STOR nyhed fra vores egen verden: Vores LokalAvis udkommer nu fast på tryk

Endelig kan vi breake denne her fine nyhed for jer læsere: Vores LokalAvis udkommer fra og med mandag i uge 12 OGSÅ som printavis. Dermed udkommer vi fremover på tre platforme: Som daglig online avis, med en e-avis hver mandag samt nu også med en trykt avis – og dermed kan vi tilbyde vores brede vifte af læsere og annoncører det bedste fra alle 3 verdener! 

Af Søren Grunnet og Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

BREAKING: Da vi startede vores nye avis op i slutningen af maj 2023, var det som bekendt med et udgangspunkt, der i varedeklarationen hed ‘online avis med en fast e-avis hver mandag samt to trykte udgaver pr. år.  

Det koncept har vi, sagt i al beskedenhed, haft rigtig stor succes med, med enorm opbakning fra såvel annoncører som læsere, og det er vi stolte over. Vi vidste godt, da vi breakede nyheden om en ny onlinebaseret lokalavis, at der kunne side folk derude, som er store fans af den trykte avis, folk der elsker al hive avisen frem på køkkenbordet og nyde de lokale nyheder over en kop kaffe og lillemors hjemmebagte boller med ost og syltetøj.  

NU gør vi det – takket være fantastisk opbakning!

Men som nystartede avisejere måtte vi være ydmyge og have respekt for, at vi skulle i gang og se, hvor langt det her nye koncept kunne bringe os. Vi har hele tiden haft en lille drøm/ambition om at kunne tilgodese de læsere, og selvfølgelig også annoncører, der gerne så, at vi også udkom på tryk.  

Og efter 9 måneders barsel med tanken om at udkomme på print, er vi nu nået så langt og blevet så konsoliderede i vores koncept, at vi fra og med uge 12 udkommer på print hver mandag bortset fra juli måned. Med andre ord: Vores LokalAvis bliver fremover også en printavis – og dermed kan vi nu dække samtlige læsersegmenter lige fra de helt unge til vores gode ældre medborgere, og det er vi rigtig glade for! 

At vi er kommet så vidt i vores aviskoncept, at vi nu går planken ud og investerer ekstra økonomi og ressourcer i at udkomme på print hver mandag, skyldes som sagt den flotte opbakning, vi har fået fra dag ét af vores annoncører og læsere i hele lokalområdet.  

Kan fremover afhentes ved 17 pick-up steder

Konceptet bliver således: Vi udkommer hver mandag, og den trykte avis kan afhentes på 17 steder, de såkaldte pick-up steder. Her får vi en avisstander 3 centrale steder i Give by samt en stander i omegnsbyerne, og heriblandt kiosken i Dørken som et eksempel på, hvor vidt vi favner. Du kan på side 3 i næste uges e-avis – og den trykte avis – se hvor de forskellige pickup-steder ligger.

Med de 17 avisstandere fordelt godt i lokalområdet, føler vi, at alle borgere på Give-egnen har en reel og god mulighed for at få en trykt avis med hjem. 

Vi ved, at dette koncept med pick-up stedet er blevet kørt med stor succes i Norge og Sverige – og så kan vi altså også her på Give-egnen!

Klar hver mandag senest klokken 14.00

Det bliver os selv, der henter aviserne på trykkeriet i Ikast og hver mandag leverer dem ud til de 17 pick-up steder.

Aviserne vil ligge klar i standerne senest klokken 14.00, selvfølgelig med forbehold for at Sørens bil løber tør for strøm eller journalisten bruger en time for meget på McDonalds på vej hjem fra trykkeriet i Ikast, smiley.  

Ved at holde antallet af printaviser nede til det der funktionelt måtte være behov for, er vi stadig miljøvenlige i vores tilgang. Det skal også med i denne her beretning, at vi har drøftet dette nye tiltag med vores annoncører og Give Handel & Erhverv – og de er vilde med ideen! 

Så er de 775 kilo aviser klar til afhentning hos OTM i Ikast - dejligt manuelt arbejde. Foto: Jim Hoff

Postomdelt i byerne i uge 11/12

Angående den første trykte avis til uge 12 har vi, for at gøre lidt ekstra ud af den gode nyhed, valgt, at den bliver både husstandsomdelt og lagt ud på pick-up stederne.

Den kommer således i postkasserne enten lørdag, søndag eller mandag i 13 byer: Farre, Gadbjerg, Givskud, Vonge, Kollemorten, Thyregod, Grønbjerg, Langelund, Åst, Lindeballe, Uhe, Filskov og Give.  

Folk der ikke lige bor her i de nævnte byer, kan stadigvæk afhente avisen på det pick-up sted, der er nærmest deres bopæl. 

Vi pointerer lige, at der kun er uge 11/12, at man får avisen direkte i postkassen – de andre uger kan man afhente avisen på de bemeldte pick-up steder. 

Apropos den første avis uge 12, så er Brugsen i Give gået ind og har ydet et fint bidrag i forhold til vores distributionsomkostninger. Det er således, at denne avis bliver leveret af ene lokale ‘leverandører’, fordi vi helst vil beholde pengene her i vores lokalsamfund. Således tjener for eksempel skolerne i Givskud, Gadbjerg og Hedegård godt af deres service som avisbude.  

Tidligt ude – fordel for både annoncører og læsere

Ved at gøre den trykte avis tilgængelig allerede fra mandag lige over middag har man som læser jo de 3-4 første dage i ugen til at orientere sig om de respektive butikkers tilbud, hvilket er en helt klar fordel for såvel læsere som annoncører.

Og man undgår, at avisen havner alt for sent i postkassen, for eksempel sent torsdag aften. Annoncerne vil naturligvis stadig være at finde i vores e-avis, ligesom butikkernes bannere og annoncer også vil være at finde på selve avis-hjemmesiden www.voreslokalavis.dk .  

Vi glæder os her på avisen vildt meget til at udkomme på print, og vi håber, at I læsere vil tage godt imod konceptet. Med dette tiltag føler vi, at vi lukker cirklen og får alle vores læsere med – og det er jo i bund og grund derfor, vi hedder Vores LokalAvis - det er vores allesammens avis, uanset om man er til print eller det digitale! 

PS: Første udgave kommer ud på hele 40 sider – det er vi dælme stolte over!

Du kan se på herunder, hvor de forskellige pick-up steder ligger!