Stolte og skuffede: Give smider sejren i overtiden på svær sønderjysk udebane

Efter 90 minutters fodbold lignede det en flot premieresejr til Gives jyllandsseriemandskab, der førte 2-0 over Egen på sønderjysk græs. Men i overtiden fik hjemmeholdet nettet to gange, og dermed kunne et ufattelig skuffet Givehold konstatere, at det blev akkurat så bøvlet i Egen som forudset.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FODBOLD: Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det var en flok godt og grundigt skuffede Give spillere, der gik fra banen i Egen lørdag eftermiddag. Det der lignede en stensikker 2-0 sejr og dermed 3 lækre points i sæsonåbneren, blev i nogle grusomme kaotiske splitsekunder i kampens overtid forvandlet til 2-2 – enhver fodboldspillers mareridt at smide sejren væk på den måde – og set fra modstanderens synspunkt enhver fodboldspillers drøm at lave så flot et comeback.

Givetræner Kasper Bach-Jensen konstaterer da også, at holdet og trænerne er ufatteligt skuffede over kun at få det ene point med hjem til Give.

- Vi havde helt sikkert fortjent mere ende blot det ene point. Ok, før kampen havde vi nok godt villet sælge kampen for uafgjort efter en kort og usammenhængende opstart, hvor spillerne på skift kommer hjem fra ferie. Men når det så er sagt, så er jeg meget stolt af den præstation, drengene leverede på en svær udebane i Egen, lyder indgangsreplikken fra Kasper Bach-Jensen.

Givetræner Kasper Bach-Jensen er på én og samme gang skuffet over resultatet i Egen, men samtidig også stolt over sine spilleres præstation. Foto: Jim Hoff

Fra stærk defensiv til effektiv offensiv

Hans mandskab skulle bruge de første 5-10 minutter på at finde sig til rette, og derfra havde Give fint kontrol over kampen, selvom hjemmeholdet ret beset var mest på bolden.

- Egen skaber dog ikke det store i første halvleg, hvor vores defensiv stod godt. Vi må desværre lave en udskiftning efter godt 20 minutter. Lukas Flensborg slog hovedet i en flyvende clearing  og var helt groggy. Faktisk så meget at han ikke husker noget af kampen, fortæller Kasper.

Give fik mere og mere styr på, hvor dan Egen spillede bolden op og fik lukket rummene godt ned og gjorde det svært for hjemmeholdet at finde plads. Med defensiven på plads begyndte gæsterne at skabe gode muligheder, og det gav bonus i det 32. minut, hvor sidste sæsons topscorer, Jakob Kristensen, viste både coolness og cleverness, da han køligt driblede uden og målmanden og scorede sikkert efter en flot stikning fra playmaker Nikolaj Knudsen. Sådan og  1-0 til Give.

- Føringen gav os lidt mere ro, og der gik ikke lang tid, før Jakob Kristensen igen var på spil i venstre side. Han smed en sukkerball ind i fødderne på Magnus Bitsch, som fra kort afstand sendte kuglen over mål. Og Første halvleg sluttede med et tyndt gult kort til Frederik Lyhne, så der var lige 10 minutter i undertal, som vi kom fint igennem uden at Egen kom til chancer, fortæller Kasper.

Sidste sæsons topscorer Jakob Kristensen nettede på oplæg fra Nikolaj KNudsen til 1-0 i det 32. minut. Foto: Jim Hoff

Jan D. havde taget handskerne med

2.halvleg lignede blev ret meget en kopi af de første 45 minutter med hjemmeholdet mest på kuglen, men med Give lurende på omstillingsmuligheder, og her var det gæsterne, der var farligst. I en periode bliver Give dog presset lidt længere tilbage på banen, dog stadig med en klar fornemmelse af at have styr over sagerne.

- I det 54.minut bliver der givet comeback til Thomas Moise (der har trappet ned pga. familieforøgelse, red.) på højre wingback, hvor han erstattede en ellers godt spillende Frederik Lyhne, som jeg var bange for ville få et kort mere. Moise leverede, som jeg havde forventet, et stærkt indhop med masser af energi frem og tilbage på højre side, lyder det anerkendende fra Givetræneren.

I det 65. minut foretog Give endnu en indskiftning, og det var af den spektakulære slags. Idet man gav debut til den blot 16-årige angriber Jonas Østergaard.

- Hans debut gav et klart signal om, at han kan og vil noget. Jonas vil rigtig gerne udfordre 1-1, og han har hurtigt sin første afslutning i sidenettet, fortæller Kasper. Og der skulle senere komme mere guf fra den unge angrebskomet.

Jan Rasmussen viste også at han havde taget handskerne med, for han havde midt i 2. halvleg et par rigtig gode redninger, som betød, at Egen ikke kom tilbage i kampen.

- I trænerteamet kalder vi Jan for ”Vores rødvin”, for han bliver bare bedre og bedre med alderen og bliver ved med at give, konstaterer Kasper med et stort smil.

Gives mangeårige keeper Jan D. Rasmussen bliver, som god rødvin, bare bedre og bedre med alderen. I Egen havde han et par flotte redninger på vigtige tidspunkter. Foto: Jim Hoff

Drømmedebut til 16-årige Jonas Østergaard med et flot mål

Store smil, det var der også i Givelejren i det 82. minut, hvor Give kom på 2-0. Der bliver lagt en bold i dybden, som Nikolaj Knudsen kommer først på. erHer Herefter leverer han igen en flot assist, hvor han finder indskiftede Jonas Østergaard i højre side. Her viser den unge mand sin klasse, da han først snyder en modstander og derefter sparker bolden ind ved forreste stolpe. Det var at se Jesper Lindstrøm, da han var allerbedst i Brøndby.

Var det hele så afgjort? No way, for i Sønderjylland er man vant til at slås for sagen qua en geografisk beliggenhed, der gennem tiderne har lagt jord til mangen en krig, så hjemmeholdet øgede presset på Give.

- Men vi står fortsat godt på trods af det tunge pres. I det 90. minut får Egen et tyndt frispark foran vores straffesparksfelt, og desværre bliver skuddet rettet af og snyder Jan i målet. Blot 3 minutter senere får Egen et hjørnespark, og på returen udligner de så desværre til 2-2. Det er det onde i fodbolden, men også det vi skal lære af. De scorer ikke, fordi vi ikke er klar, for det lyste ud af drengene, og det kan jeg ikke give dem nok kredit for. Men det kaos der bliver i kampene, hvis de ikke bliver lukket, har vi desværre set før, lyder vurderingen fra Kasper.

14 gode præstationer

Han har dog fået så meget afstand til den første skuffelse, at han også kan se en række lyspunkter fra 2-2 dramaet i Sønderjylland.

- 1 point på en svær, men dog skøn udebane, tager vi med. Jeg synes, det er en super oplevelse at komme derned og spille. Der er altid godt besøgt og god stemning.

Mathias ”Malle” Mortensen blev kampens spiller med hjemvendte Magnus Rasmussen og Jan Rasmussen lige efter. I alt kunne Givecoachen notere sig 14 gode præstationer, som lover godt for resten af turneringen.

Den næste kamp spilles på fredag den 18. august klokken 19.00 mod Kolding IF, der spillede 1-1 på hjemmebane mod Broager i deres første kamp.

Forsvarsspiller Mathias "Malle" Mortensen blev Gives Man of The Match med Magnus Rasmussen og Jan D. Rasmussen som runners up. Foto: Jim Hoff