Stor opbakning og lyst til at udstille dyr, maskiner og meget andet på Landsskuet 2024 

Landskuets stalde bliver fyldt med masser af dyr – i alt 2.450 dyr er tilmeldt dette års Landsskue fordelt på ca. 550 dyreudstillere. Det er 119 flere end sidste år, især kvægtilmeldingen overrasker positivt med 84 flere tilmeldte dyr.  

Tekst Rikke Tang Meiner - fotos Jim Hoff

LANDBRUG: Landsskuets stolte tradition fortsætter, og i år er der allerede stor spænding omkring arrangementet, der som traditionen tro bliver afholdt på den i stemningsfyldte omgivelser på Landsskuepladsen i Herning.  

Her kan publikum se dyr og maskiner samt opleve fødevareudstillingen 'Fødevarer i naturen', der er placeret i samarbejde med have- og naturudstillingen, som udgør hjertet af vores fødevareoplevelser.

Masser af underholdning

På det fælles torv kan besøgende nyde lækker mad og drikkevarer, mens de bliver underholdt af musik og får mulighed for at smage et udsøgt udvalg af danske fødevarer. I løbet af alle tre dage vil der være masser af musikalsk underholdning og spændende aktiviteter. 

Den skønne atmosfære, spændende konkurrencer og forhåbentlig mange glade mennesker vil skabe en unik oplevelse på Landsskuepladsen. Landets flotteste dyr vil igen indtage staldene, når Landsskuet 2024 finder sted fra den 4. juli – 6. juli.

 

Nyt tiltag: Klimaudstilling

Et særligt fokus på dette års Landsskue er det nye tiltag Landsskuets klimaudstilling. Her vil du kunne blive klogere på hvordan landbruget er en naturlig del af den grønne omstilling. I dette område vil du kunne se den nyeste teknologi og høre den nyeste viden fra diverse indlæg og rådgivere. Landbruget er også en stor bidrager i forhold til biodiversitet og for at sætte øget fokus på dette vil DLR kredit fredag kl. 12.00 overrække en biodiversitetspris på 10.000 kr.  

Landsskuet byder på et væld af oplevelser og viden til den professionelle landmand og forbrugere. Landbruget står klar i fællesskab på Landsskuet til at tage imod alle besøgende   

Vi oplever igen en stor interesse og opbakning fra landbrugserhvervet, med 250?? erhvervsudstillere i år, om at stille op og vise frem. Det gør de med stolthed og et ønske om dialog med de besøgende familier, og for at udbrede fortællingen om at dansk landbrug imødekommer den store efterspørgsel på fødevarer, samtidigt med at vi leverer høj kvalitet og producerer med omtanke for klima og miljø. 

 Hvem har Danmarks smukkeste malkeko?

Landsskuet 2024 er en begivenhed, der inviterer dig til at opleve og blive klogere på dansk landbrug og livet på landet, opleve landets flotteste dyr og få en god fælles oplevelse med din familie og venner. Så sæt kryds i kalenderen og kom til Landsskuet i Herning d. 4. juli - 6. juli.  

Landbrugets flotteste dyr bedømmes på hele pladsen, over alle tre dage. Lørdag overrækkes prisen for Danmarks smukkeste malkeko, en særlig hæder som kun gives på Landsskuet i Herning.