. Privatfoto