Støt det lokale butiksliv – de støtter dig: Det er god stil at handle lokalt!

Nu skal vi snart have gang i efterårshandlen handlen, og hvor skal man købe sine varer og gaver? Svaret er ganske simpelt: Køb så meget lokalt som du kan, og det er der mange gode grunde til.

Indlæg fra Give Handel & Erhverv

BUTIKSLIV: Give er en aktiv handelsby, hvor stort set alt er til stede, og det skulle det gerne fortsætte med. Det skyldes naturligvis en kombination af godt vareudvalg i alle brancher, dygtige forretninger med smilende og venligt personale og et godt opland, som har opdaget alt det Give tilbyder.

Faktisk er detailhandlen en af de største arbejdspladser i Give med mere end 250 ansatte, og det skal vi gøre alt for at bevare. Det kan friste at lægge sin handel i Vejle, Kolding, Herning eller på Internettet, men det er der mange gode grunde til ikke at gøre, hvis du stadig ønsker en aktiv handelsby hvor du bor.

Detailhandlen har stor indflydelse på lokalsamfundets ve og vel

Detailhandlen har nemlig kæmpe indflydelse på det samfund, som man vil bo i. Hvis detailhandlen har gode kår, så har samfundet omkring detailhandlen det også godt. Det er fakta og ikke til diskussion!

Kommer der flere mennesker til, så bliver der flere brugere af skolen og institutionerne, og dermed vil der fortsat være mange tilbud om fritidsaktiviteter med stor alsidighed for alle aldersgrupper.

Der er ingen forening, der gør så meget for lokalsamfundet, som handelsstandsforeningen gør. Ingen! Hvis der ikke er gode muligheder for at handle fødevarer og nonfood lokalt, så er det markant væsentlig sværere at sælge sit hus, for så er der ingen købere.

Handelslivet er en rigtig stor del af det bankende hjerte, som får en by til at leve.

Leverer på rigtig mange hylder

Give Handels- og Erhvervsforeningen sørger blandt andet for:

- At der er julebelysning i det offentlige rum. Vi har betalt for julebelysningen, og vi betaler hvert år for opbevaring, reparationer, opsætning og nedtagning. Det samme gælder, når der flages i hovedgaden ved særlige begivenheder, såsom

konfirmationer.

- At der sker noget på Torvet hele året. Alt fra gratis mad, til besøg og optræden af store navne, til masser af musik og aktiviteter for både børn og voksne, unge og ældre.

- At der er sponsorgaver til alle byfester, foreninger og tombolaer – ingen går forgæves, og det er hundredvis af gratis gevinster, som Handels- og Erhvervsforeningen sponsorerer. Give sponsorerer også til samtlige omegnsbyer og oplandsbyer

- At der er spændende ”By Night” aktiviteter med kendte mennesker, og det koster mange penge, at få dem hertil

- At der er juleaktiviteter i december

- At der er sjove kartoffeldage med gratis kartofler

- At der er æbledage med masser af gratis æbler.

- At du kan købe mad fra kl. 06.00 om morgenen til langt ud på aftenen

- Hvis handelsstandsforeningens butikker ikke annoncerede i Vores LokalAvis, ja så var der ingen avis og ingen lokale nyheder.

- At vi trækker turister til området med annoncering og aktiviteter

- At langt de fleste sportsforeninger har holdtrøjer, som handelsstandsforeningens medlemmer sponsorerer.

Check lige om butikkerne kan matche prisen på nettet

Hvis du har set dine ønskede varer billigere et andet sted, så spørg forretningen, om den kan eller vil matche prisen. Alt for mange køber bare på nettet uden at spørge lokalt først, og det er en stor fejl. Vi kan - og vil meget mere, end du måske tror. Vi vil gerne spørges, og dermed have chancen for at gøre dig glad, og dermed os selv glade.

Du hjælper dig selv, når du lægger så meget af din handel som muligt lokalt. Langt hovedparten af alle indehavere og ansatte betaler skat her i Vejle Kommune!

Så tænk dig om, inden du bare køber på nettet eller i storbyerne. Så er vi her også i morgen, når du har brug for os.

Derfor er det god stil at handle lokalt!