Street Food a la carte: Fællesfrokost på Givskud Skole 

Det duftede helt fantastisk af god og spændende mad fredag den 31. maj på Givskud Skole, da elever fra 5. og 6. klasse var trukket i kokkeuniformerne for at lave mad til resten af skolen. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

DET GODE SKOLELIV: To gange årligt spiser hele Givskud Skoles elever sammen, og her er det forskelligt, om eleverne selv medbringer mad, eller det bliver lavet til dem på skolen.  

På årets sidste dag i maj lavede 5. og 6. klasse Street Food til resten af skolens elever. De måske kommende master chefs havde selv valgt, hvad de ville lave til deres skolekammerater, og det var et alsidigt og spændende udbud, der kom på menuplakaten.  

Stort udvalg af lækkerier 

Der var alt fra miniburgere, mini pizzaer, chicken nuggets lavet helt fra bunden af, sushi med kylling, dybstegte rejer Big Mac tacos, små madpandekager til pastaret med brød og ost.  

-Vi brugte formiddagen på at tilberede maden, som eleverne selv havde fundet opskrifter og lavet indkøbsseddel til. Klokken 11.00 kom de andre elever og spiste maden. Vi sad samme i musiklokalet og sluttede det hele af med at spise dessert sammen, det var is sandwich som eleverne i 5. og 6. klasse også havde produceret, fortæller lærer Anna Hermansen Clausen. 

 Fotos: Anna Hermansen Clausen

God mad=godt fællesskab 

Hun understreger at denne her slags arrangementer giver rigtig meget for fællesskabet på afdelingen for både de store og små.  

-De store serverede med stolthed den gode mad, de havde lavet, og de modtagerne af den gode mad var lige så stolte af at gå ned ad gangen med deres tallerken, hvor der var tre små retter, som de selv havde bestemt. Flere af eleverne gav deres ældre skolekammerater stor kredit for at have lavet god mad, og en af eleverne fra indskolingen sagde ‘det er godt nok god mad, det her tror jeg, vi skal gøre hver fredag’. 

Bedre anmeldelse får man næppe, smiley!