Nu ved hele Cykeldanmark hvem GCK er: Succesfuld sæson til Team Give Elementer!

“10 podiepladser! "Ellers kan vi nøjes med fem, hvis bare det er sejre!”

Af Jeppe Tolbøl - medieansvarlig Team Give Elementer

Ordene falder fra sportsdirektør, Henrik Nielsen, en småkold forårsdag i april, hvor Give CK, har inviteret til holdpræsentation i Give Elementers hal. Rytterne og publikum kigger lidt søgende rundt. Henrik er ikke bleg for at fyre en lille joke af, selvom han står foran et publikum. Nogle venter måske på et lille velkendt smil, og en forsikring om, at det jo var lidt for sjov.

Henriks mimik ændrer sig dog ikke. Hans blik er stålsat, og han mener hvert et ord, der blev sagt. “10 podiepladser!"

I 2022 havde holdet én podieplads. Det var da Gustav Dahl vandt det jyske/fynske mesterskab, og ellers havde holdet været glad, så længe én af rytterne fik klemt sig ind på en af de pointgivende placeringer. Pludselig blev barren sat noget højere.

Hvad folk ikke vidste, og hvad Henrik Nielsen måske heller ikke selv turde drømme om, var at holdet ville overgå forventninger med en stor margin!

Første podie kommer tidligt!

Sæsonen startede lidt skidt i Rødekro. Det mægtige hold, Team coloQuick, endte med at give hele feltet en ordentlig lussing i sidevinden, og tog sig næsten af samtlige pladser i top 10. De enkelte placeringer, der var tilbage at kæmpe om, tog Team Give Elementer sig dog stort set af.

De næste par løb var der også et par top 10 placeringer, men i sæsonens 4. løb kom årets første podie, da Jacob Schebye blev nummer 3 i Hanstholm!

Herefter skulle der dog gå til slutningen af april, før Martin Szokody sikrede holdet sin 2. podieplads, da han blev 3’er i Kolding-løbet. Holdet havde dog løbende i hele april, nærmest altid haft 1-2 ryttere placeret i top 10 i cykelløbene, og havde allerede hentet flere point, som hold i april alene, som de fik hele 2023.

UCI-point på kontoen!

En del af holdet tog i starten af maj til Norge for at køre UCI-løb. Et løb med professionelle cykelryttere, og et løb, som ofte gør, at et hold som Team Give Elementer anses for at være nederst i fødekæden.

Holdet havde dog en klar plan, og fik hjulpet Jacob Schebye godt hele dagen, og da løbet skulle afgøres på den sidste bakke, kørte Schebye vanvittigt stærkt, og sikrede sig en flot 4. plads, blot 2 sekunder fra podiet. Det var dog holdets første UCI-point på landevejen nogensinde, hvilket var rigtig stort.

Holdet fik dog herefter en periode med uheld. Allerede dagen efter holdets første UCI-point, måtte Rasmus Lundtoft Lindbjerg en tur i asfalten, der gjorde, at han brækkede armen, og måtte se ind i en ny skadesperiode.

Da holdet ugen efter stillede til start i de danske UCI-løb GP Herning og Fyen Rundt, gik det heller ikke helt som ønsket. Styrt og uheld gjorde, at ingen kom igennem det ikoniske grusvejsløb GP Herning, og William Wisholm pådrog sig også en længerevarende knæskade. Jacob Schebye måtte også tage et par uger af cyklen, efter et styrt i Fyen Rundt. Emil Tønnesen ramte dog TV-udbruddet på Fyn og reddede dermed lidt af holdets ære.

Sammenholdet løfter teamet!

Med nogle af holdets stærke ryttere ude, trådte andre dog ind på scenen. Blot en lille uge senere, kørte Mathias Kirk sin hidtil bedste A-placering ind, med en flot 4. plads i Lejre, og få dage senere var Mads Mondrup få millimeter fra holdets første sejr i Fredericia, hvor der måtte målfoto til, for at afgøre hvem der løb med sejren, men desværre blev det kun til en 2. plads.

Holdets første sejr var dog lige på trapperne! I den klassiske Campione Cup - en cup over 3 løb i pinsen - startede holdet fint ud, med et par top 10 placeringer, men alle var enige om, at der var mere at komme efter.

I Cuppens sidste løb i Randers lykkedes det en tilbagevendt Jacob Schebye at ramme det afgørende udbrud på tre ryttere, og feltet nåede ikke at fange dem før stregen, hvor Jacob Schebye kunne køre først over stregen, foran Martin Pedersen Restaurant Suri-Car Ras, som er bror til en vis Mads Pedersen fra Lidl-Trek.

I juni tog holdet til Polen for at køre Tour of Malopolska. Det blev hverken til den store succes på etaperne eller i klassementet, men Martin Szokody vandt på 1. etape sprintertrøjen, som han holdt hele løbet igennem.

De gode ben tog Martin med til Skive starten af juni, hvor han var utrolig tæt på at sikre sig sin første A-sejr i Skive, men han manglede en halv hjulbredde, og måtte tage til takke med en 2. plads.

Holdets succes begyndte at sprede sig, og rytterne fik som samlet flok selvtillid, og dagen efter viste holdet sig altdominerende i Vejles cykelløb. Efter et flot løb kunne Mads Mondrup køre først over stregen efter et flot lead-out af Jacob Schebye, som selv kunne træde sig ind på 2. pladsen!

Tæt på holdets første etapeløbssejr!

I august - efter en fortjent sommerpause - tog holdet hul på den sidste del af sæsonen i etapeløbet Randers Bike Week som er på 4 etaper.
På 1. etape, som var en enkeltstart, blev Martin Szokody 2’er, og dagen efter blev han nummer 5 og lå nu godt i klassementet. Holdet missede dog udbruddet på 3. etape, og det kostede i klassementet.

På 4. og sidste etape, skulle det hele dog blive vendt op og ned. I sidste ende, ramte Martin Szokody og Jacob Schebye det afgørende udbrud, og da flere store profiler i klassementet aldrig kom op til dem, så kunne Martin tage sig af 2. pladsen i klassementet, kun overgået af Magnus Bak Klaris fra Restaurant Suri-Carl Ras.

Martin Szokody sikrede holdet endnu et podie da han blev 3’er, og ugen efter kunne Mads Mondrup igen krydse stregen som vinder i Vrads, da han med et angreb tæt på mål satte alle konkurrenter af, og vandt solo!

Slutter sæsonen flot af!

Holdet skulle dog helt hen i slutningen af september, før der igen var en podieplads. I et sidevinds præget cykelløb i Tønder, kunne Jacob Schebye køre over som nummer 2, og da sæsonen skulle sluttes af i Holbæk i første weekend i oktober, lukkede Mads Mondrup sæsonen af med en flot 3. plads!

13 podiepladser og 3 sejre blev årets høst.

På DCUs individuelle rangliste - som er baseret på alle danske A-løb - blev Martin Szokody, Jacob Schebye og Mads Mondrup henholdsvis 3, 9 og 10 på listen!
Alle ryttere på holdet har haft en rolle, som de mange har udfyldt, også på bekostning af personlig succes, hvilket også betyder, at de ryttere som har haft lyst til at fortsætte, og så har fået lov til at fortsætte i næste sæson.

Flere ryttere har dog valgt at stoppe deres elite-karriere, og derfor vil holdet i den nærmeste fremtid begynde at offentliggøre det nye hold for 2024!