Stærkt tilbud: Så er det frem med badmintonketcheren - også i sommerpausen

Badminton er en sportsgren, der mestendels strækker sig over 7 måneder, og som så ligger stille i 5 måneder. Det er et problem for mange klubber, der mister kontakten til spillerne og som også oplever et frafald af spillere på den konto. Den problematik gør GLIF Badminton nu noget aktivt ved. Hvad det går ud på, kan du læse her. 

Af Jim Hoff – jimhoff@vorelokalavis.dk  

FORENINGSLIV: - Lad os da forlænge sæsonen med en god gang sommertræning for alle badmintonklubber her i gamle Give kommune. Det handler ikke om at høste spillere fra andre klubber, men derimod om at holde gang i spillerne og dermed også badmintonsporten.  

Det var den indgangsreplik, som badmintontræner, Flemming Alexandersen fra Grønbjerg-Langelund IF var rundt med ved de lokale badmintonklubber, der lørdag den 9. marts deltog i egnsmesterskaberne i badminton i Vestjysk Bank Arena i Give. 

- Snakken med de andre klubber i netværket gik fint, og de er meget positive i forhold til vores ide om at lancere sommertræning for alle klubberne i gl. Give kommune, lyder det fra Flemming efter rundturen hos de andre tilstedeværende badmintonklubber fra Give, Gadbjerg, Vonge og Grønbjerg-Langelund. Endvidere har vi talt med Thyregod der også ser positivt på tiltaget.  

Flemming Alexandersen (tv.) har lanceret ideen om "Vores Sommertræning", et badmintonkoncept,hvor omegnsklubbernes spillere tilbydes træning i sommerpausen. Hans kollega fra Give, Benjamin Ravn, bestyrelsesformand i Give Badmintonklub, er med på ideen. Foto: Jim Hoff

Handler udelukkende om at fastholde spillerne i sporten 

- Næsten alle klubberne holder lukket fra omkring 1. april til 1. september, og derfor har vi valgt at tilbyde spillerne fra klubberne her på egnen at de kan deltage i vores sommertræning. Det vil foregå tirsdag fra klokken 186.00-18.00 og om fredagen fra klokken 17.00 til 18.00, fortæller Flemming. 

Det er vigtigt for ham at pointere, at dette her tiltag på ingen måde handler om at tage spillere fra andre klubber. Det handler om noget helt andet. 

-Vi tilbyder sommertræningen for at fastholde spillerne i badmintonsporten – og det sker med stor respekt for, at spillerne skal tilbage til deres egne klubber efter sommertræningen. Det er vores håb, at klubberne på den konto får nogle topmotiverede spillere tilbage til klubben. Og så vil de jo også være i rimelig god form, ligesom en anden vigtig ‘bivirkning’ ved det her koncept kunne være, at klubberne ikke nødvendigvis behøver miste spillere grundet den tæt på 5 måneder lange pause vær fra badminton, lyder den fine pointe fra Flemming.

Tilbuddet om sommertræning gælder bestemt også seniorer og motionister. Foto: Jim Hoff

Mulighed individuelle træningsplaner 

Han repræsenterer som sagt Grønbjerg-Langelund IF Badmintonklub, hvor man i de senere år netop har tilbudt sommertræning til klubbens ungdomsspillere. 

-Her har vi lavet individuelle træningsplaner for den enkelte spiller, der skulle have lyst til dette. Her har vi fokus på teknik, kondition og styrke, ligesom der også er noget spiltræning. Man kan naturligvis også bare komme og spille hen over sommerpausen, hvis det er det, man lige skulle have lyst til. Det koncept tager vi med ind til den fælles sommertræning, forklarer Flemming, der også kan oplyse, at det vil være muligt at låne en ketcher af værtsklubben. 

Ønsker man mere info om sommertræningen eller vil man tilmelde sig, kan man kontakte Flemming på telefon 25 46 63 62 eller på mail baekgaarden@gmail.com. 

Prisen for at deltage i sommertræningen er 100 kroner pr. ungdomsspiller for hele perioden,

Seniorer/motionister/flexifjer m.m.

Der vil også være mulighed for at seniorer/motionister/flexifjer m.m. også kan spille hen over sommeren. Ønsker man dette, skal man kontakte Søren Jakobsen, GLIFs formand, på telefon 21 68 89 98 eller på mail mestersj78@gmail.com.

 -Vi håber, at klubberne vil tage godt imod dette tilbud. Efter min snak med nogle af badmintonlederne fra nogle af de lokale klubber er jeg optimistisk i forhold til at få gang i det her koncept, siger Flemming.